Vraag & Antwoord

OS Windows

USB stick wordt niet door XP herkent

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb zojuist een nieuwe USB-stick gekocht. Het betreft een TIME DPA-20F(L), die te gebruiken is voor mp3-speler als voor geheugenstick.
  Bij de stick zat ook een kleine cd-rom waar drivers voor win98 op stonden. Ik heb vervolgens de stick aangesloten op mijn usb-splitter op een pc met win98SE erop. Nadat de drivers geinstalleerd waren werd de stick herkend, vervolgens heb ik data op de stick gezet. Deze data wil ik back-uppen door ze op een cd te zetten. In de Win98 pc zit geen brander.

  De pc waar ik de back-up mee moet maken is voorzien van eenzelfde usb-splitter en van WinXP Prof. Indien ik hier de stick op aansluit herkent hij de stick maar krijgt hij hem niet geinstalleerd. Er komt een melding van: "nieuwe hardware gevonden" maar installeren lukt niet.

  Andere (oudere) sticks werken wel via de splitter.

  Indien ik de splitter verwijder en de stick direct op de XP-pc aansluit, herhaalt de procedure met als gevolg dat de pc hem niet herkent.

  De pc's verschillen wel iets. De pc met win98 is een P3 met 800mhz en die met Xp een P3 met 500mhz.

  De Time-stick heeft 2.0 snelheid (ik weet de vakterm niet).
  Kan dat het probleem zijn??? Dat de ene pc die snelheid wel herkent en de andere niet?? :roll:

  Kan ik drivers voor de usb-poort downloaden zodat deze de stick wel herkennen? :roll:
 • staat service pack 2 erop?
 • Nee, SP 2 staat er niet op.
 • Nee hoor de snelheid (usb 1 of usb 2) maakt niet uit. Wanneer het een usb2 toestel is en je stopt deze in een usb1 aansluiting dan zal de snelheid automatisch teruggaan naar usb1. Het probleem kan enkele oorzaken hebben:

  1. Er zijn teveel USB apparaten aangesloten waardoor de usb poort te weinig stroom geeft voor je usb/mp3 stick. Oplossing: Verwijder eventueel een aantal usb apparaten uit de usb aansluiting en probeer het dan.
  2. De splitter is defect probeer het rechtstreeks op de usb poort.(heb je al geprobeerd, maar dan ook even proberen zonder andere apparaten)
  3. Op de een of andere manier is de automatische installatie misgegaan. Het apparaat zal dan met geen mogelijkheid meer te gebruiken zijn op de specifieke usb poort. Probeer het op een andere usb poort.
  4. Probeer het op een andere XP machine,

  Je hoeft onder xp geen drivers te installeren. XP moet het zelf ontdekken.
 • Jongens toch…..
  Wat heeft SP2 daarmee te maken…
  Dacht je nu echt dat XP zo perfekt is ?
  Steek je stick in de gleuf,
  Ga naar configuratiescherm, system, schijfbeheer en daar zal je hem wél zien.
  Geef een drive-letter op die niet bezet is en dan zie je hem wel in Explorer.
 • Darth V:

  Ik heb de bovenste 3 tips geprobeerd. Zonder succes. :-?
  Nr 4 heb ik nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij toch dat deze stick normaal moet werken op XP.

  Ik krijg de volgende 3 schermpjes krijgen indien ik de usb aansluit.

  1 De wizard nieuwe hardware gevonden. Wat moet de wizard doen?? Software automatisch installeren of zelf kiezen? Functie 1 gekozen.
  2 Er is op deze computer geen software gevonden voor het onderstaande apparaat. Wat wilt u doen? Wel of geen verbinding met het internet. Gekozen wel verbinding.
  3 Deze hardware kan niet worden geinstalleerd.

  De pc heeft verbinding met internet maar de gevraagde pagina wordt niet gevonden. :oops:


  Alicante:
  Ik zal het eens proberen….
 • Het lijkt niet te gaan lukken. :-?

  Werkwijze als volgt: Start –> instellingen –> configuratiescherm –> systeembeheer –> computerbeheer.

  In apparaatbeheer (staat in menu computerbeheer) staat onder overige apparaten de usb-stick met een uitroepteken dat het niet goed in geinstalleerd.

  Indien ik naar OPSLAG ga, staat de usb stick niet vermeld (hoewel hij wel in de gleuf zit). Men kan bij OPSLAG kiezen uit verwisselbare opslag, schijfdefregmentatie en schijfbeheer, maar onder alle drie totaal geen usb te herkennen.
 • Lijkt mij gewoon een kwestie van het niet kunnen vinden van de drivers voor de usb-stick, in SP2 zijn een hoop drivers toegevoegd, dat zou je dus kunnen proberen en anders op de site van de fabrikant….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.