Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeem herstel werkt niet

None
13 antwoorden
 • Tot mijn schrik kom ik tot de ontdekking dat Systeemherstel niet werkt. Er zijn geen herstelpunten beschikbaar en worden ook niet gemaakt. Het vakje bij Systeemherstel staat niet aangevinkt zodat het is ingeschakeld. Er is 1,7 Gb beschikbaar. Wat kan het probleem zijn?
 • wat is er mis met je comp dat ej sysherstel wil doen?
 • En je kunt systeemherstel ook niet maar aanzetten?
 • Start > uitvoeren > vul in %SystemRoot%\System32\restore\rstrui.exe[/color:48319046cb] - doet dat het nog wel?
 • Ja, %System enz… werkt. Ik kan ook (lijkt het) een herstelpunt maken. Maar automatisch gebeurt er niets. Ik heb zover ik weet geen bijzonder dingen op de PC uitgehaald.
  Alles werkt overigens naar behoren. Maar ik wil zekerheid.
 • Mogelijkheden:
  op je bureaublad een snelkoppeling met die opdracht aanmaken en vandaar starten (is dus niet automatisch)

  Je kan ook even de integriteit controleren van je systeembestanden doormiddel van sfc /scannow (ingeven bij ‘uitvoeren’ in startmenu - en let op de spatie na sfc) Wel je xp-cd bij de hand houden. In geval dat je een corrupt systeembestand zou hebben wordt het dan hersteld)

  succes
 • Re-enabling System Restore in Windows XP via the Group Policy Editor

  In some cases, System Restore is disabled via the Group Policy Editor. In these cases, System Restore does not show up as a tab under My Computer Properties in Windows XP. If it doesnt show up, the question becomes how do you turn it on in the first place. To re-enable System Restore via the Group Policy Editor, follow these directions:

  1) Start the Group Policy Editor by clicking on Start, Run and typing gpedit.msc in the Run box and pressing Enter
  2) In the left hand column, click on Computer Configuration, Administrative Templates, System, System Restore
  3) In the right hand column, set Turn off System Restore and Turn off Configuration to Disable
  4) Minimize the Group Policy Editor
  5) Right click on My Computer and Select Manage
  6) In the right hand column, double click on Services and Applications, then Services
  7) Find the System Restore Service and double-click to open
  8) On the General tab set [Startup Type] to Automatic using the drop down list
  9) Click the Start button to start the service
  10) Close the Computer Management console
  11) Maximize the Group Policy Editor and set Turn off System Restore and Turn off Configuration to Not Configured
  12) Close Group Policy Editor and reboot the system.
  13) Once the system is rebooted, Click on Start, Right-click on My Computer, click on Properties and the System Restore tab should appear again.
 • Beste PCeetje, helaas werkt het gpedit.msc niet. Het systeem geeft aan dat het bestand niet te vinden is.
  Het advies van Passer werkt vermoedelijk wel. Ik heb de scan uitgevoerd en de XP cd werd regelmatig gebruikt door het systeem. Ik kan in ieder geval handmatig een herstelpunt maken. Morgen kijk ik of er over vandaag 1 is gemaakt. Alvast beiden dank voor het advies.
 • Ook al de meest simpele optie uitgeprobeerd:
  Schael Systeem Herstel eens uit en weer in…… Op deze wijze wordt het functioneren vaak hersteld. Stel wel even de gebruikte schijfruimte opnieuw in; ergens tussen de 250 en 300 Mb is meer dan genoeg voor een aantal herstelpunten.
 • [quote:87923b7a04="lion"]Ook al de meest simpele optie uitgeprobeerd:
  Schael Systeem Herstel eens uit en weer in…… Op deze wijze wordt het functioneren vaak hersteld. Stel wel even de gebruikte schijfruimte opnieuw in; ergens tussen de 250 en 300 Mb is meer dan genoeg voor een aantal herstelpunten.[/quote:87923b7a04][quote:87923b7a04="don bavelaar"]Het vakje bij Systeemherstel staat niet aangevinkt [/quote:87923b7a04]
  :-? ?
 • 2 dagen geleden een herstelpunt gemaakt. Gisteren de aktie van Passer uitgevoerd.
  Vandaag opnieuw een herstelpunt gemaakt. Het herstelpunt van 2 dagen geleden is daarmee verdwenen.
 • Mogelijke oorzaken :
  - Te weinig (daadwerkelijke) vrije ruimte.
  - Ergens een instelling verkeerd staan (max. 1 herstelpunt)
  - Automatisch systeemherstel is niet ingeschakeld
  - Systeemherstel is defect (update?)

  Maar ik vraag me af… Bij mij wordt alleen een herstelpunt gemaakt als een nieuw programma wordt geinstalleerd, een applicatie zelf een punt maakt, en/of als ik het zelf doe. Maakt Windows normaal gesproken ook zelf punten aan dan?
 • quote—Maakt Windows normaal gesproken ook zelf punten aan dan?—quote

  Antwoord: "ja"! Dat wil zeggen: als 't systeem hiertoe in de gelegenheid wordt gesteld. Dit kan b.v. als de machine een paar minuten niets staat te doen. Als je die PC aanzet en continue bezig bent tot het moment dat je 'm weer uitzet, dan wordt er geen herstelpunt gemaakt.
  Ook wordt een (systeem)herstelpunt niet opnieuw [u:deb08157c7]binnen 24 uur[/u:deb08157c7] gemaakt. (Voorbeeld: er wordt op 3 juni 2005 om 13:47 uur een (systeem)herstelpunt gemaakt, dan wordt er vóór 4 juni 2005, 13:47 uur geen nieuw herstelpunt aangemaakt.
  Heb je dus op 4 juni 2005 [u:deb08157c7]alleen 's morgens[/u:deb08157c7] even je PC aangehad, dan wordt er die dag geen herstelpunt gemaakt.
  Tevens wordt er "ge-stacked", d.w.z. afhankelijk van de ingestelde ruimte worden er een aantal herstelpunten aangemaakt. Op een bepaald moment worden een aantal oude verwijderd om weer plaats te maken voor een aantal nieuwe, etc. etc.
  Zorg ervoor dat de beschikbare ruimte minimaal zo'n 220 Mb is; het minimum om Systeem Herstel te kunnen laten functioneren. Een maximum van zo'n 270 a 300 Mb is meestal voldoende voor zeker 10 a 20 herstelpunten. Meer dan voldoende lijkt me….. (Hoe je systeem er meer dan 3 weken geleden uitzag is toch niet meer duidelijk…)

  Groet,
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.