Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP herkent mijn 160 GB HD niet

paby1998
30 antwoorden
 • Hoi,

  Met de zoek functie heb ik geen oplossing voor mij probleem gevonden doordat er vaak toch wel veel verschillen zitten in de topics. :o

  Tot donderdag had ik een goed werkend syteem. Met de luxe dat je dmv van de F10 knop een image (op een stukje verborgen HD) kon terug zetten. :lol:

  Geweldige oplossing maar ik wilde mijn schijf in partities verdelen. C: 60 en D: 100 GB. Door deze actie werkte mijn F10 niet meer. de MBR was herschreven. :x

  Bij de helpdesk(site) van mijn computer zag ik een bestandje staan "terug zetten de F10 functie". Dat leek me wel wat en dat heb ik ook gedaan. Vanaf dat moment waren de rapen echt gaar. :oops: Hij bleef opstarten met de F10 funcite maar die werkte niet meer. Na zoeken op het forum heb ik mijn MBR kunnen resetten en heb met Fdisk als nog de C: 60 en D: 100 GB gemaakt. De Bios herkent mijn HD 160 GB geen probleem.

  Vanavond dacht ik ff XP installeren en lekker genieten van mijn nieuwe machine. 8)
  XP cd bootten vanaf de Cdspeler geen probleem en dan krijg ik de melding dat er geen vasteschijfstations op mijn computer aanwezig zijn. :evil:

  Handig als ik ben ik gooi mijn oude Windows ME cd erin en die installeert hij wel zonder problemen en sterker nog hij ziet ook mijn beide partities met de juiste grote. :wink:

  Wat zie ik over het hoofd of weet iemand misschien wat ik verkeerd doe? :roll:


  Paby
 • Wat voor harde schijf is het? Indien het een S-ATA betreft, dan moet je soms de drivers op een floppy zetten. Tijdens het booten vanaf de XP-CD dan F6 indrukken.

  Als je geen ouderwetse diskdrive hebt, dan kun je die drivers eventueel slipstreamen in een nieuwe XP CD .
 • Hoi Tweaky,

  Er zit een Maxtor 6y160m0 HD in.
  Volgens mij zag ik op de site van Maxtor dat dat inderdaad een een ATA schijf is. Nu weet ik niet of het een S-ATA schijf is.

  paby
 • Hoi,

  heb inmiddels ook een driver gedownload maar er zijn mij nu nog ff teveel mogelijkheden om het te installeren. Ik weet gewoon niet of ik de goede neem.

  Nu druk ik op F6 tijdens de installatie maar ik weet niet welke ik optie ik moet toevoegen. De geladen driver op mijn diskette kan ik niet benaderen.


  Weet ook iemand hoe het kan dat als ik windows ME wil upgraden naar XP waarom hij de schijf ook niet ziet dan. Ik voer de upgrade uit vanuit ME.


  paby
 • Hoi Paby,

  Een S-ATA kun je herkennen aan de afwijkende interfacekabel.
  Een ATA drive heeft een 80 polige flatcable en een Serial-ATA heeft een dun (vaak rood) kabeltje met 2 kleine connectoren. Dit type is vanaf medio eind 2003 in opkomst gekomen.

  Maak je PC dus even open om dit te checken zou ik zeggen of anders op typenummer zoeken op de website van de fabrikant.

  Suc6 !
 • [quote:acf521616e="paby1998"]Hoi,

  heb inmiddels ook een driver gedownload maar er zijn mij nu nog ff teveel mogelijkheden om het te installeren. Ik weet gewoon niet of ik de goede neem.

  Nu druk ik op F6 tijdens de installatie maar ik weet niet welke ik optie ik moet toevoegen. De geladen driver op mijn diskette kan ik niet benaderen.
  paby[/quote:acf521616e]

  @ Tweaky

  Ik zie dat ik deze HD Maxtor 6Y160M0 heb maar welke driver is dan geschikt voor mijn HD en heb ik dan een driver nodig.

  Ik heb jou optie geprobeerd maar ik kan niet verwijzen naar mijn floppy.


  paby
 • Eigenlijk heb je geen driver nodig, mits je mobo deze schijf netjes herkend en zoals je zelf al zei kon je ME erop installen dus herkend je mobo de hd.

  Ga eens naar je bios en kijk eens wat voor waarden deze geeft en verteld over je nieuwe hd.omdat je zelf je hd opnieuw ingedeeld hebt (60/100 gb) werkt de fabrieksinstelling van de pc niet meer en kan je waarschijnlijk ook niet meer restoren.

  XP werkt met een andere bestandsindeling dan ME. Met behulp van een bootflop/cd een format c:/ uitvoeren en een clean install van XP, werkt dit niet dan verwijder je alle schijven met FDISK maak een nieuwe schijf (primaire DOS-partitie )aan [volg de instructies op], install XP, ga daarna met PM of een ander gelijkwaardig proggie de schijf verdelen.
 • Hoi Tedz,

  Restore gaat inderdaad niet meer, want de restore-partitie heb ik dmv pm 8 (onbedoeld) verwijderd. Doordat ik een andere partitie er bij heb gemaakt zag de restore functie niet meer waar de verborgen hd was en de MBR was gewijzigd.

  Normaal kan je bij XP als je de partie aangeeft ook opgeven hoe je de schijf wilt formateren NTFS of FAT32.

  De optie om met 1 partitie XP te installeren heb ik ook al geprobeerd. Mocht ook niet baten. Daardoor lijkt er wel wat in te zitten in wat Tweaker zegt, alleen strookt het in mijn ogen niet omdat hij ME wel slikt.

  Volgens mij moet het iets simpels zijn, maar wat?????

  paby
 • De Maxtor 6Y160M0 is inderdaad een Serial-ATA model.
  Misschien dat het probleem wordt veroorzaakt door de 137 GB grens in XP. Lees het volgende artikel van Microsoft eens :

  http://support.microsoft.com/kb/303013/nl

  Ook kun je op de website van Maxtor een tool downloaden : [b:0b191b517d]big_drive_enabler.exe [/b:0b191b517d]
 • [quote:5ba6640548="paby1998"]
  Met de zoek functie heb ik geen oplossing voor mij probleem gevonden doordat er vaak toch wel veel verschillen zitten in de topics. [/quote:5ba6640548]

  Ik toch wel kijk maar!
 • [quote:97dc52307c="brandsrus"][quote:97dc52307c="paby1998"]
  Met de zoek functie heb ik geen oplossing voor mij probleem gevonden doordat er vaak toch wel veel verschillen zitten in de topics. [/quote:97dc52307c]

  Ik toch wel kijk maar![/quote:97dc52307c]

  Met deze topic zou ik het tot een goed eind kunnen brengen. Elke actie heb ik dan ook stap voor stap door genomen en gedaan. (Behalve eruithalen van de HD en in een andere comp hangen)

  Ik heb slapeloze nachten gehad, ik heb het door gelezen. Ik mijn oude computer zag je in de BIOS zelf ook mijn HD staan, in mijn nieuwe niet.
  Maar met het opstarten zie ik wel het type voorkomen 6Y160M0 dus mijn bios herkent de HD zeker, maar geeft hem niet aan.
  Ik heb met PM 8 diskettes 3 partities aangemaakt C: 50GB D:100GB E: 10GB. (PM wijst alleen geen letters toe)

  MaxBlast4 (proggie van Maxtor) geinstalleerd en deze ziet de schijf ook niet

  Windows ME opnieuw geinstaleerd in apparaatbheer zie ik de schijven niet in mijn verkenner wel met de juiste grote.

  Ik heb MSI managment info gedownload deze ziet ook de gemaakte partities.  paby
 • Misschien moet je toch de HD er eens uithalen en kijken of master / slave wel juist staat ingesteld. Zie jumpertje aan de achterkant. Gebruik liever geen CS (Cable Select), sommige configuraties kunnen daar niet mee overweg.


  [img:1b491bda91]http://www.build-your-own-cheap-computer.com/images/hard%20drive-Adjust%20Jumpers%20-%20A.jpg[/img:1b491bda91]

  Suc6 !
 • Kijk hier eens..
  Dit zag ik laatst eens voorblij vliegen..
  Dat windows geen ondersteuning heeft voor harde schijven groter als +-135 gr

  http://www.tweakzone.nl/tweaks/416

  daar staat hoe je dit kan veranderen

  Groetjes!
 • dat klopt wat je zei, je moet bij de windows update SP2 downloaden en alle verdere updates dan doet hij het wel
 • [quote:3f245a3be6="handbalroels"]dat klopt wat je zei, je moet bij de windows update SP2 downloaden en alle verdere updates dan doet hij het wel[/quote:3f245a3be6]

  Grappig maar das mijn probleem ik kan XP niet installeren dus laat staan XP updaten.

  Ben er nog niet uit, maar de zoektocht gaat verder. Heb gehoord dat het een probleem kan zijn met het moederbord en de videokaart dat die elkaar bij en daar door de HD ook niet herkent word.

  Ik weet niet of het kan dus ik ga weer mijn best doen.

  paby
 • Hou er rekening mee dat een partitie niet groter kan zijn dan 40 gb met FAT32. het beste is van de cd te booten en dan partities maken en de eerste schijf NTFS te formatteren, later kan je de andere drives NTFS formatteren
 • [quote:34d7aecec5="intellect"]Hou er rekening mee dat een partitie niet groter kan zijn dan 40 gb met FAT32. het beste is van de cd te booten en dan partities maken en de eerste schijf NTFS te formatteren, later kan je de andere drives NTFS formatteren[/quote:34d7aecec5]

  De schijven die ik heb gemaakt zijn 50 GB 100 GB en 10 GB en allen zijn fat 32. Als je ze groter maakt als 40 kan dat dan maken dat mijn computer de HD niet ziet.

  Paby
 • ja dat kan er mee te maken hebben. het beste is om de partities in DOS na het opstarten meteen te formatteren.
  mocht het allemaal nog niet lukken heb ik nog wel een makkelijk gratis programmatje waar mee je super simpel partities kan maken en formatteren
 • moet ie die dan van 10gb ook niet zien??? of is dat een te optimistische gedachtte.

  paby
 • 10 gb moet hij zeker zien. PM mij anders even je mail adres dan zal ik je part beta mailen, dan kun je het daarmee proberen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.