Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP op p3 pc

Anoniem
Lodyx
13 antwoorden
 • Mijn zusje heeft nu windows ME op haar computer en ik wil op zich wel een middagje achter dr pc zitten om XP Pro erop te installeren. Mijn vraag is alleen of dit een beetje lekker gaat lopen op haar systeem:

  p3 667 mhz (133fsb)
  512 mb sdram (100mhz)
  geforce 2 mx 440 64mb
  10 GB HD + 20 GB HD

  Siemens mobo, intel chipset (weet niet precies wat voor een, everst leest m niet goed uit)


  Over die videokaart heb ik ook nog een vraag, deze werkt niet goed. Als ik de kaart erin doe en opstart, kan ik gewoon de drivers installeren, maar als ik dan weer reboot, start windows wel op, maar de muis loopt zo ontzettend "zwaar". Hij is gewoon niet meer te besturen. videokaart eruit en de monitor weer aansluiten op de onboard, probleem weg.

  Ze heeft een monitor uit '95, dus dat is wel redelijk oud, maar dit zou toch op zich niets mogen uitmaken?
 • ik denk dat het wel gaat lukken.
 • en wat betreft die videokaart, zal dat probleem ook weg zijn in XP?
 • Dat is een kwestie van uitproberen, misschien wat oudere drivers van nvidia gebruiken. Maar op zich moet XP geen enkel probleem vormen voor deze pc.
 • Ik zal wel de teletubbie skin uitzetten, en de overbodige services zie http://www.blackviper.com
  Eveneens een lichtere antivirus scanner zoals NOD32 of avast! Kaspersky
  Norton vraagt behoorlijk veel van de pc
 • Ik denk dat me pa dat niet goed gaat vinden :( , die antivirus. Dan maar niet doen? Het gaat mijn zusje puur om het uiterlijk en de stabiliteit, die altijd beter is dan ME.
 • [quote:95e5945141="Aljosja"]Ik denk dat me pa dat niet goed gaat vinden :( , die antivirus.[/quote:95e5945141]Want? Je Pa betaald liever voor een bagger pakket als Norton ipv het gratis en veel minder bemoeizuchtige AVAST?
 • McAfee virusscanner is helemaal niet duuur, zo'n 35 € , als freeeware is Avast inderdaad een goede optie.
 • Nog even terug naar die videokaart. Zou het kunnen zijn dat je na plaatsing van dat ding in het BIOS de On-Board videocontroller moet uitschakelen? Misschien de moeite waard om te bekijken.

  Jim
 • [quote:8662439539]McAfee virusscanner is helemaal niet duuur, zo'n 35 € , als freeeware is Avast inderdaad een goede optie.[/quote:8662439539]

  Mcafee is ook goed, maar dan moet je wel van ActiveX houden waar altijd security problemen mee zijn…want Mcafee viruscan kan namelijk niet zonder activex :wink:
 • [quote:94d372a87f="Aljosja"]Ik denk dat me pa dat niet goed gaat vinden :( , die antivirus. Dan maar niet doen? Het gaat mijn zusje puur om het uiterlijk en de stabiliteit, die altijd beter is dan ME.[/quote:94d372a87f]

  Norton is wel goed maar dan moet je de Symantec Antivirus Corporate te pakken zien te krijgen.
  Norton antivirus vanaf 2004 is gewoon bagger, probeer er dan een oudere versie te pakken te krijgen 2002 ofzo, die is nog wel redelijk..
 • [quote:105d03a7ea]probeer er dan een oudere versie te pakken te krijgen 2002 ofzo, die is nog wel redelijk..[/quote:105d03a7ea]

  ik heb 2001, maar die draait niet op xp, verder heb ik 2003 en 2005. Nu heeft ze ook de firewall erbij lopen. Is die per se nodig? Ze download wel met p2p programma's.
 • Maar nog even jullie advies samenvatten:

  XP kan er goed op draaien, alleen moet je dan wel een andere antivirus erop doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.