Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[b][i]MOEDERBORD + CPU Vervangen. XP in de war en geluid weg

Edmond Varwijk
7 antwoorden
 • Ik heb in december een packardbell IExtreme Gold H5305 met VT900 19" TFT aangeschaft vanwege de positieve dingen die ik gelezen had betreffende zowel de mogelijkheden als de gebruiksvriendelijkheid. Ik zit niet in de IT-sector en heb ook weinig tijd om me er echt in te verdiepen. De boel moet het gewoon DOEN. Nou in januari stopte het ding er al helemaal mee en toen er na bijna een maand [!] eindelijk een monteur kwam binnen gedreuteld met een nieuwe CPU was ik toch wel blij. De man sloot de boel aan, deed de stekkers in het stopcontact en drukte op de startknop en POEFFF, weg CPU. Volgende de monteur moest er een nieuw moederbord komen. shit, dan ben ik zeker al mijn email, bestanden, mp3's enzo kwijt. Nee hoor, volgens hem bleef dat er allemaal op. Weer een week of twee later kwam de zelfde man binnen met zijn moederbordje, hij sloot het aan, stelde het af [mag ik aannemen] en we keuvelden nog wat na. De goede man was nog niet weg of alle ellende begon pas goed. Een lijstje? 1] Ik heb geen geluid 2] mijn internet verbinding is zo gammel als een deur 3] ik had net een nieuw Norton abonnement, en die draaide vol fouten 4] geen herstelpunten meer!!! verder stapels registerfouten, mijn computer werd niet meer herekend door Microsoft, Wanadoo en door zichzelf al helemaal niet. This is NOT AN NEC COMPUTER braakt hij braaf als ik software van mijn cd's wil laden. Nou, na ene tijd het advies gekregen van de helpdesk om een volledige herstelprocedure uit te voeren. Ik zoveel mogelijk back-ups gemaakt en de boel terug naar de fabrieksinstellingen. Welke? Ja naar die van moederbord nummer 1 natuurlijk, want iets anders heb ik niet. U raad het al, een zooitje van heb ik jou daar. Ik heb nu ruzie met Norton omdat ik mijn betaalde account niet aan de gang krijg. NT Authority XP chef? zit me steeds in de weg en ik voer letterlijk een oorlog om als administrator op mijn EIGEN computer te mogen. Vraag, wat zou u doen, heeft u nog tips [vooral adminstrator, ik heb nooit een wachtwoord daarvoor aangemaakt maar dat vraagt hij nu wel, verder GELUID en mijn Norton terug, of beter ik wil gewoon een nieuwe COMPUTER, gr. Cor
 • [quote:4fdeee996e="conehead666"]shit, dan ben ik zeker al mijn email, bestanden, mp3's enzo kwijt. Nee hoor, volgens hem bleef dat er allemaal op.[/quote:4fdeee996e]Dit soort opmerkingen zie ik nogal vaak. Er is slechts 1 verstandige oplossing: backuppen. De rest is kul omdat tijdens reparatie en ook foutief gebruik teveel mis kan gaan. Verder ben ik benieuwd of de monteur wel officieel PB is. Het lijkt er op dat er iets heel anders in je computer is geplaatst dan er in zat. Herinstallatie is dan wel nodig, echter of dit zin heeft is een vraag en verder moet je dan nog steeds backuppen. Meeste recovery Cd's zetten de computer terug in de oude toestand.

  Mijn indruk is dat je een PB computer heb gekocht die hooguit 1 of 2 maanden goed heeft gefunctioneerd … Ik zou daarmee zelf terug gaan naar de winkel …
 • Administrator-wachtwoord:
  http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ (werkt volgens Belg)
  http://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm

  (als je probleem daarmee maar opgelost raakt… - succes in ieder geval!)
 • Bedankt voor de adviezen, ik zit nog steeds te wachten op een PB-monteur. Ik kan nog steeds niet op normale wijze geluid uit mijn PC krijgen. Wel kwam er zowaar muziek uit de boxen toen ik mijn Mini-Disc speler aansloot. Conclusie: De boxen en de geluidschip zijn in orde. Ik heb inmiddels het hele repertoir aan standaardhulpmiddelen doorlopen, maar het ding wil geen geluid geven als ik mp3's, cd's of dvd's opzet. Ik kan wel branden, opnemen. Iemand tips?
  Verder blijf ik het vreemd vinden dat ik een speciaal wachtwoord moet invoeren voor de administrator, terwijl ik al vanaf de eerste opstart met 1 en de zelfde account en paswoord werk. Kan dat te maken hebben met die omwisseling van moederborden? Microsoft wil ook dat ik me registreer en ik krijg o.a. foutmeldingen over volume shadow copying, header fout NEC computer, parameter Trace level niet vinden. HELP. Cor
 • Het Administrator wachtwoord bij XP Home is default blanco. Dan moet een Enter genoeg zijn.

  Relevant vind ik dit echter niet. Ik zou veel meer nadruk leggen op een snelle en kundige reparatie door PB. Daar heb je ook recht op immers en al voor betaald. Dat ze jouw pc herstellen is geen goedwil, het is een vervulling van hun garantieverplichting die jij gewoon in jouw aankoopbedrag heb meeverzekerd. Kortom, laat hen het fixen.

  Daarbij de problemen zijn logisch. Zeker alshet moederbord afwijkt van hun standaard en afwijkt van hun recovery cd's NOOIT MEER RECOVERY CDs ACCEPTEREN (moet ik dan echt in navolging van het Front Anti Senseo het Front Anti RecoveryCD's oprichten!!?!?!?!?). Die Recovery CD doet een OEM-check op jouw hardware om inderdaad vast te stellen of jouw pc wel een PB pc is. Nou zal die maar net het door de monteur geinstalleerde moederbord niet herkennen als zodanig omdat die nadat de OEM-check was gemaakt, pas werd geintroduceerd…

  Afijn, ellende genoeg. Ik zou PB gezien dat het al veeeel te lang duurt een vriendelijke brief sturen met daarin een redelijke termijn (ik zeg 1 week, maar overleg even met een rechtsbijstandswinkel of verzekering) om jouw pc eindelijk en definitief en zonder verlies van data te repareren. En niets minder dan dat.

  groetjes Edmond
 • Laatste epos hierover. Ik hen nu twee handboeken XP, stapels webpagina's doorgeworsteld en de vraag al op een paar andere plekken gesteld zonder een fatsoenlijk antwoord.
  Er wordt overal met groot gemak gesproken over dat men zich gewoon even als administrator aanmeldt. Nou waar dan? Ik zet mijn computer aan, krijg een Conehead666 welkomscherm te zien en daarna weet ik het niet meer. Ik ben dat hele XP trouwens goed zat. Het lijkt wel of dit niet MIJN computer is maar die van MICROSOFT.
  Ik gooi porten dicht, NT Authority doet ze gewoon weer open voor 1 of andere service. Wat ik net heb meegemaakt slaat alles. Ik wilde bepaalde systeembestanden mbt tot het geluid zien, NT verbood me dat en daarna kon ik een half uur bijna niks meer. Ik keek in het fouten/systeem/ beveiligingslog, blijkt die f**%^@$^^ing Authority mij gewoon een half uur in een soort van strafkamertje gezet te hebben en opzettelijk op allerlei plekken dwars ligt. Beeld ik me dat nou in of heb ik echt te maken met een mannetje in de computer? Als die NT-kabouter ooit zijn computerbehuizing uit komt kruipen sla ik heb helemaal de *%$#^&* met allerhanden sasserwormen [haha, moest er even uit].
 • ik snap niet dat je steeds zelf aan het klooien bent met die pc .
  Garantie 1 jaar pickup, repair & return .
  dit staat op de PB side.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.