Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

BOOT.INI

Anoniem
Pietertje
6 antwoorden
 • Ik lees de oplossingen voor het probleem:"Ongeldige Boot.ini' Er wordt opgestart opgestart van C:\windows.
  Bij mij zijn echter ook alle snelkoppelingen van het buroblad verdwenen en onder start/ programma's zijn ook alle programma's verdwenen, ze staan nog wel op schijf en werken.
  Hoort dit ook bij het probleem? Verder dacht ik een kopie van boot.ini van een andere identieke PC te gebruiken om de defecte te herstellen. Heeft dit kans van slagen en is dit zonder risico?
  Is windows er nog een keer 'overheengooien' ook een oplossing?
 • Een boot.ini van een andere pc gebruiken kan zonder gevaar, je hernoemt eerst het bestaande bestand naar boot.old of zo en zet dan het andere erop.Werkt het niet dan kun je het zo weer terugdraaien. Alle snelkoppelingen weg en het startmenu leeg terwijl alles nog wel op de schijf staat? Dan lijkt het erop dat je nu ingelogd wordt als een andere gebruiker dan voorheen, heb je onlangs dingen gewijzigd in het gebruikersbeheer of zo?

  Jim
 • Je boot.ini heeft weinig te maken met windows zelf, enige dat het doet is windows eventuele parameters meegeven tijdens het booten (safe mode, recovery, etc). Dus of je bent onder een andere user ingelogd, of je hebt "Iconen weergeven op het bureaublad" uitstaan.
 • Het Boot.ini probleem is opgelost middels het advies om de Herstel Console te gebruiken. Bedankt.
  Ik blijf nog wel zitten met het Iconen probleem. Ik ben aangemeld als beheerder dus dat lijkt me okay. Het 'Iconen weergeven' aan- of uitzetten is voor mij een onbekende optie. Hoe en waar vind ik die?
 • Kijk eens bij de verschillende profielen onder C:\documents and settings (engelse versie) in de mappen desktop en start menu.

  Misschien dat daar de ontbrekende snelkoppelingen zitten.
 • [quote:c9118ce1e5]Ik blijf nog wel zitten met het Iconen probleem. Ik ben aangemeld als beheerder dus dat lijkt me okay.[/quote:c9118ce1e5]
  Jawel, maar in de map Documents and Settings vindt je voor iedere bestaande gebruiker (Administrator, Default User, All Users enz.) een eigen bureaublad. Staan de iconen nu in de bureaublad-map van een ander account dan waarop je bent ingelogd dan blijft de desktop leeg.

  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.