Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Oem versie Windows XP Pro

Linefood78
6 antwoorden
 • Oem versie Windows XP Pro.

  Hallo beste lezers,

  Ik wil 'n legale Oem versie aanschaffen bij 'n webwinkel, er is me verteld, dat ik de versie kan aanschaffen, mits ik iets van hardware erbij aanschaf. Klinkt niet gek, want zo'n Oem versie is tenslotte betaalbaar.
  (rond de 125 Euro voor XP Prof.)
  De beperkingen zijn me echter niet verteld. Daarom hier deze vraag:
  Blijft de Oem versie geldig na wijzigingen in de hardware, dus krijg je problemen met het activeren als je hardware-onderdelen update en het besturingssysteem herinstalleert.

  Bedankt voor adviezen!

  Arend
 • Hallo

  Een "Original Equipment Manufacturer" ofwel "OEM" versie mag alleen verkocht worden als er ook hardware aangeschaft word. OEM versies hebben onder andere als beperking dat je deze niet kan upgraden en dat ze alleen gebruikt mogen worden op de computer of hardware die je tegelijk met Windows XP OEM gekocht hebt. Verder zijn er volgens mij geen beperkingen.

  compu4ever
 • Nou, als ik het goed begrijp, dan kun je het O.S. met de Oem versie dus niet meer activeren na wijzigen in de hardware van je p.c.
  Klinkt niet erg bemoedigend, maar bedankt voor de info…..

  Arend
 • Natuurlijk kan dat wel! Je kan er 4 hardware wijzigingen in
  aanbrengen voor hij weer om activatie vraagt. Als je hem
  echter in een compleet andere pc zet heb je wel een probleem
  en is een nieuwe OEM nodig. joopat
 • [quote:f3c62aff2a]Als je hem echter in een compleet andere pc zet heb je wel een probleem en is een nieuwe OEM nodig.[/quote:f3c62aff2a]
  Hallo

  Volgens mij kan je Windows XP OEM ook op een compleet andere computer installeren, activeren en gewoon gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden als je je tenminste aan de licensie wilt houden, is dat de hardware die je tegelijk met Windows XP OEM aangeschaft hebt ook in de computer zit.

  compu4ever
 • Er is geen verschil in de mogelijkheden en onmogelijkheden van activering bij een OEM-Windows en een retail-Windows. Tenminste, zolang de OEM-Windows geen BIOS-lock heeft. Dat wil zeggen dat hij tijdens de installatie controleert of de pc wel van het merk is waar de OEM bij geleverd is. Dell en andere partijen doen dat. Die Windowzen installeren dan alleen op een Dell pc en anders niet. Van een normale OEM via het internet verwacht ik dat niet. Die is gewoon in combinatie met de hardware waarbij die gekocht is, altijd in een pc te plaatsen en te activeren.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.