Vraag & Antwoord

OS Windows

hoe NTFS-partitie verwijderen?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik ben bezig met uit twee oude computers één bruikbare samen te stellen.
  Ik slaag er niet in om met de FDISK van op een Win95-opstartdiskette het logische station in een uitgebreide DOS-partitie te verwijderen.
  De partitiegegevens zijn: 1. primaire DOS-partitie FAT16, 2. uitgebreide DOS-partitie met daarnaast geen weergave van het bestandssysteem.
  Ik begin dus van achter naar voor: eerst de logische stations in de uitgebreide partitie verwijderen, daarna de uitgebreide partitie zelf en dan de primaire partitie. Maar dat gaat dus niet, ook niet als ik kies om een niet-dos logisch station in de uitgebreide partitie wi verwijderen, ik heb al ale mogelijke opties geprobeerd. Ik vermoed dat de computer werd gebruikt in een netwerk en dat er natuurlijk één en ander moest "zichtbaar" zijn voor andere systemen, vandaar de verschilende soorten partities.
  Wanneer ik probeer Win95 te installeren (met de huidige partities) krijg ik de melding dat er een NT-partitie aangetroffen is, dus die zou ik weg willen.
  Moet ik daarvoor een andere FDISK gebruiken en waar haal ik die?
 • Zet delpart.exe op je bootdisk ( http://www.juliatexas.com/delpart/delpart.exe ). Start je PC met die bootdisk en type in: delpart. Hiermee kun je heel eenvoudig alle partities verwijderen.
 • Hoe moet ik dat gebruiken? Kan je ermee opstarten en uitvoeren?
 • [quote:a555c31e1b="patrickda"]Hoe moet ik dat gebruiken? Kan je ermee opstarten en uitvoeren?[/quote:a555c31e1b]Je hebt toch al een opstart floppy? Je zet delpart.exe op die floppy. Je start op met die floppy en je komt in DOS. Daar type je "delpart" gevolgt door Enter. Het programma wijst zichzelf. Je selecteert een partitie en kiest "Del" om deze te verwijderen.
 • Het lukt niet met dat delpart-programmaatje.
  Als ik kies om een geselecteerde partitie te verwijderen gebeurt er gewoon niets.

  Andere bruikbare programmaatjes of tips?
 • [quote:828eeacd3e="patrickda"]Het lukt niet met dat delpart-programmaatje.
  Als ik kies om een geselecteerde partitie te verwijderen gebeurt er gewoon niets.[/quote:828eeacd3e]Je moet 't dan ook nog bevestigen.
 • Je kunt dos voor ntfs ook op bootdisk.com vinden

  Andere optie , boot van een W2k of XP CD en verwijder dan de partities
  suc6
 • [quote:1198980da4="Anjo"] …Andere optie , boot van een W2k of XP CD en verwijder dan de partities…
  [/quote:1198980da4]

  OK, Win2K-boot-CD gebruikt en gelukt.
 • YES en we gaan door met elkaar te helpen :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.