Vraag & Antwoord

OS Windows

geheugen opwaarderen via hd

Anoniem
None
3 antwoorden
  • ik heb van een vriend van mij gehoord dat je je intern geheugen aan je hd kan koppelen en dan een deel van je hd vrijhouden om dat te gebruiken als werkgeheugen, is dat mogenlijk?
  • Klokken en klepels? Windows gebruikt een gedeelte van de harddisk als virtueel geheugen, ook wel swapfile of pagefile genoemd. Daar hoef je zelf niks aan in te stellen. Hoe je het echter ook wendt of keert, het is geen vervanging voor fysiek geheugen. Als je daar tekort aan hebt, helpt een pagefile helemaal niets.
  • Als ik jouw moet inschatten op basis van deze vraag schat ik je met alle respect op een niet zo into windows(even aangenomen dat je dat gebruikt). Het is namelijk zo dat windows zutomatisch een gedeelte van je hardeschijf voor dit doel gebruikt, mocht je dit niet zelf ingesteld hebben. Wil je dit echter zelf regelen kan dat via rechtse muisklik op deze computer, eigenschappen, geavanceerd, prestaties instellingen, geavanceerd, wijzigen.
    Hier kun je de eigenschappen voor het virtuele geheugen instellen.
    Voor zover ik weet is het ideale ongeveer 1,5-2,5 keer je interne geheugen bij voorkeur op de snelste hardeschijf.
    Let op dit is zeer langzaam in vergelijking met RAM geheugen, je kunt dus misschien beter geheugen bij kopen met weinig virtueel geheugen dan weinig ram met veel virtueel geheugen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.