Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

pc start gewoon niet eens meer

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Ik heb een gemiddelde pc met XP, niks raars. Geen verbinding met internet en hij startte altijd normaal. Maar nu ineens uit het niets komt tie niet verder dan de tabel die je in het begin krijgtin msdos, vlak na die memory check.
  hij blijft gewoon hangen bij die tabel en het zinnetje
  searching for primary boot record….ide-01 OK (of zo iets)

  Wat is er in hemelsnaam aan de hand met mijn pc?
 • Kun je iets meer gegevens geven? Wat is de exacte tekst die op het scherm staat.

  Het kan zijn dat de harde schijf kapot is…
 • nu ja, er is weinig meer aan toe te voegen. van het ene op het andere moment loopt tie gewoon vast daar. Hij deed het altijd naar behoren, ik zette em gewoon uit, starte em weer op de volgende dag en nu blijft tie hangen op dat zwarte scherm waar je nog de helft van de tabel zit (met IRQ gegevens enzo) en dat ene regeltje tekst na de tabel wat zoiets gaat als:

  searching for primary boot record….ide-01 OK

  Is het slim om XP opnieuw te installeren?
 • Je kan proberen een herstel installatie te doen.
 • ja, maar dat kon niet via de xp cdrom geloof ik. Klopt dit? ik zit hier in zweden en dan moet ik eerst maar eens een diskette aan gaan schaffen geloof ik.
 • Wat je kunt proberen is windows over de bestaande installatie heen installeren (Dus niet vooraf formateren). Ik heb dit laatst ook gedaan. Je behoudt in ieder geval je documenten. En in veel instanties werken je progs ook nog.

  Succes.
 • [quote:f096e55d02="michielygil"]nu ja, er is weinig meer aan toe te voegen. van het ene op het andere moment loopt tie gewoon vast daar. Hij deed het altijd naar behoren, ik zette em gewoon uit, starte em weer op de volgende dag en nu blijft tie hangen op dat zwarte scherm waar je nog de helft van de tabel zit (met IRQ gegevens enzo) en dat ene regeltje tekst na de tabel wat zoiets gaat als:

  searching for primary boot record….ide-01 OK

  Is het slim om XP opnieuw te installeren?[/quote:f096e55d02]

  als hij tijdens het bootproces hangt dan heeft windows installeren geen zin, hij vindt zijn HD dus niet.
  Zou uitgebreide hardware info meegeven, het lijkt erop dat er iets sruk (aan het stuk gaan) is in de hardware.
  Laat dit topic door de mod verplaatsen naar hardware.
 • nu, ik heb em ge disk checked en na eerst te blijven hangen op 50% lukte het de tweede keer wel. Hierna kon ik xp opnieuw installeren zonder mijn HD opnieuw te hoeven formateren.
  Voorlopig heb ik dus alles nog en morgen zal ik als een bezetene alle foto's e.d. gaan branden. Maar moet ik uit de vorige reactie opmaken dat mijn HD kapot is.
  Een van de fouten die ik kon opmerken tijdens chkdsk was dat een complete directory (AppPatch) in de windowsfolder weg was.
 • Doe een BIOS discharge : zou kunnen dat je ESCD block in de war is.
  Hoe : rtfmvan je mobo.
  Stroom eraf, kast open, jumper kortsluiten, jumper terug, kast dicht stroom erop en booten
 • [quote:24b7e18349="Bosje"]Doe een BIOS discharge : zou kunnen dat je ESCD block in de war is.
  Hoe : rtfmvan je mobo.
  Stroom eraf, kast open, jumper kortsluiten, jumper terug, kast dicht stroom erop en booten[/quote:24b7e18349]

  Oftewel:

  Doe een cmos clear a.k.a bios reset. In het boekje van je moederbord staat hoe je dat moet doen. (Met rtfm wordt bedoelt dat je in het boekje moet kijken, het staat voor Read The Fu*piep* Manual

  Meestal gaat het zo: stroom eraf en kast los maken. Daarna cmos jumper opzoeken en het jumpertje verplaatsen. Even wachten en de jumper terug plaatsen. Kast weer dicht maken, stroom er weer op en opstarten maar.
 • Het resetten van de BIOS lijkt mij niet echt nodig, aangezien de topic starter Win XP alweer opnieuw heeft kunnen installeren en zijn documenten al heeft teruggevonden.
 • [quote:bd57014f81="mastergeek"]Het resetten van de BIOS lijkt mij niet echt nodig, aangezien de topic starter Win XP alweer opnieuw heeft kunnen installeren en zijn documenten al heeft teruggevonden.[/quote:bd57014f81]

  Als je zo het probleem verhelpt, waarom niet?

  Resetten brengt geen risico's mee als je het doet op de manier die in het boekje staat.
 • @ TS
  download een diagnose programma van je leverantier van je HDD
  Draai dat en post wat de uitkomst is.
  Ik ben bang dat je HDD op overlijden staat
 • welnu, na xp opnieuw te hebben geinstalleerd deed tie het weer voor korte tijd. Nu kan hij echter de harde schijf helemaal niet meer vinden, of in ieder geval niet meer de boot record.

  Kan ik mijn harde schijf nu gezellig het raam uitgooien en tegen zweedse prijzen een nieuwe aanschaffen of helpt het nog als ik em formateer?
  nu ik dit zo schrijf realiseer ik me dat jullie je waarschijnlijk dood lachen om mijn vragen, maar ach…
  Ik waardeer jullie hulp ten zeerste!
 • [quote:a1ef4ae88c="michielygil"]welnu, na xp opnieuw te hebben geinstalleerd deed tie het weer voor korte tijd. Nu kan hij echter de harde schijf helemaal niet meer vinden, of in ieder geval niet meer de boot record.

  Kan ik mijn harde schijf nu gezellig het raam uitgooien en tegen zweedse prijzen een nieuwe aanschaffen of helpt het nog als ik em formateer?
  nu ik dit zo schrijf realiseer ik me dat jullie je waarschijnlijk dood lachen om mijn vragen, maar ach…
  Ik waardeer jullie hulp ten zeerste![/quote:a1ef4ae88c]

  Waarom zouden we ons doodlachen om je vragen? Iedereen is een keer zo begonnen. Ik lach er in ieder geval niet om.

  Ik denk dat idd je harde schijf overleden is en dat je dus het beste een nieuwe kan aanschaffen. Wat je nog even zou kunnen proberen is het boot record opnieuw te schrijven echter zou windows dat met de installatie ook doen en dat heeft waarschijnlijk dus geen nut. (Of heb je bij de vorige installatie niet geformatteerd? Indien je dat niet gedaan hebt doe je dat een keer)
 • ik heb het inderdaad niet geformatteerd, aangezien ik voornamelijk mijn muziek (kuche) en foto's probeerde te redden. Mijn foto's heb ik nu gebrand gelukkig dus ik zou nu opnieuw kunnen formateren. Laat ik dat maar proberen dan. Shit, heb even de zweedse prijzen bekeken, dat zijn geen grappen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.