Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

bestand verwijderen

steggel
12 antwoorden
 • ik kan een bestand niet verwijderen, ik kan het wel verplaatsen op de c schijf maar niet kopieren naar de d schijf. er wordt aangegeven dat het een beschadigd onleesbaar bestand is, het is waarschijnlijk geen virus gescanned met norton 2005, hopelijk kan iemand me helpen
 • Opstarten in veilige modus en dan nog eens proberen? Ga anders vanaf de dos-prompt naar de betreffende map en typ "attrib -r -s -h- a" (zonder de aanhalingstekens) en druk op "Enter" typ vervolgens "del bestandsnaam" en druk nogmaals op "Enter" Misschien dat dat lukt.

  Jim
 • Gebruik de killbox. Voer het path in en vink de optie delete on reboot aan. Klik daarna op verwijderen (rood rondje met wit kruis) en daarna vraagt hij om opnieuw op te starten, sta dit toe.
  Download linkje: http://www.downloads.subratam.org/KillBox.zip

  Overigens als norton meent dat er niks mee is wil dat nog niet zeggen dat het ook zo is. Die "virusscanner" is niet zo geweldig namelijk.
 • Inloggen in Veilige Modus, bij opstarten F8 indrukken en kiezen voor Veilige Modus, helpt misschien ook wel. Er draaien dan minder services en alleen standaard zaken en soms kun je daardoor dingen doen die bij een normale start niet worden toegestaan.

  groetjes Edmond
 • ik heb beide opties geprobeerd en niet gelukt, ik blijf de melding krijgen dat het bestand of station C beschadigd is, ook met de killbox is het niet gelukt, heeft iemand misschien een andere optie, os is overigens win xp pro en systeemherstel is uitgeschakeld, dus ook dat is geen optie

  Lou
 • Heb je nog een andere pc in een netwerk? Probeer eens vanaf die pc het bestand dan weg te halen.
  Anders kan je wel een hijack this log plaatsen, misschien dat daar iets in gevonden kan worden. (hoe je dat doe staat in het forum gedeelte Beveiliging en privacy)
 • Schijfcontrole voor Station C: al uitgevoerd?

  Sjaak
 • [quote:bec7b623dc="R-bin"]Heb je nog een andere pc in een netwerk? Probeer eens vanaf die pc het bestand dan weg te halen.
  Anders kan je wel een hijack this log plaatsen, misschien dat daar iets in gevonden kan worden. (hoe je dat doe staat in het forum gedeelte Beveiliging en privacy)[/quote:bec7b623dc]

  Lijkt me een goede optie, als killbox het niet weg kan krijgen word het menens. Heb je overigens ook problemen met het opslaan en verwijderen van andere bestanden? Of problemen met irritante startpagina hijackers?

  [quote:bec7b623dc="steggel"]Schijfcontrole voor Station C: al uitgevoerd?

  Sjaak[/quote:bec7b623dc]
  Als station C: echt kapot is is dat idd een goede optie. Doe echter wel de uitgebreide controle.
 • [quote:d8867878fc="Lou321"]ik kan een bestand niet verwijderen, ik kan het wel verplaatsen op de c schijf maar niet kopieren naar de d schijf. er wordt aangegeven dat het een beschadigd onleesbaar bestand is, (…) os is overigens win xp pro [/quote:d8867878fc] In welke map stond dat bestand oorspronkelijk? En wat voor een bestand is het? Is die Windows XP geïnstalleerd op een NTFS of FAT32 partitie?

  [quote:d8867878fc="pcguy"]Als station C: echt kapot is is dat idd een goede optie. Doe echter wel de uitgebreide controle.[/quote:d8867878fc] En een controle met de diagnostische software van de harde schijf fabrikant.
 • bij hijack this niks over het bestand kunnen vinden, hitmanpro laten lopen geen spyware, ik kan alles normaal gebruiken kan alleen dit ene bestand niet aanklikken of krijg de melding c schijf of bestand beschadigd elke keer met opstarten doet hij een schijfcontrole. met de aanwijzer geeft hij aan dat het een lege map is en als ik hem probeer te verwijderen lukt dat niet omdat het geen lege map is

  groeten Lou
 • [quote:6ea285511e="Lou321"]bij hijack this niks over het bestand kunnen vinden, hitmanpro laten lopen geen spyware, ik kan alles normaal gebruiken kan alleen dit ene bestand niet aanklikken of krijg de melding c schijf of bestand beschadigd elke keer met opstarten doet hij een schijfcontrole. met de aanwijzer geeft hij aan dat het een lege map is en als ik hem probeer te verwijderen lukt dat niet omdat het geen lege map is

  groeten Lou[/quote:6ea285511e]

  Laat alle verborgen bestanden en besturingssysteem bestanden weergeven: http://www.spyware-politie.nl/Zichtbaar_maken_verborgen_bestanden.htm

  Kijk dan nog eens wat er in de map zit. Geef ook het oorspronkelijke path zoals Jolo ook al opperde.
 • Allemaal bedankt voor het meedenken, heb de boel geformatteerd en het maar op deze omslachtige manier opgelost, schijf was dus niet stuk.
  groeten Lou

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.