Vraag & Antwoord

OS Windows

" Buiten bereik"

Anoniem
RuudLeeuw
8 antwoorden
 • ja, maar die zit al op slot
 • Hallo,
  iemand stuurde me een foto, welke ik vanuit Outlook Express opende; IrfanView werd opgestart, maar toen ging het fout…
  Het scherm (CRT 19inch monitor) ging op zwart en er kwam een blauwe pop up met–
  H: 89.9K V: 59.9
  89.K stond te knipperen en er staat " BUITEN BEREIK"
  Wat dit veroorzaakt heeft weet ik niet.
  (Mijn PC draait op Win98SE)
  Normaal opstarten geeft telkens dit scherm. Opstarten in Safe Mode en dan bij Config.Scherm-Beeldscherm daar kan ik kennelijk niet veel; mee doen, zie daar niks bruikbaars. CMOS heb ik "load defaults" gedaan maar dat gaf ook al geen soelaas.
  In Safe Mode heb ik de diverse monitor waardes bekeken met de knopppen op de monitor; ik kwam daar " 89.9" niet tegen en kon dit dus niet bijstellen. Als dat pop up dingetje voorstaat kan ik de knoppen a/d monitor niet bedienen, reageren niet.
  In Safe Mode heb ik de achtergrond naar <geen> gezet.
  Ik heb IrfanView verwijderd. Het mailtje met de foto's ook.
  IrfanView32 stond op beeldvullend in de breedte, misschien was de foto hoger (staand?) en is de monitor instelling ontregeld. Hoe dit bij te stellen, een opdracht via " start-uitvoeren- misschien ?
  Hulp wordt zeer op prijs gesteld !!
 • in de overdracht van signaal naar de monitor, te verzorgen door de grafische kaart, is een waarde onderschreden cq overschreden. dan is een zwart scherm het gevolg, en meestal kun je dan alleen via de 220-knop de pc nog uitzetten.

  wat je eerst moet doen, vooropgesteld dat je monitor geen feilen heeft, is naar de site van de fabrikant van je grafische kaart gaan, en daar de nieuwste drivers downloaden.
  die installeer je dan volgens de instructies.
  waarna het probleem de wereld uit zou moeten zijn.
 • Heb weer in Safe Mode opgestart en met behulp van monitorknoppen het beeld zo klein mogelijk gemaakt. Weer opstarten: geen resultaat, nog steeds pop up met knipperend 89.9K buiten bereik.
  Het gepruts met deze knoppen gaf mijn wel een window in de vele scherminstellingen met op de bovenste regel 640 x 480 31,5K 59
  en hieronder H SYNC: - VSYNC: - (er stonden hier dus geen waardes in en ik zie ook niet hoe ik deze kan invullen (dit alles in Safe Mode natuurlijk)
  Het beel weer teruggezet naar beeldvullend op de monitor.
  Zou 89.9K een frequentie zijn ? Zou ik dit ergens bij Configuratie Scherm kunnen bijwerken ?
 • Je zou in de veilige modus eens kunnen proberen om je huidige adapter te wijzigen in standaard VGA, dan weer booten en naar de normale modus terug gaan.
  Als je daar komt kun je daar (de laatste) driver voor je grafische kaart installeren.

  Een andere optie is om via de eigenschappen van je beeldscherm, instellingen, geavanceerd, adapter, alle modi weergeven.

  Daar zie je een lijst met verversings frequenties. Zet die ook eens lager op bijv. 72 Hz.
 • Ben eerst maar eens bij dat laatste begonnen-
  Bij Beeldscherm - Eigenschappen - Instellingen zie ik nergens iets van " standaard VGA".

  Geavanceerd geeft tabs: Algemeen + Adapter + Prestaties
  Adapter geeft: NVidia Riva TNT2 Model64/Model64Pro
  Vernieuwen (" Windows Update") geeft geen resultaat
  Hier staa Vernieuwingsfrequentsie: onbekend (aanpassen naar standaardwaarden geeft resultaat van normaal opstarten zolang ik kleuren maar niet ophoog naar " 256 kleuren" of " Hoge Kleuren"

  Bij prestaties staat nergens iets van ..Hz frequenties, kom dat nergens tegen. Heb het wel stapje teruggeschroefd (aanbevolen bij muisproblemen, kennelijk) maar ook dit geeft alleen normaal opstarten als ik maar niet naar 800x600 pixels wil…

  Verversings frequenties en standaardVGA zie ik dus nergens…
 • Voordat iedereen hier verder gaat antwoorden; dit is crosspost. Zie deze topic: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=140373
 • [quote:00bf8bd57a="derkdejong"]ja, maar die zit al op slot[/quote:00bf8bd57a]..Dus kunnen je hier verder met posten; zoals Teacher in de andere post al aangaf (IK beslis niet waar verder gediscussieerd wordt, daar zijn Mods voor).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.