Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan bijlage niet openen OE6

Anoniem
Wim Sturkenboom
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb zojuist een mail gehad met 4 foto's als bijlage. Deze kan ik echter niet openen. Outlook Express zegt dan: [i:4bf3a10688]Outlook Express heeft de volgende onveilige bestandsbijlagen in deze e-mail ontoegankelijk gemaakt: foto1.jpg,foto2.jpg etc[/i:4bf3a10688]
  Ik heb al gelezen dat je dan een vinkje weg moet halen, maar dat vinkje [b:4bf3a10688]kan[/b:4bf3a10688] ik niet weghalen! Zie onderstaand screenshot:
  [img:4bf3a10688]http://www.home.zonnet.nl/pjmvanvliet/screenshot.jpg[/img:4bf3a10688]

  Wie weet wat ik moet doen?

  PS: De afzender is een goede bekende, dus daar zal het niet aan liggen
 • Verlaag [b:96065b97b6]tijdelijk[/b:96065b97b6] het veiligheidsniveau in Outlook Express en Internet Explorer.
 • Als ik het bericht wil doorsturen, verschijnt in een kolommetje de bijlagen. Als ik dubbelklik op een foto, kan ik hem zonder problemen openen.

  Wat een schijnveiligheid zeg :roll:

  Nou ja, het probleem is dus te omzeilen :lol:
 • Tja de meeste mensen weten wel wat ze doorsturen (openen iets voordat ze het doorsturen), dus echte nepveiligheid is het niet, maar inderdaad niet echt super.
 • Kan iemand mij vertellen wat er onveilig is aan aan jpg, bmp of ander grafisch formaat?
 • er kan met bepaalde bestandstypen gebruik gemaakt worden van dubbele extensies, in de zin van " bestandsnaam.jpg.srt" of dergelijke dingen. Daardoor kunnen bestanden die veilig lijken toch virussen bevatten. In windows lijkt het dan een .jpg bestand maar in werkelijkheid is het een .srt bestand.

  srt is ook weer een dubbele standaard. normaalgesproken een screensaver, maar tevens ook een formaat waar virussen in kunnen zitten. .doc heeft dat volgens mij ook, maar dat weet ik niet zeker.

  Dit is overigens ook de reden dat ik windows standaard bestansextencies laat zien ( normaalgesproken laat xp dit weg, en moet je het formaat maar afleiden uit het icoontje)
 • [quote:c56ccf92cc="harmtido"]er kan met bepaalde bestandstypen gebruik gemaakt worden van dubbele extensies, in de zin van " bestandsnaam.jpg.srt" of dergelijke dingen.[/quote:c56ccf92cc]Dat kan met alle bestanden en staat los van het bestandstype. Het bestandstype wordt overigens bepaalt door het deel na de [b:c56ccf92cc]laatste[/b:c56ccf92cc] punt en in jouw voorbeeld dus een srt.
  [quote:c56ccf92cc="harmtido"]Daardoor kunnen bestanden die veilig lijken toch virussen bevatten. In windows lijkt het dan een .jpg bestand maar in werkelijkheid is het een .srt bestand. [/quote:c56ccf92cc]Bij mij is het, net als bij jou, altijd een srt omdat ik nooit extensies verberg.
  Echter, zelfs als de extensie verborgen is, zou OE die moeten herkennen als een srt en niet als een jpg (de volledige naam wordt immers overgezonden in de email). Indien het dat niet doet is het geprogrammeerd door een debiel.
  En een bijlage met de echte extensie jpg is bij mijn weten niet gevaarlijk (tenzij door een bug in een viewer) en OE zou die dus standaard door moeten laten.
  [quote:c56ccf92cc="harmtido"]srt is ook weer een dubbele standaard. normaalgesproken een screensaver, maar tevens ook een formaat waar virussen in kunnen zitten.[/quote:c56ccf92cc]Nee, dat is het niet. Het is een screensaver dat een virus kan bevatten.
  [quote:c56ccf92cc="harmtido"].doc heeft dat volgens mij ook, maar dat weet ik niet zeker. [/quote:c56ccf92cc]Er zijn macro virussen die in een document kunnen zitten. Dat is weer net iets anders.

  ====
  Dus nogmaals de vraag: wat is er gevaarlijk aan grafische bestanden?
 • Er kunnen vieze dingen instaan :lol:
  Voor de rest zal je pc er niet onder lijden. Maarja als mensen niet zo goed zijn met pc's dan kijken ze zowieso niet echt naar de extensie en als ze dat al doen zien ze in eerste instantie '.jpg' staan dus 'het zal wel oke zijn'. De iets verstandigere pc'er opent zowieso geen files van onbekenden en ook niet van vrienden als het een onderwerp als 'Invatation' of 'Free' bevat (om zo maar iets te noemen). Dan is er bij een normale pc'er nog een niet-norton virusscanner aanwezig dus dat scheelt ook weer.

  Dus nee, .jpg .bmp .gif .png e.d. kunnen geen virus bevatten, maar mensen kunnen wel denken dat een afbeelding een van die types is en naar hun redenering was het dus toch een plaatje dat een virus plante op hun pc, en waarschijnlijk er ook nog is voor zorgde dat ze dat 'plaatje' niet konden zien (tja zij zien het toch als plaatje)!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.