Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP SP2]Afbeeldingen vreten performance

The Curse
11 antwoorden
 • Ook na herinstallatie heb ik een vervelend probleem. Het opslaan van afbeeldingen (bijv. met Paint), of downloaden van plaatjes vanaf een website (met rechtsklik), vreten enorm veel performance.
  De PC bevriest een volle minuut, met FreeRam XP zie ik dat het vrije RAM terugloopt naar nul, en soms crasht paint.
  Wat kan er aan de hand zijn?

  Ik houd mn pc schoon met Hitmanpro en Norton, daar mag het niet aan liggen.
  En ik weet niet, of het daarmee te maken heeft, maar mijn tv-kaart PCTV Rave doet het ook niet meer ("hardware initialisatie mislukt").

  Alvast bedankt!
 • Ik zou zeggen:

  Misschien een virus of misschien te weinig reken ruimte… Voor de rest heb ik ook geen idee..

  Normaal gesproken zou zoiets eenvoudigs met gemak moeten gaan!? Pas wel op dat je in paint geen BMP bestanden opslaat. Deze nemen overbodig veel schijfruimte in beslag. Kies dan voor JPG.. Bij teksten of weinig kleuren, gif.

  Ennuh, Cuijk? Ken ik jou of jij mij? 8)

  Gr. J-P
 • [quote:2e8eec5c41="J-P Le Conte"]Ik zou zeggen:
  Misschien een virus of misschien te weinig reken ruimte… Voor de rest heb ik ook geen idee..

  Ennuh, Cuijk? Ken ik jou of jij mij? 8)
  [/quote:2e8eec5c41]
  Ik ben er absoluut van overtuigd dat het geen virus is. ook na een kale herinstallatie had ik het probleem. daarom dacht ik zelf aan iets hardwarematigs (videokaart?). echt geen idee. irritant is het wel, of eigenlijk niet werkbaar!

  uuuh, Heeswijkse Kampen roelz ;)
 • Wat je doet; verwijder de TV kaart uit je systeem, en kijk of het nu beter gaat.

  t.
 • [quote:a9dc6cc9a0="teacher"]Wat je doet; verwijder de TV kaart uit je systeem, en kijk of het nu beter gaat.[/quote:a9dc6cc9a0]Dank Teacher.
  Een beetje laat, maar goed: ik heb de kaart uit het systeem verwijderd, maar het mocht niet baten. Ook met TuneUp Utilities 2004 het register nog wat opgeschoond (er staan nogal wat verwijzingen naar Pinnacle), maar Pinnacle-sleutels blijven erin staan. Niet dat ik vermoed dat dat het is.

  Als iemand nog goede ideeën heeft??????
 • [quote:2abba0a0d1="J-P Le Conte"]Normaal gesproken zou zoiets eenvoudigs met gemak moeten gaan!? [/quote:2abba0a0d1]Natuurlijk, zoiets moet binnen een nanoseconde op schijf staan, ipv 2 minuten!
  Verder geen performanceverlies: documenten, spreadsheets, filmpjes, alles gaat als een zonnetje. Maar plaatjes ….. :cry: :o :cry:
 • hmmm…

  ik zit even te denken of dit een hardware of software matig iets is…

  Ik gooi deze vraag even naar OS windows, wellicht dat er daar ideetjes zijn..

  t.
 • [quote:aa2cef3f6e="teacher"]Ik gooi deze vraag even naar OS windows, wellicht dat er daar ideetjes zijn..
  [/quote:aa2cef3f6e]ik ben benieuwd!!!
 • get on top! :wink:
 • Hoi,

  [quote:2e6895b965="The Curse"]Ook na herinstallatie heb ik een vervelend probleem. Het opslaan van afbeeldingen (bijv. met Paint), of downloaden van plaatjes vanaf een website (met rechtsklik), vreten enorm veel performance.
  De PC bevriest een volle minuut, met FreeRam XP zie ik dat het vrije RAM terugloopt naar nul, en soms crasht paint.
  Wat kan er aan de hand zijn?[/quote:2e6895b965]

  Met Windows Taakbeheer kun je zien welk proces al dat geheugen opvreet. Paint ligt voor de hand, maar met taakbeheer kun je het allemaal precies zien, en van daaruit verder troubleshooten.
 • Heb je je de goede video drivers wel geinstalleerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.