Vraag & Antwoord

OS Windows

probleem met active desktop

4 antwoorden
  • Hallo, waarschijnlijk heb ergens een keer teveel op delete gedrukt. Nu krijg ik het probleem dat als ik bv wallpaper wil veranderen het volgende op mijn scherm verschijnt: Internet Explorer cannot find the Active Desktop HTML file etc. Ik heb de engelse versie van Windows XP met SP2 en IE 6 SP2. Ik ben al enkele dagen aan het speuren. Het enige wat ik kan vinden bij Microsoft is het verwijderen van IE herstarten en opnieuw installeren. Dit slaat echter op andere windows versie zoals 95, 98 en ME. Bij XP is IE als het ware geintegreerd dus verwijderen kan m.i. niet. Ik heb ook al een keer SP2 opnieuw geinstalleerd. Ik weet dat het misschien het eenvoudigste is om XP compleet opnieuw te installeren maar dan raak ik al mijn settings kwijt en moet ik uiteraard alles opnieuw installeren. Help weet iemand een oplossing? Systeem herstel geeft ook geen oplossing. P.S. Ligt het aan mij of kan ik op computertotal forum alleen maar zoeken op woorden en niet op "zinnen"?
  • je kunt IE als volgt verwijderen: Start > configuratiescherm > software installeren of verwijderen > windows onderdelen verwijderen (ik hoop dat de namen kloppen, ik heb zelf de EN versie) Daar haal je het vinkje voor IE weg, toepassen etc. en reboot na de reboot ga je weer naar dezelfde plek om het vinkje weer te plaatsen, dan installeert windows opnieuw IE. Overigens, [url]www.mozilla.org[/url]
  • Had ik al gedaan, hiermee wordt alleen desktop icons verwijderd, IE wordt niet echt verwijderd Je kunt IE nog steeds opstarten.
  • Verwijderen doe je hiermee http://www.litepc.com/xplite.html Review http://www.tweakhound.com/reviews/xplite/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.