Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

vraag over backup

Anoniem
None
13 antwoorden
 • 1)
  oke, als ik een backup maak van mijn hele harde schijf.
  en dan format c doe.
  dan windows er weer op zet.
  dan de backup weer terug zet naar bestanden.


  het klopt dan toch, dat ik dan al mijn bestan weer in orginele staat heb??
  zoals ze waaren.

  2) weet iemand een goed (gratis) backup programma?? om wat hier boven staat te doen?

  alvast bedank
 • gratis>zit in windows
 • oke

  maar klopt dat eerste??
 • en mijn backup doet het niet, die windows standaart.

  krijg eeen error
 • Een backup programma zoals Notton Ghost bied de mogelijkheid een image (exacte copie) te maken van de harde schijf.
  Wil dus zeggen dat na een format c: en het terugzetten van de backup, alles in de staat is van het moment van de backup, je hoeft dus helemaal niets installeren.
  Wil je echter Windows terug maagdelijk installeren, dan kan je eerst een backup maken van data en gegevens, je dient wel alle programma's opnieuw te installeren.
 • oke weet ik dat ook weer bedankt
 • Freeware programma's : http://www.snapfiles.com/freeware/system/fwbackup.html
 • werkt het zelfde als norton?
 • neger de post hier boven.

  ik heb nu norton ghost.

  maar moet ik nou gewoon een backup maaken van mijn harde schijf, en dan zijn ook alle programma's gebackupt, zodat ik die niet meer opnieuwe hoeft te instaleeren?
 • Enkele tips
  http://www.computerboek.nl/boekeninfo.asp?CODE=9045327863245933&ReferrerID=2
  http://83.96.133.167/software/testen/index.htms/2850
  Eerst even dit: hoewel het formatteren van de harde schijf de grondigste manier is om uw computer schoon te vegen, is het lang niet altijd noodzakelijk om uw pc zo uit het slop te halen. Dat uw systeem erg traag is geworden, kan aan een heleboel zaken liggen. Inderdaad, zoals u zelf al aangeeft: aan een gefragmenteerde harde schijf bijvoorbeeld. Maar het kan ook liggen aan binnengeslopen spy- en adware, aan vervuiling van het Windows-register door onvolledig gedeïnstalleerde programma's, aan niet goed geconfigureerde of werkende antivirussoftware.


  Voor deze problemen hebben we eerder al oplossingen aangedragen, zoek maar eens in het archief van ZDNet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het geen slecht idee is, als dat nodig is, eens in de paar jaar uw computer grondig te verfrissen: de harde schijf leegmaken en Windows opnieuw installeren.


  Een backup maken van uw documenten kan op allerlei manieren, ook zonder cd-brander of netwerkverbinding. Maar waarom zou u het zonder deze gereedschappen moeten doen? Het ligt natuurlijk aan het budget dat u voor de operatie wilt uittrekken, maar een fatsoenlijke cd-rewriter heb je al vanaf zo'n veertig euro. Het inbouwen van zo'n speler is betrekkelijk eenvoudig (benodigdheden: een schroevendraaiertje) en levert u een geschikt opslagmedium op voor het bewaren van uw backups. Mocht u geen vrije drivebay meer hebben, dan kunt u overwegen uw cd-speler te wisselen met de herschrijver. Lege cd's koopt u voor een habbekrats, en u kunt naar hartelust backups maken.


  Een andere mogelijkheid is het installeren van een tweede harde schijf, waarop u de te bewaren documenten opslaat. Zo kunt u zonder problemen uw originele schijf formatteren en later de bestanden terugzetten. De voordelen zijn duidelijk: u haalt flink wat extra opslagruimte in huis, verhoudingsgewijs is het een voordelige oplossing (20 GB met 7200 rpm vanaf zo'n zestig euro). Het nadeel: u moet even klussen. In diezelfde lijn valt er overigens nog een oplossing te bedenken: uw harde schijf uit uw systeem schroeven, bij een andere pc in de kast zetten, een backup maken van de data, en vervolgens de schijf wissen. Over omslachtig gesproken.


  Het kan ook zonder cd-schrijver en zonder extra harde schijf, natuurlijk. Er bestaat een groot scala aan externe opslagdrives. Het ligt maar net aan uw wensen en de mogelijkheden: als u er met een paar honderd MB al bent, dan kunt u volstaan met een zipdrive voor 250 MB van Iomega. Dat is een aanrader als u niet beschikt over snellere ovedrachtsinterfaces als Firewire of USB 2.0. Een losse zip-schijf van 250 MB kost in de winkel ongeveer vijftien euro. Ook het grotere broertje van de zipdrive, met een capaciteit van 750 MB, en de draagbare harddisk Peerless, beide van Iomega, lenen zich prima als backupgereedschap. Voor de grotere drives die in de winkel liggen, heeft u wel veelal Firewire of usb2 nodig. Heeft u USB 2.0 aan boord, dan wordt uw geduld minder op de proef gesteld, want het wegschrijven van de data verloopt veel sneller. Voor dit gemak en draagbaarheid moet u overigens wel rekenen op een forser prijskaartje.

  Bron ZDNet
  http://www.schoonepc.nl/optim/backup.html
 • [quote:29a9016dd4="matthijsvdr"]neger de post hier boven.

  ik heb nu norton ghost.

  maar moet ik nou gewoon een backup maaken van mijn harde schijf, en dan zijn ook alle programma's gebackupt, zodat ik die niet meer opnieuwe hoeft te instaleeren?[/quote:29a9016dd4]

  wil alleen ff hier een antword op, dan weet ik genoeg
 • [quote:0dd7d1b194="matthijsvdr"]neger de post hier boven.

  ik heb nu norton ghost.

  maar moet ik nou gewoon een backup maaken van mijn harde schijf, en dan zijn ook alle programma's gebackupt, zodat ik die niet meer opnieuwe hoeft te instaleeren?[/quote:0dd7d1b194]Ja. Met Ghost gaat dat prima.
 • bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.