Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

prog. verdwenen van taakbalk?

None
13 antwoorden
 • ik heb de laatste dagen zo iets raars,om de haverklap zijn er verschillende
  programma ikonen van mijn taakbalk verdwenen,als ik dan weer opnieuw opstart dan zijn zij er weer.
  het zijn de prog. van 3d audio,power cinema,wireless keybord,en ati.
  heeft iemand enig idee hoe dat komt ? :( :(gerardina
 • Dat doet windows gewoon standaard. De pictogrammen die niet-actief zijn, ruimt hij op. Dat betekent niet dat het programma wordt afgesloten. Klik maar eens op dat witte pijltje (<;) naast de icoontjes op je taakbalk. Dan zal je ze weer tevoorschijn zien komen.

  Als je wilt voorkomen dat ze verdwijnen, druk je met je rechtermuisknop op de taakbalk, en vervolgens op eigenschappen. Dan zet je het vinkje uit voor de optie 'niet-actieve pictogrammen opruimen'. Als je het per icoontje wilt instellen, laat je dat vinkje aanstaan en druk je op 'aanpassen…' om het per icoontje in te stellen.

  Succes!
 • het zijn allemaal prog. die ik iedere dag gebruik,en ik heb gekeken op eigenschappen van de taakbalk en het hokje niet staat aangevinkt.
  zou het de viodeokaart kunnen zijn ?
  het is een ati 9800xl pro.
  gerardina
 • nee, een videokaart kan het niet zijn. met die tip van Capone zou het moeten lukken. heb je ook al geprobeert alle icoontjes 1 voor 1 in te stellen? ( dus het hokje wel aanvinken en dan op aanpassen…)
 • net gebeurde het weer,ik was met het prog. zoeken in windows xp een bestand aan het zoeken.
  het prog liep vast deed niets meer,ook kon ik er niet meer uit,ik heb toen ctrl,alt,delete gedrukt om er uit te komen.
  toen waren weer al die pictogrammen van mijn taakbalk verdwenen.
  o.a..power ciname,ati,wireless keyboard,3d,en mischien nog wel wat maar ik weet niet meer wat.
  iemand ?????
  gerardina
 • Ik denk dat ik nu snap wat je bedoelt. Als die situatie zich voordoet, dan verdwijnt de taakbalk zeker even en als hij terugkomt zijn die icoontjes verdwenen? Dan is het probleem waarschijnlijk dat explorer.exe is vastgelopen (dit is een cruciaal onderdeel van windows). Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zoek maar eens op dit forum naar 'explorer.exe', dan zal je zien dat je niet de enige bent die hier last van heeft. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk, dus daarvoor zal je denk ik maar even moeten zoeken.
 • hartelijk bedankt voor het reageren ik zal even kijken bij dat topic.
  gerardina
 • Anders:
  XP geen iconen in systray

  (van http://groups.google.com/groups?hl=nl&lr=&ie=UTF-8&threadm=03dd01c2a4a8%2406e272c0%248ef82ecf%40TK2MSFTNGXA04&rnum=6&prev=/groups%3Fq%3Dicons%2Bdon%27t%2Bshow%2Bup%2Btaskbar%2Bxp%26hl%3Dnl%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26selm%3D03dd01c2a4a8%252406e272c0%25248ef82ecf%2540TK2MSFTNGXA04%26rnum%3D6)
  Deze computer - beheren - services en toepassingen - services.
  Hier zowel bij SSDP als bij UpnPservice (= universele plug en play service) rechts klikken en bij Eigenschappen als opstarttype Uitgeschakeld aangeven.
  Dan ga je naar http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm en daar download je :Hide or Show Inactive Icons in the Notification Area (Line 53)
  Remove Past Items From the Notification Area (Ook op Line 53) en je laat ze direct installeren.
  Hierna ga je naar Taakbeheer (via Ctrl-alt-del), in het tabblad Processen klik je op explorer en dan op Proces beëindigen. Ga dan naar het tabblad Toepassingen, onderaan op Nieuwe Taak klikken, ‘explorer’ invullen (zonder de ‘ ’;) en laten uitvoeren.

  Nog één vraagje: ze schrijven daar: 'Or if you are running XP SP1 uninstall UPnP from Add/Remove Windows Components.' Ik heb XP Pro SP1, maar vind bij het toevoegen/verwijderen van windowscomponenten geen 'uninstall UPnP'. Kan dit kloppen?
  Hangt ervan af of je die wel geïnstalleerd hebt. Bij Windowssoftware zit die onder "Netwerkservices" en dan klikken op "details". Hij staat dan onderaan. En anders schakel je 'em uit bij "services en toepassingen". Die Upnp uitschakelen is sowieso aanbevolen: http://grc.com/unpnp/unpnp.htm (dank aan Ben Johnson +)

  Active programma's minimaliseren naar de tray, naast de klok gaat prima met het progje ALLTO TRAY kijk hier http://www.dntsoft.com/alltotray/index.html (wel niet freeware ) - zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=93612
 • ik heb alles gedaan wat passer zei,tenminste tot dat je vroeg nog 1 vraagje,waar vind ik add
  emove?
  ik heb xp home.
  waar kan ik netwerkservices vinden?
  ik weet niet waar ik Upnp kan vinden
  en aan het begin toen jij zei:computer-beheren-servives en toepassingen-service,dan Upnp service aanklikken en dan eigenschappen uitgeschakeld aangeven,opstarttype,dat was al gestopt.
  ik hoop dat je alles begrijpt wat ik heb geschreven,en dat je mij nog even verder kunt helpen.
  diny
 • hallo passer !!!!!!!!!!!
  wil je mij nog even verder helpen.?
  gerardina :oops:
 • [quote:c605e20acc="gerardina douma"]waar vind ik add
  emove?
  waar kan ik netwerkservices vinden?[/quote:c605e20acc]Configuratiescherm > software > hier links: windowsonderdelen toevoegen of verwijderen > zie verder mijn eerste tekst[quote:c605e20acc="gerardina douma"]
  ik weet niet waar ik Upnp kan vinden[/quote:c605e20acc]Ik vermoed dat daarmee de universele plug en play-apparaat-host bedoeld wordt (maar ik heb dit middel dus zelf nooit moeten toepassen)

  [quote:c605e20acc="gerardina douma"]
  en aan het begin toen jij zei:computer-beheren-servives en toepassingen-service,dan Upnp service aanklikken en dan eigenschappen uitgeschakeld aangeven,opstarttype,dat was al gestopt.[/quote:c605e20acc]Is geen probleem

  Voor alle zekerheid (wat die plug and play-dinges betreft): herstelpunt aanmaken, dan ben je zeker.
  succes!
 • alles is nu gelukt.
  mijn taakbalk ziet er nu heel anders uit,maar dat zal wel zo horen,alles is nu weg geschoven.
  die twee progjes die ik heb gedownload kan ik die nu verwijderen,ik heb ze laten installeren.
  ze staan nu nog op buroblad.
  nu maar hopen dat de boel niet weer vast loopt.
  bedankt voor het helpen.
  gerardina :lol:
 • Die twee progjes? Bedoel je de twee reg-bestanden? Die mogen nadien weg want die zetten enkele sleutels in je register. Vermits die nu in je register geplaatst zijn, hebben ze hun werk gedaan en mogen weg.
  Goede raad: Save die bestandjes op een veilige plaats: bij vb een nieuwe format moet je ze niet gaan zoeken èn als de site ervan ooit verdwijnt dan moet je opnieuw op zoek gaan. Als je ze bewaart dus lekker niet.

  ps: van je bureaublad mogen ze rustig af: dat zijn slechts snelkoppelingen ernaar (en via die dingen kan je ook zien wààr ze op je schijf staan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.