Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Melding Windows binnen 21 dagen activeren

Hans.Vosman
5 antwoorden
 • Ik heb kortgeleden SP2 geïnstalleerd en prompt daar overheen een lading "pesteritus".
  Ben ik daar nog volop mee bezig, verschijnt rechtsonder in de taakbalk een pictogrammetje van twee sleutels en de mededeling dat ik Windows binnen 21 dagen (20 inmiddels) moet activeren.
  Ik heb een legale en al lang geactiveeerde Windowsa XP Home op die pc draaien.
  Er is geen nieuwe installatie van Windows uitgevoerd (hoewel dat ook niet tot deze melding zou mogen leiden).
  Weet iemand de mogelijke oorzaak en wat te doen?
 • Gewoon re-activeren. Mag geen probleem zijn als het dezelfde pc is.

  groetjes Edmond
 • [quote:73a42915ff="Jan M. de Lang"].. van twee sleutels en de mededeling dat ik Windows binnen 21 dagen (20 inmiddels) moet activeren.
  Ik heb een legale en al lang geactiveeerde Windowsa XP Home op die pc draaien.[/quote:73a42915ff]Inderdaad, gewoon activeren. Overigens heb je mazzel. Wanneer ik weer wat uitbreidingskaarten heb gewisseld krijg ik maar 3 dagen de kans om opnieuw te activeren. Ik ben dus best wel jaloers op jou. Tot nu toe is re-activatatie altijd gelukt. Soms moet ik wel bellen.
 • [quote:6fba60175f="Jan M. de Lang"]… een lading "pesteritus" … Windows binnen 21 dagen (20 inmiddels) moet activeren.[/quote:6fba60175f] Wat bedoel je overigens met pesteritus? Spyware? Op zich verwacht ik drie situaties: 30 dagen, 3 dagen of direct … Alle andere aantallen zijn nieuw voor mij en vertrouw ik niet zo. Zojuist dus weer een XP geactiveerd waarbij ik 0 dagen de tijd kreeg … :(.
 • Daar bedoel ik mee dat op dezelfde pc, waar ik de reactiveringswaarschuwing krijg (nu nog 19 dagen), kortgeleden ben overvallen door: EnterOne/Switch, Adware.Adservernow, Adware.InstantAccess, Dialer.Generic en Dialer.InstantAccess. Voorts door een viertal "helpers". Dat alles voor, tijdens of na de installatie van SP2. Kennelijk is daarbij een opening in mijn overige afweerprogrammaatjes ontstaan.
  Toen ik meende van de meeste rommel af te zijn en de nieuwe versie van Nero (van CD) installeerde, ontstonden overal op de hd's van die pc bijna 600 bestandjes met het Nero-logootje. Circa 175 daarvan heb ik nog niet kunnen killen.
  Wat wellicht belangrijker is, wat en waarmee ik ook scan, de veroorzaker van al dat fraais kan ik (nog) niet vinden.
  Dat dus. M.a.w. pesteritus is voor mij een verzamelnaam voor virussen, wormen, Troyaanse paarden, spyware, adware, hijacks etc.

  De activeringswaarschuwing kwam daar weer achteraan.

  Uit de reacties begrijp ik: gewoon opnieuw activeren. Dat kan ik doen, maar is het ook mogelijk gewoon een of meer schakelaars in het register om te zetten?

  Ook hierbij natuurlijk weer de vraag: wat veroorzaakt dat een geregistreerde Windows plotseling niet meer als zodanig wordt herkend?
  Ofwel welk type pesteritus zet de schakelaars om?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.