Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

converteren naar ntfs

None
9 antwoorden
 • hoi
  ik vraag me af of ik mijn harde schijf (3 partities) met het bestandssysteem fat32 moet converteren naar ntfs
  ik heb al enige voordelen gelezen op internet en ik weet hoe het moet maar ik vraag me af of het slim is. Nu draait het systeem namelijk goed.
  Zou iemand misschien wat ervaringen kunnen uitwisselen?

  (Als os heb ik windows xp prof.)
 • ik weet niet waar je je pc voor gebruikt, maar een groot voordeel van NTFS is dat ie met bestanden van groter dan 4gb om kan gaan. Dat is vooral met bijvoorbeeld videobewerken erg handig omdat zo'n flim al gauw veel groter is dan 4gb. :wink:

  verder zou het stabieler zijn, maar hoe en waarom weet ik verder ook niet.
 • [quote:b16eb6c0c9="Broxo"] ik vraag me af of ik mijn harde schijf (3 partities) met het bestandssysteem fat32 moet converteren naar ntfs ik heb al enige voordelen gelezen op internet[/quote:b16eb6c0c9] Dus je hebt de info op deze site gelezen? http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm
  [quote:b16eb6c0c9="Broxo"] maar ik vraag me af of het slim is.[/quote:b16eb6c0c9] Leg je de nadruk op het converteren naar NTFS, of op het overgaan op NTFS zelf? Als je overgaat op NTFS is het in plaats van converteren naar NTFS beter, als je al je data back-upt. Om daarna Windows XP opnieuw schoon te installeren. Uiteraard met Service Pack 1 of 2 geslipstreamd. Tijdens de Windows XP installatie procedure formatteer je dan direct NTFS.
 • ik leg de nadruk op het converteren zelf. Ik ben niet van plan om te formateren.
  Ik ben een beetje huiverig voor het verlies van gegevens :oops:
  mss is het nog slim om erbij te zeggen dat elke partitie bestaat uit 10 gig dus 30 gig in totaal.
 • [quote:92637b018f="Broxo"] ik leg de nadruk op het converteren zelf. Ik ben niet van plan om te formateren.
  Ik ben een beetje huiverig voor het verlies van gegevens :oops: [/quote:92637b018f] Dan zou je ook niet kunnen converteren, want als er tijdens het converteren een stroom/hardware/software storing plaats vind, zouden er gegevens verloren kunnen gaan. Zie ook deze info http://support.microsoft.com/?kbid=307881 Het voordeel van NTFS formatteren is, dat deze partitie dan minder is gefragmenteerd, en zou beter presteren.
 • Dat minder-fragmentatie is inmiddels wel achterhaald.

  Voor je zoiets doet, zo een conversie, altijd een backup maken van je data. Eigenlijk voor iedere grotere ingreep in partitionering of file system.

  mvrgroet Edmond
 • okidoki :)
 • het gebruiken van ntfs geeft toch pas een prestatiewinst bij schijven(partities) vanaf 30GB+ ?
 • Wat ZEER belangrijk is, is dat je voordien een heel grondige defragmentatie doet en een Chkdsk met repair optie (dus niet alleen fix) uitvoert op alle partities. Je kunt het converteren best overlaten aan bvb PM8 na natuurlijk eerst een backup gemaakt te hebben . Of je een partitie waarop het besturingssysteem opstaat kunt converteren is wel de vraag. Misschien met de 2 discettes van PM8 die je tijdens het installeren moet aanmaken? Een ander groot niet vermeld voordeel is dat je met NTFS een station kunt comprimeren om schijruimte te besparen.

  PM8= Partition Magic 8

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.