Vraag & Antwoord

OS Windows

windows internet explorer laden sloom..

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Eerste Google resultaat : Windows standard fonts
 • sinds gister laden windows en internet explorer zeer sloom.. als ik op internet explorer klik duurt het 16 seconden voor de site geopend is.. internet explorer start direct maar hij staat 16 seconden op een wit scherm.. het is geen spyware ik heb alles gecheckt met ad-aware en spybot plus spywareblaster draait altijd. het enige waar ik kan aan kan denken waar het aan kan liggen is dat ik gister een heleboel (2500) lettertypes heb geinstalleerd. kan het daar aan liggen?

  ps Windows XP SP2
  Internet Explorer 6

  bvd
 • dat hoeft niet onwaarschijnlijk te zijn.
  check eens door een (groot) aantal van die lettertypes weer te verwijderen.
  enne: spyware mag dan gechecked zijn, evt virussen ook?
 • Welke pagina is je startpagina? En mogelijk checkt windows bij het opstarten je fonts op geldigheid, en dat duurt dan dus ff.
 • bedankt voor de reacties.

  zal zo ff proberen heel wat lettertypes te verwijderen

  virusscan is gedaan en geen virussen gevonden.

  startpagina is http://www.home.nl/
 • yep het lag aan de lettertypes.. iemand enig idee hoe het te fixen is? je moet toch wel veel lettertypes op je pc kunnen hebben draaien?

  het is een krachtige machine 1024Mb geheugen 2.8Ghz P4
 • en weet iemand waar je een lijst kunt vinden van alle lettertypes die standaard in windows zitten… ik heb namelijk nu een boel verplaatst (4000) en weet niet meer welke er standaard inzaten en is het mogelijk dat je per ongeluk door windows vereiste lettertypes verwijderd of word dat automatisch geblokkeerd?

  bedankt mensen
 • Wat mooet je in godesnaam met zoveel lettertypes??
  Zit je net als een maat van mij in de reclamebussines of zo??
  Hij had op een gegeven moment 12000 types TF en T1 geinstalleerd staan, had alleen problemen met opstarttijd, nooit met Inet.
  Hebben later alleen standaard fonts met de 900 meestgebruikte andere direct laten laden, dat scheelde een hoop tijd.
  Je moet nl weten dat windows alle lettertypes in het directe geheugen laadt en dat verklaard oa jouw verhaal
 • [quote:9392655941="Anjo"]Wat mooet je in godesnaam met zoveel lettertypes??
  Zit je net als een maat van mij in de reclamebussines of zo??
  Hij had op een gegeven moment 12000 types TF en T1 geinstalleerd staan, had alleen problemen met opstarttijd, nooit met Inet.
  Hebben later alleen standaard fonts met de 900 meestgebruikte andere direct laten laden, dat scheelde een hoop tijd.
  Je moet nl weten dat windows alle lettertypes in het directe geheugen laadt en dat verklaard oa jouw verhaal[/quote:9392655941]

  het is voor mijn opleiding beeld en media, is er een mogelijkheid om in te stellen welke fonts windows moet laden bij de start? bvd
 • Ik heb ook het probleem met zoveel lettertypes maar daar is wat aan te doen, want als je alles moet laten is de RAM-geheugen zo vol maar door deze stappenplan te volgen is het waarschijnlijk verleden tijd!

  Ik citeer ff uit de Computer Idee waar deze oplossing wordt aangedragen:

  Stap 1: We gaan er gemakshalve vanuit dat u al de nodige fonts van internet geplukt hebt.

  Stap 2: De gedownloade bestanden zijn waarschijnlijk ingepakt als een zip-file. Klik er twee keer op en laat ze uitpakken. Het kan handig zijn om ze te bewaren in een map op uw bureaublad. In dit voorbeeld: de map ExtraFonts.

  Stap 3: Als u een fonts die u hebt gedownload wilt gebruiken, dubbelklikt u op het bijbehorende ttf-bestand in de map waarin u het hebt opgeslagen. In ons voorbeeld dus de map ExtraFonts op het Bureaublad. Er opent een venster waarin allerlei bijzonderheden van dit lettertype te zien zijn. Open nu het programma waarin u het lettertype wilt gebruiken. In ons voorbeeld Word.

  Stap 4: Klik in de menubalk Opmaak op het zwarte pijltje achter het lettertype dat u standaard gebruikt. Kies het lettertype dat u net hebt gekozen en klik erop. U zult zien dat uw werk in Word nu in dit font wordt uitgevoerd. Het bijkomend voordeel van deze werkwijze is dat u over extra fonts kunt beschikken zonder dat het werkgeheugen van de computer extra wordt belast.

  Voor lettertypes die je in de map Fonts in Windows map staan geldt dit: Kopieër daar de lettertypes heen die je misschien voor dit vak gebruikt, en laat de essentiële lettertypes staan! Dus kopieer naar een aparte map die je hebt gemaakt voor extra Fonts!

  Hoop dat het probleem nu opgelost zal worden door deze oplossing! :wink:
 • bedankt voor het meedenken.

  ik vind het TE lastig om elke keer eerst het juiste font te zoeken terwijl ik in Photoshop gewoon een preview van de fonts krijg.. ik zoek wel gewoon de 800 mooiste aparste eruit

  bedankt voor alle hulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.