Vraag & Antwoord

OS Windows

bestanden ineens weg?!!

Anoniem
JimBFB
10 antwoorden
 • Start ik m'n pc opnieuw op, zijn ineens een aantal mappen verdwenen!

  Hiervoor heb ik (geloof ik) alleen twee .tmp bestanden verwijderd uit C:\WINDOWS. Ik kon deze bestanden inzien met kladblok en stond iets in over pchealth?!

  Nu zijn willekeurig een aantal mappen van mijn D schijf verdwenen.

  Iemand een idee hoe dit kan en vooral hoe dit weer terug te krijgen?

  Is er een programma om die twee .tmp bestanden terug te krijgen? Hoewel ik denk dat die er niets mee te maken hebben.

  En anders een programma dat alle bestanden terug haalt? Ik heb nu pc inspector, maar die doet alleen "mediabestanden".
 • doe maar even een online scan

  ik ben bang dat die pchealth een gemene virus is
 • PCHealth is absoluut geen virus, maar een Win ME onderdeel!!!!
  Helaas vergeet de draadstarter te vermelden om welke Win versie 't gaat, maar PCHealth hoort bij Win ME, dus……
  Merkwaardig is wel dat die *.tmp files in de Windows map staan. Het lijkt me echter sterk dat dit iets met die verdwenen mappen te maken zou hebben.
 • Handy Recovery 1.0 kan wel een dienst doen om bestanden terug te halen. Op http://www.handyrecovery.com/download.shtml staat een link naar de oude versie 1.0 welke freeware is.
 • [quote:a4c8aabbba="lion"]Helaas vergeet de draadstarter te vermelden om welke Win versie 't gaat…..[/quote:a4c8aabbba]

  XP pro

  O-ja, ik heb ook geprobeerd om met KillBox een bestand in C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$ te verwijderen. Dit is niet gelukt. Het bestand heet (╚ vk). Met kopieren en plakken wordt de naam wel anders. Het bestand is 0 bytes groot, maar neemt 60kb in op de schijf. Als datum gewijzigd staat er: 8 oktober 2028?!

  En gister heb ik een herstelpunt gemaakt met systeemherstel. Als ik nu een eerder punt wil herstellen geeft windows aan dat er geen herstelpunt is.
 • Mmm, ik ken PCHealth niet in relatie tot XP……
  Maar als Restore niet goed werkt, dan zou ik 'm eerst uitschakelen en vervolgens weer inschakelen. Op die wijze wordt de boel weer hersteld en heb je weer een bruikbaar systeemherstel.
  Vergeet niet de "gebruikte schijfruimte voor systeemherstel" opnieuw in te stellen. Ca. 250 - 270 Mb is voldoende voor een redelijk aantal herstelpunten.
 • Het lijkt op vx2-malware, ik weet het niet zeker, maar die werkt op ongeveer vergelijkbare wijze. (ik heb het NIET over PCHEALTH, daar weet ik niets van)
  VX2 zet ook .tmp files in je c:\windows en/of c:\windows\system32.
  Staat er toevallig ook guard.tmp bij?
 • Die PCHealth lijkt me idd niet het probleem, in WinXP heb je toch ook systeemherstel?
 • [quote:9db8e99d3f="Fr@ns"]O-ja, ik heb ook geprobeerd om met KillBox een bestand in C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$ te verwijderen. Dit is niet gelukt. Het bestand heet (╚ vk). Met kopieren en plakken wordt de naam wel anders. Het bestand is 0 bytes groot, maar neemt 60kb in op de schijf. Als datum gewijzigd staat er: 8 oktober 2028?![/quote:9db8e99d3f] Tja ook niet echt slim om a) zoveel moeite te doen voor een bestand van minder dan een megabyte en b) niet echt slim om een bestand uit je Windows dir weg te halen… Je moet zowieso nooit bestanden weggooien die in mappen staan die jij niet hebt eengemaakt en waarvan je niet weet waar ze voor dienen.
 • Een beetje laat, maar ik wil de mensen die gereageerd hebben nog bedanken! Ik heb met Handy Recovery bijna alles weer teruggehaald. Het heeft wel een boel tijd gekost.

  Ik denk dat de oorzaak een windowsfout of, en dat denk ik eerder, een virus was. Ik was namelijk bezig met een andere harde schijf te "onderzoeken" en daar stonden een aantal virussen op. Ik denk dat tijdens het scannen / bestanden overzetten er iets mis is gegaan…

  Ik ben er trouwens nu zeker van dat pchealth een windows (xp) onderdeel is.

  Ik weet nog steeds niet wat dat gekke bestand in C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$ voor iets is. Ik vind dit in ieder geval vreemd, een bestand van 0 byte, met een datum die in de toekomst ligt?! Trouwens, deze map en de bestanden hierin worden gebruikt om de installatie van service packs ongedaan te maken. Na verloop van tijd neemt dit aardig wat schijfruimte in en is het niet nodig om deze bestanden te bewaren. Zie: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;329260 Des te vreemder dat er een bestand in staat dat niet verwijderd kan worden…

  guard.tmp heb ik niet kunnen vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.