Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

xp start niet door

None
11 antwoorden
 • Hoi allemaal, nadat ik in msconfig bij het tabblad boot.ini safeboot had aangevinkt en daarna weer wilde opstarten ging dit niet meer. Het xp logo komt en het balkje loopt even maar staat even later vast. Wie o wie weet hoe ik dit kan verhelpen. Met de xp cd rom kan ik naar herstellen maar weet niet wat hier te doen. :cry:
 • Kun je wel in de veilige modus komen (dus bij opstarten van windows op F8 drukken totdat je een keuzemenu krijgt)? Dan kun je in msconfig de instelling weer aanpassen.
 • Nee Matel dat is ook het probleem. Ik kon eerder ook al niet opstarten in de veilige modus. Ik kan nu alleen nog wat proberen met de xp cd. Als ik die erin doe kan ik kiezen uit 1. installeren 2. druk op R om te herstellen of repareren 3. afsluiten. Als ik nu installeren kies? wat gebeurt er dan? Krijg ik dan nog een menu om wat te proberen of ben ik alles kwijt? Alvast dedankt voor het meedenken.

  Groet Baggertje
 • Hier vind je een uitvoerige uitleg v.w.b. de herstelconsole:

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/727176///#13
 • Al diverse dingen geprobeerd maar alle zonder succes. Bedankt Henk.
 • Kun je hier wat mee?
  http://www.webtree.ca/windowsxp
  epair_xp.htm#How%20to%20access%20Last%20Known%20Good%20Configuration:
 • Kun je hier wat mee?
  http://www.webtree.ca/windowsxp
  epair_xp.htm#How%20to%20access%20Last%20Known%20Good%20Configuration:
 • [quote:31663a4e05="MGSpecial"]Kun je hier wat mee?
  http://www.webtree.ca/windowsxp
  epair_xp.htm#How%20to%20access%20Last%20Known%20Good%20Configuration:[/quote:31663a4e05]
  edit 2xgedrukt
 • Nee helaas, goede site maar ik weet niet wat ik ermee kan. Wat ik eigenlijk wil is via het herstel programma die safeboot in msconfig weer uitschakelen, maar kan dat ook?
 • :D Gelukkig probleem opgelost, en het antwoord stond in de faq van comp totaal zelf. Op een geformatteerde floppy de bestanden NTLDR en NTDETECT.COM van de xp cd zetten en dan de comp met deze flop opstarten. Dan gebruikt xp deze bestanden om op te starten en draait alles weer en kan je de fout die gemaakt is weer in msconfig herstellen.
  Dit allemaal gedaan en alles draait weer als vanouds . :P :P :P
 • [quote:a59125ee78="Baggertje"]:D Gelukkig probleem opgelost, en het antwoord stond in de faq van comp totaal zelf. Op een geformatteerde floppy de bestanden NTLDR en NTDETECT.COM van de xp cd zetten en dan de comp met deze flop opstarten. Dan gebruikt xp deze bestanden om op te starten en draait alles weer en kan je de fout die gemaakt is weer in msconfig herstellen.
  Dit allemaal gedaan en alles draait weer als vanouds . :P :P :P[/quote:a59125ee78]
  Dat stond ook op deze site
  http://www.webtree.ca/windowsxp
  epair_xp.htm#How%20to%20access%20Last%20Known%20Good%20Configuration:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.