Vraag & Antwoord

OS Windows

DVD na het schrijven onleesbaar!?

Anoniem
paletti
9 antwoorden
 • Vreemd genoeg heb ik nog geen onderwerp hierover kunnen vinden, dus bij deze :

  Na het schrijven van een +dvd met mijn brander (Sony +RW -p50A) in Nero en andere brandprogramma's kan Windows geen inhoud meer terugvinden op de dvd. Heel vreemd, want als ik de dvd in een nieuwere Mac G stop, toont deze keurig alle files en folders. Ik heb al geexperimeneerd met andere schijfjes maar ook dit helpt niet. Daarnaast las ik ergens dat ik het uitschakelen v/d interne brandoptie van Windows XP het probleem kan oplossen, maar ook dit had geen effect (misschien dat ik iets verkeerd heb gedaan?)…

  Zijn er nog andere gebruikers met een Compaq Presario X1000 laptop die hetzelfde probleem hebben? Wie helpt mij uit de brand?!

  Alvast bedankt!
  Patrick
 • Wat gebeurt er als je een in een andere machine gebrande schijf probeert te lezen met de probleemmachine?
 • [quote:a9dc6cc9a0="paletti"]Heel vreemd, want als ik de dvd in een nieuwere Mac G stop, toont deze keurig alle files en folders.[/quote:a9dc6cc9a0]Mac als in Apple Macintosh? Dat zou wel vreemd zijn, want een Mac gebruikt een andere CD indeling dan een PC. Normaal gesproken staan er dan 2 verschillende sessies op een CD; 1 voor de Mac en 1 voor de PC. Ik vraag me af waar het fout gaat. Wat voor CD is het? Is het een gedownloade CD image wellicht? En weet je zeker dat die geschikt is voor de PC (Is het dus geen Mac CD?)? Open 'm eens met Isobuster onder Windows, dan moet je als het goed is de inhoud wel kunnen zien: http://www.smart-projects.net/isobuster/

  Edit: ik lees zojuist de topic nog eens door en zie dat het over een DVD gaat. Ik weet eerlijk gezegd niet of het DVD (data) formaat voor de Mac net zo afwijkend is als voor CD's. Misschien is het bovenstaande verhaal dus niet van toepassing… Is het toch geen DVD die in meerdere sessies geschreven is?
 • Dan nog staat de vraag open : Is het een gebrand ISO'tje (o.i.d.) of is het een zelf samengestelde disc? Probeer anders eens andere data erop te zetten.
 • 2 KeesA: Een in een andere computer gebrande dvd is prima leesbaar! Het probleem moet dus bij het branden van de dvd liggen (lijkt mij)…

  2 Captain Kansloos: Ik bedoel inderdaad een Macintosh ja, het vreemde is dat trouwens de oudere Apple computers het schijfje niet kunnen lezen, maar de nieuwere G serie (met OSx) wel! Ik heb trouwens een samengestelde (geen multi-sessie) dvd gebrand, dus gewoon in Nero bestanden en mappen geselecteerd.

  2 Lodyx: het was dus een zelf samengestelde disc, maar ook na het schrijven van (windows) image files is het niet leesbaar (terwijl er toch echt data op staat!). wat voor andere data zou ik er op moeten zetten denk je?

  Heel veel dank voor jullie hulp!
 • Wat zegt Isobuster?
 • Captain Kansloos, bedankt voor de gouden tip! Isobuster doet t en laat alles zien. De anderen overigens ook bedankt voor jullie hulp.
 • [quote:6240ca5be4="paletti"]Captain Kansloos, bedankt voor de gouden tip! Isobuster doet t en laat alles zien. De anderen overigens ook bedankt voor jullie hulp.[/quote:6240ca5be4]Ja, ik geloof best dat ie alles laat zien, maar wat geeft ie allemaal aan? Kun je een screenshot plaatsen?
 • Kansloos, sorry voor de late reactie. Ik krijg het volgende te zien in isobuster:

  [img:5151c63132]http://eckl.nl/screenshot.gif[/img:5151c63132]

  is er trouwens een mogelijkgheid om mbv windows explorer (zonder hulp van isobuster) de inhoud van de dvd te laten zien?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.