Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP installeren op SATA schijf..

Anoniem
marotick
4 antwoorden
 • Hey, de titel zegt het al, hoe moet ik XP op een SATA schijf zetten heb veel dingen geprobeerd maar wil niet lukken. Dit is de SATA schijf:
  Maxtor DiamondMax 10, 200GB (7200rpm, SATA, 8MB, NCQ)

  IK heb allereerst geprobeerd om zoals op een IDE schijf Windows te installeren dus gewoon CDrom erin en hij ging eerst formatteren en toen setup bestanden kopieren maar daarvoor nog viel mij op dat ik maar 131GB beschikbaar had en dat vond ik nogal weinig omdat het 200GB heeft. Maar na de setup bestanden te hebben gekopieerd starte het systeem opnieuw op zoals normaal maar toen kreeg ik geen windows scherm waar ie al die Windows proggies enz installeerd maar weer het scherm of ik windows wil installeren dus weer formatteren en setup bestandne kopieren. Het lukte dus toen niet daarna heb ik iemand gebeld en die zei dat ik aan Diskette moest hebben met een SATA Driver erop en dat heb ik gedaan en gedownload van me mobo website.
  Ik klikte dus op F6 en toen diskette erin gedaan en hij las hem maar daarna kreeg ik een vraag wil je de stuurprogramma van je "diskette gebruike" of de "standaard van windows" ik drukte "van de diskette" maar hij deed toen niks en als ik "standaard van windows" klik dan wil hij gewoon niet verder dan het formattere en setup bestanden kopieren.

  Als Laatste heb ik nog een IDE schijf als master erin gedaan om het daarom te installere(XP) en dan die SATA schijf als 2de schijf te gebruiken. Maar bij de IDE schijf staat er "NLTR ontbreekt. druk op CTRL+ALT+DEL om de computer opnieuw op te starten"
  Wat is dat en waarom komt dat??

  Uiteindelijk is mn vraag hoe installeer ik die kl*te SATA schijf (heb echt spijt dat ik het gekocht heb) en als er geen andere oplossing is dan die diskette hoe repareer ik dan de IDE schijf??

  BVD,
  Marco
 • Komt hier vrijwel elke week aan bod deze Sata install vraag
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=139653&highlight=sata
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/search.php?mode=results
 • Windows zoekt de boot loader files voor de eerste hd.
  Heb je al eens in het bios gekeken?
  Welk mobo hebben we het over?

  Die F6 optie voor de SATA zou de juiste moeten zijn.
 • Nou laat dat probleem maar zitten want het lukte gewoon niet dus heb windows op mn oude IDE schijf geinstalleerd en die 200GB SATA schijf ga ik verkopen.
  Nu me systeem is geinstalleerd is hij er traag vin ik, het extracte van 700MB met WinRar duurt 10min!! terwijl dat op mn oude pc maar 2min duurde weet iemand hoe dat komt?
  Het gaat om deze pc:
  AMD 64 3200+
  Gigabyte GA-K8NXP-SLI, nForce4 SLI
  MSI GeForce 6800 256MB DDR (PCI-e, DVI) NX6800-TD256E
  512MB x 2 (1GB) PC3200 DDR, CL2.5 (GeIL Value Dual Channel)
  Moet ik iets aanpassen in de Bios ofzo? Drivers etc zijn allemaal geinstalleerd.

  Alvast bedankt,
  Marco

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.