Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

mailmappen terugzetten in outlook express

cees van der togt
6 antwoorden
 • Na opnieuw installeren wil ik mijn e-mail mappen netjes terugzetten in outllok express. Echter deze worden niet zichtbaar in het scherm. Is daar een trucje voor?
 • Eerst maak je dezelfde mapstructuur aan in Outlook Express zelf (dus je maakt dezelfde mappen aan die je voorheen ook al had), dan sluit je OE en kopieer je de backup-bestanden over in de map waar OE zijn mail bewaart en dan zou het moeten werken.
 • m.i. kun je dat directer doen via de mappenbalk (linkse balk waarin de mappen zichtbaar worden: klik rechts en klik voor nieuwe snelkoppeling, dan kun je de mappen zien en terugzetten die je hebt gekopieerd naar de normale map waarin oe zichzelf bewaart
 • Gewoon via Bestand > Importeren > Berichten

  Kijk hier maar even,

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;270670
 • Geen van bovenstaande procedures werken, helaas. Ik krijg steeds een melding dat in de map geen mail wordt gevonden of dat de bestanden al door een ander programma in gebruik zijn. Zou het kunnen dat ik de mailmappen eerst gewoon gekopieerd heb i.p.v. geëxporteerd?
 • Ik heb zo'n vaag vermoeden dat je wat zaken doorelkaar haalt. Wat ik er uit begrijp is:
   [*:9c8380a496] dat je Windows opnieuw hebt geïnstalleerd. Je hebt dus nieuwe postvak-mappen en overeenkomstige archiefmappen op de standaardlocatie (C:\WINDOWS\Application Data\Identities\……).[*:9c8380a496]dat je een backup hebt gemaakt van alle dbx-files op een [b:9c8380a496]andere[/b:9c8380a496] locatie op je HD.[/list:o:9c8380a496]Er zijn twee verschillende methoden: a. Via importeren. b. Via kopiëren.
    [*:9c8380a496]Bij deze methode moet de backup-set dbx-files compleet zijn met de file [b:9c8380a496]folders.dbx[/b:9c8380a496], anders werkt deze methode niet. Je opent Outlook Express en via Bestand/Importeren/Berichten/OE6/Archiefmap/backuplocatie aangeven en het wijst zich vanzelf. [*:9c8380a496]Bij deze methode moeten eerst alle mappen in Outlook Express actief zijn. Dat betekent dat je in OE alle mappen even moet aanklikken. Verder moet je speciale mappen zoals "Postvak In Jantje" eerst leeg aanmaken en eveneens even als bovenstaand activeren. Zorg vervolgens dat je postvakmappen leeg zijn, daarna OE afsluiten!!! Nu kun je alle dbx-files die je wilt selectief vanaf de backup-locatie kopiëren naar de nieuwe archieflocatie. Uiteraard meldt het systeem dan dat de betreffende files al bestaan, en vraagt of ze overschreven mogen worden. Met Ja bevestigen, want je had de postvakmappen leeggemaakt.[/list:o:9c8380a496][quote:9c8380a496] Ik krijg steeds een melding dat in de map geen mail wordt gevonden of dat de bestanden al door een ander programma in gebruik zijn.[/quote:9c8380a496]Dat komt waarschijnlijk doordat je verzuimde om eerst OE af te sluiten, of je probeerde te importeren uit de standaard archieflocatie wat uiteraad een onzinige actie is, of de backupmap mist het bestand folders.dbx. Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.