Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord niet te saven

Anoniem
Klaas_Mol
7 antwoorden
 • Mijn Windows ME systeem heeft nog een ouderwets inbelaccount via de telefoon.
  Als ik inbel blijft het vakje "wachtwoord opslaan" grijs en moet ik steeds als ik inbel het wachtwoord invullen.
  Indien in de optie aanmelden bij netwerk aanvink kan ik een keer inbellen zonder wachtwoord te hoeven invullen. Daarna vraagt hij er steeds weer om.

  Wat moet ik instellen om het wachtwoord niet meer te hoeven invullen?

  b.v.d.
  K.Mol
 • in win98 heb je dat probleem als er sprake is van meerdere identiteiten.
  wellicht heb je daarmee een spoor te pakken?
 • Bij Support.microsoft.com misschien een oplossing gevonden:
  Knowledge Base art. ID 259416
  Reg. sub sleutel "Protected Storage System provider" wissen. die wordt na opstart opnieuw aangemaakt.
  Dan zou Outlook wel het wachtwoord onthouden!!!
 • Wat opvalt is dat zowel bij het starten van OE als IE om het wachtwoord gevraagd wordt.

  Wat ook opvalt is dat bij systeemstart ook om een wachtwoord gevraagd wordt. (zou voor mij niet hoeven) Zit hier misschien een relatie? Of is dit er misschien uit te halen?

  Ik druk dan op escape en het systeem komt dan in de lucht.
  Alles werkt dan verder probleemloos.
 • Ik dacht dat bij ME het inbel wachtwoord pas wordt onthouden, als de "Client voor Microsoft netwerk" is geinstalleerd
 • Ik denk dat Koos gelijk heeft. Bij Win98 is het in ieder geval wel zo. De primaire netwerk-aanmelding wijzigen in"Microsoft Family Logon" en de vraag bij het opstarten verdwijnt en het vinkje is weer terug.

  Jim
 • [quote:74baa1e40a="Klaas_Mol"]Wat ook opvalt is dat bij systeemstart ook om een wachtwoord gevraagd wordt. (zou voor mij niet hoeven) Zit hier misschien een relatie? Of is dit er misschien uit te halen?

  Ik druk dan op escape en het systeem komt dan in de lucht.
  Alles werkt dan verder probleemloos.[/quote:74baa1e40a]Ja, ja, en die laatste zin is dus onzin als ik naar de klacht omschrijving kijk … :roll:

  Omdat je escape indrukt wordt je aangemeld als standaard gebruiker. Hiervoor worden normaliter geen wachtwoorden onthouden. Wanneer je op OK zou drukken, dan is vermoedelijk je probleem al opgelost omdat je dan wordt aangemeld als een normale gebruiker. Tenzij … , je ooit een wachtwoord hebt ingevuld voor die standaard gebruiker, en dat wachtwoord ben je vergeten … Ook heb je vermoedelijk een probleem als de normale gebruiker geen naam heeft gekregen. Dit zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn, maar ja, ik ben het toch al een aantal keren tegen gekomen. Klik eens op start, kijk wat er bij "afmelden" staat vlak boven 'Computer uitschakelen'. Klik hier op, dan zie je dat je kan afmelden, voer dat uit. Uiteindelijk verschijnt er weer eenv enster met een gebruikersnaam (hopelijk die van de normale gebruiker), klik dan op OK en daarna zou het wachtwoord onthouden moeten worden. Wanneer je weer op Start klikt, zul je zien dat voor het woordje afmelden nu de gebruikersnaam staat van (hopelijk) de normale gebruiker.

  Zolang je een leeg wachtwoord (geen) hebt ingevuld zou bij de systeemstart automatisch doorstarten wanneer de primaire Windows aanmelding 'Microsoft family' is of 'Windows aanmelding'. Standaard is de keuze 'Client voor Microsoft Netwerken'. In de Windows help staat wel hoe dit recht gezet kan worden. Het staat ook ergens op mijn homepage.
  Heel soms is er tijdens de installatie van Windows wat misgegaan. Dan is het probleem wat lastiger op te losten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.