Vraag & Antwoord

OS Windows

Defragmenteren wordt niet afgemaakt

Anoniem
ArjanDotOrg
11 antwoorden
 • Bij het defragmenteren van mijn harde schijf blijft het defragmentatie programma "hangen" bij "Compacting files 1%". Dit gebeurt alleen bij de C-partitie, bij defragmentatie van de D-partitie heb ik geen problemen. Het gebeurt zowel met en zonder actieve virusscanner en ook defragmenteren in veilige modus geeft hetzelfde probleem.
  Wie heeft er een oplossing?
  Bij voorbaat dank!
 • Welk programma gebruik je daarvoor?

  Anders zou je de trail van O&O kunnen proberen.
  http://www.oo-software.com/en/download/index.shtml

  Je moet dan defrag V6.5 Proffesional downloaden.
 • Draai een 'checkdisk' en probeer het nog eens a.u.b.
 • Het wijst inderdaad op een schijf(gedeelte) dat teveel fouten bevat om het programma te kunnen laten draaien. Bad sectors/bad clusters etc. Eerst het mechanische gedeelte controleren!
 • Ok, ik ga eerst een "checkdisk" uitvoeren.
  Ik gebruikt trouwens gewoon de Windows XP applicatie dus geen Defrag 6.5 o.i.d.
  Bedankt voor de tips, hopelijk is mijn probleem hiermee opgelost.
 • Zet ook eens de boel in Energiebeheer op "nooit" en schermbeveiliging uit!

  Voer tijdens het defragmenteren ook geen handelingen uit met de betreffende computer!!

  Dit wil ook wel eens helpen! :wink:
 • Als je die bad clusters houd moet je misschien de partities verwijderen en opnieuw aanmaken dat wil ook wel eens helpen
  gr HDL
 • Probeer t anders eens in veilige modus, dat werkt vaak wel.
  En als je scandisk of checkdisk doet stel dan wel Fouten automatisch repareren in.
  Als dat allemaal niet helpt , gebruik de diagnostic tool van je HDD leverantier om te kijken wat er aan de hand is en als dat niet werkt lijkt me de optie van HDL iets om over na te denken MAAR NIET EERDER
 • Met alle respect voor alle voorgaande antwoorden maar volgens mij draait er gewoon op de achtergrond ergens een programmaatje dat regelmatig gegevens (een logfile of zo) naar de harddisk schrijft. En als het defragmentatieprog van Windows vaststelt dat de schijfinhoud gewijzigd wordt tijdens het defraggen dan begint hij weer van voor af aan.

  De kunst is natuurlijk om te ontdekken welk progje dat is. Het zal dus in de veilige modus, zoals Anjo schrijft, inderdaad waarschijnlijk wel goed gaan omdat dan de schuldige niet opgestart wordt maar met een kapotte/slechte schijf heeft het mijns inziens niets te maken.

  Jim
 • Als je goed leest, zegt de ts dat het ook niet lukt in de veilige modus!
 • Heren, bedankt voor alle tips mijn probleem is opgelost.
  Ik heb een diskcheck bij opstarten gedraaid en vervolgens nogmaals apart de harddisk op fouten gecontroleerd. Beide keren werden er geen fouten gevonden en ook de diagnostic tool van de harddisk gaf aan dat alles prima werkte. Niets gevonden lijkt me, dus probleem niet verholpen. Vervolgens werd de defragmentatie (tot mijn verbazing) wel correct uitgevoerd. Wat nu dus het echte probleem was weet ik niet, maar alles werkt weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.