Vraag & Antwoord

OS Windows

remote desktop connection

Anoniem
Peter_C
4 antwoorden
 • Hoi,

  In windows XP Professional zit de functie Remote Desktop Connection. Hiermee kun je verbinding maken met een remote desktop server van win 2k server of win server 2003.

  Ik vroeg me af of er misschien ook een losse remote desktop server beschikbaar is waar remote dektop connection verbinding mee kan maken?

  Ik gebruik al RealVNC, maar wil liever iets waarvoor ik geen extra client software voor hoef te installeren.

  Een collega vertelde me dat er ook remote desktop servers bestaan waar je via een internet browser verbinding mee kan maken. Dat zou op zich ook een goede oplossing zijn voor mij. Weet iemand waar ik zo'n server zou kunnen downloaden?

  Groeten,
  Wouter
 • Zou ook kunnen met RealVNC, zit een web functie in (via een java applet) werkt best aardig. Zie http://www.realvnc.com/javavncviewer.html
 • [quote:b3021be148="elloco"]

  Ik vroeg me af of er misschien ook een losse remote desktop server beschikbaar is waar remote dektop connection verbinding mee kan maken?

  [/quote:b3021be148]

  Dit kan je op de servers installeren als service, nl. de Terminal server service. Hier geldt wel een aparte licentie regeling voor.

  Op de XP client kan je maximaal 2 sessies maken, mits je lid bent van de administrators groep, lokaal of via de server ingeregeld en in je systeemeigenschappen de verbinding van buitenaf goed is ingesteld.

  Losse software voor een desktop om het zelfde resultaat te verkrijgen is bij mij persoonlijk niet bekend.

  Wat wil je precies bereiken?
 • Je kunt ook RDP via IIS… Zie deze site bijvbeeld voor het opzetten daar van:

  http://www.devhood.com/tutorials/tutorial_details.aspx?tutorial_id=256

  succes.

  gr

  Chill :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.