Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Na een nieuwe XP installatie zijn mijn mp3's een puinhoop???

None
21 antwoorden
 • Na een upgrade van mijn computersysteem en een nieuwe installatie van Win XP is er iets verschrikkelijks gebeurd met mijn MP3 collectie. En ik snap er geen moer van hoe dat komt.

  Ik heb al mijn mp3's op een tweede harde schijf staan, die dus in principe niet wordt aangeraakt door de installatie van XP op de eerste schijf. Maar na die installte zijn veel, ik wil niet eens weten hoeveel, mp3's door elkaar "gehusseld". De bestanden staan nog op dezelfde plaats met de zelfde titels en dergelijke. Maar van de muziek daarbij klopt niets meer, die springt van het ene liedje naar het andere.

  Heeft iemand een idee hoe dat kan gebeuren? Heeft iemand een oplossing? Help me, ik ben niet happy.
 • Defragmenteer de betreffende schijf eens? Heel klein kansje dat dat helpt.

  Anders zul je ze opnieuw van cd moeten rippen (ervanuit gaande dat je ze van legale cd's af geript hebt om zo een backup te krijgen)

  Als je ze gedownload hebt: Je moet niet zeuren ze zijn gejat en dan moet je niet zeuren.
 • Staat je mediaplayer (of winamp of wat gebruik je) niet op : alleen intro's (eerste paar seconden) afspelen van een track"?
 • Het ligt niet aan de player, resultaat is overal hetzelfde. Het zit echt in de bestanden. Alsof alle muziek op een hoop is gegooid door elkaar geschud en weer terug gestopt in de bestanden.

  @pcguy; negentig procent is backup van mijn egen cd- en lp-collectie. Dat heeft me dagen en dagen gekost om te rippen. That's why i'm not happy. Dat defragmenteren ga ik maar eens proberen. Maar ben bang dat die kans idd klein is.
 • Virus ???
 • [quote:714adde73a="Pceetje"]Virus ???[/quote:714adde73a]
  zou heel goed kunnen.
  Heb je geinstalleerd met een Internet connection aan ?
 • traag
 • Nee internet stond uit, scans geven geen virussen aan. Alles werkt perfect alleen die mp3s zijn geshuffled.

  Hmm, ik heb hier dus niet met een bekend probleem te maken.
 • Betreft het een nieuwe computer? Heb je recentelijk geheugen vervangen? Heb je overgeklokt? Heb je recentelijk wat anders gewijzigd dan alleen Windows XP? Het lijkt er op dat de computer gewoon instabiel is, en dan kunnen dit soort dingen gebeuren. In theorie kan ook de harde schijf kapot zijn. De fabrikant van de HD heeft een speciaal testprogramma waarmee dat getest kan worden.
 • Ik heb idd het moederbord en de processor vervangen.
  Maar het systeem loopt als een zonnetje, er is verder geen enkel probleem te vinden.
  Kan het zijn dat het systeem tijdens de installatie op enig moment instabiel is geweest en daar iets is gebeurd?

  Kan me herinneren dat tijdens de instalatie van xp er op een gegeven moment een lijst van bewerkingen door het beeld scrolde die ik niet herkende van andere installaties die ik heb gedaan. Deze scrolde te snel om iets te kunnen lezen, maar duurde toch minimaal 1 a 2 minuten, misschien meer. Heb er toen verder niet bij stil gestaan. Maar verklaart dat de willekeurige verwissling van data?
 • [quote:9b7aca9285="Hans.Vosman"]Betreft het een nieuwe computer? Heb je recentelijk geheugen vervangen? Heb je overgeklokt? Heb je recentelijk wat anders gewijzigd dan alleen Windows XP? Het lijkt er op dat de computer gewoon instabiel is, en dan kunnen dit soort dingen gebeuren. In theorie kan ook de harde schijf kapot zijn. De fabrikant van de HD heeft een speciaal testprogramma waarmee dat getest kan worden.[/quote:9b7aca9285]

  Brak geheugen of een te hoge oc zou niet wijzen op een hele kapotte collectie, eerder op een paar corrupte files.

  Brakke harde schijf zou wel kunnen.
  Lijkt me dat de bestandstabel niet goed meer aangeeft welk stukje schijf bij welk bestand hoort, vandaar dat ik aanraadde om te defragmenteren, ik hoop dat het dan weer goed gezet word.

  Oke, nu nog een Off-topic vraagje, met wat voor een draaitafel heb je gedigitaliseerd? Ging dat goed of had je ook last van brom van de motor ofzo?
 • [quote:b8ea2f2a69="pcguy"]Brak geheugen of een te hoge oc zou niet wijzen op een hele kapotte collectie, eerder op een paar corrupte files.

  Brakke harde schijf zou wel kunnen.
  Lijkt me dat de bestandstabel niet goed meer aangeeft welk stukje schijf bij welk bestand hoort, … [/quote:b8ea2f2a69]Hmm, dat zou ik niet willen beweren. Zo'n beetje 2 jaar terug had ik een aantal keren geheugen gekocht dat achteraf defect bleek te zijn. Tenminste ik kreeg met Memtest86 geheugenfouten. Ik had hele vreemde beschadigingen in met name video, WAV en MP3 bestanden. In die tijd had ik nogal vaak ruzie met de harde schijf, dus voor mij niet na te gaan wat de echte oorzaak was. Volgens mij kan met een instabiele computer van alles en nog wat misgaan als deze iets uitvoert en/of wijzigt op bijvoorbeeld de harde schijf.
 • Brakke harde schijf is een goede mogenlijkheid. (Of bestandstabel)

  Echter als het geheugen of de cpu brak of te hoog geoc'ed zijn dan zouden normaal gesproken alleen de files waar hij mee bezig is corrupt zijn, de andere staan immers gewoon op de harde schijf er daar word niks mee gedaan.

  Andere optie bij een te hoge fsb op een moederbord wat niet of niet goed gelockt is is dat de ide/sata controller flipt waardoor je rare verschijnselen kan krijgen.
 • Als ik een slechte cpu of geheugen of harde schijf heb, moet ik dat toch ook merken aan de prestaties van de computer? Zoals gezegd, hij loopt als een zonnetje.

  En die laatste regel van pcguy snap ik bijna.

  @ pcguy; Offtopic- Ik heb platen opgenomen met een gewone cheap-ass pick-up en mijn behoorlijke stereo. Heb eigenlijk geen problemen mee gehad. Ik moet wel toegeven dat mijn lp verzameling slechts een klein deel is, en dat deze mp3's zeker minder klinken.
 • Fragmenteren loopt ondertussen, ik hoop dat dit resultaat oplevert. Heb mn twijfels.
 • Ik hoop dat het iets helpt, ben benieuwd en schat de kans op heel klein maar goed. Daarna kan je eventueel ook nog schijfcontrole proberen.

  Ik moet de mp3's op goede kwaliteit hebben van platen, wil hardstyle en hardcore platen rippen. Wellicht haal ik toch maar twee acura('s) met een ortofon concore pro element om te draaien zodat ik ze niet hoef te rippen. (en met dat genre zit je eigenlijk een beetje aan platen vast omdat daar meer en eerder op gereleashed word)
 • Wat ook nog een optie is: instaleer je player opnieuw
  Ik heb ooit zoiets meegemaakt in winamp, maar toen bleek het pad naar de schijf niet goed in te geven te zijn. Herinstallatie bracht de oplossing.
  De achterliggende gedachte :
  Heeft je 2e HDD nog dezelfde letter als in je oude installatie van windows? Zo nee dan ligt daar de oorzaak
  suc6
 • oh hoe vreemd: dezelfde merkwaardige mix als hier eerder gemeld (meerdere songs die door elkaar lopen) heb ik nu ook in een met Exeem gedownloade plaat van de Mama's en Papa's; deze is niet alleen in de mediaplayer maar ook in winamp op dezelfde vreemde manier gemixt: alle nummers verspringen onregelmatig na pakweg elke 20 seconden; dat kun je ook "zien" in Nero-wave-editor aan de verspringende grootte van het signaal. Opvallend is dat hier om een met variabele bitrate (pakweg 170 'a 190) geëncodeerde bestanden gaat.
  Nu is het raadsel dus: is dat iets dat fout is gegaan bij het encoderen,
  of bij het bit-torrent transport en weer in elkaar sleutelen van het bestand?
  De kans dat iemand zoiets bewust in elkaar flanst om de boel te neppen bestaat natuurlijk maar acht ik niet erg waarschijnlijk. Of heb ik hier met een "nep" bestand te maken dat door de muziekindustrie in omloop is gebracht (kost vast veel werk om zoiets te maken!).
 • [quote:bb0e05aee0="François"](kost vast veel werk om zoiets te maken!).[/quote:bb0e05aee0]

  Valt wel mee.

  Je moet overigens niet zeuren, je hebt het al gratis. Een gegeven paard moet je niet in de mond kijken….
 • nee ik klaag er niet over. Grappig is dat dat "mixen" dus meer voorkomt, vandaar mijn melding; en helemaal vreemd dat ik er binnen een week zélf tegenaan loop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.