Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Download link op webpagina

InZane
12 antwoorden
 • Een vraag die vermoedelijk wat minder simpel te beantwoorden is; toch doe ik een poging:

  Een link op een webpagina voor de download van een of andere file heeft niet het resultaat dat er een downloadvenster verschijnt met het gevraagde, maar met de html code……
  Een voorbeeld: op www.stroeve.nl staat rechtsonderin de pagina een dergelijke link naar een .pdf file. Uiteraard zou ik kunnen kiezen voor openen in dit geval, maar een download opdracht geeft als resultaat dat de html code wordt gedownload ("wilt u index_fs.jsp dowloaden van www.stroeve.nl?").
  Een ander voorbeeld is de download van een ascii tekstfile (met transactiegegevens) vanaf de website van de Rabobank: dit lukt evenmin.

  Ik hou 't erop dat er een of andere .dll niet correct geregistreerd is, maar heb geen flauw idee welke.
  Let op: Het gaat me er meer om dat ik niet kan uitstaan dat ik dit niet kan oplossen dan een daadwerkelijke oplossing, want die bestanden haal ik toch wel binnen op een 2e machine (XP, IE6).
  Het gaat hier echter om een Win ME, IE5.5 machine en ik ben ervan overtuigd dat de oplossing simpel moet zijn; dus zonder een update naar IE6 moet 't m.i. ook op te lossen zijn….

  Is er iemand die meer weet???

  Groet,
  Ton
 • Je moet in het JavaScript bestandje dat je download (index_fs.jsp) zoeken naar een verwijzing naar .exe, .zip, .tar enz.
 • Ja, en dan….? Wat kan ik met die wetenschap?
  Daarmee is nog steeds de fout niet hersteld: wat ik wil zien is een downloadvenster met de vraag of ik (b.v.) abcdef.pdf wil downloaden.
  Zoals met zoveel HTML linken heb ik een vermoeden dat er de registratie van een of andere .dll de mist in is gegaan, maar welke….??
  In plaats van de code te downloaden is 't veel interessanter om gelijk 't betreffende bestand te downen….. :wink:

  Het vreemde(??) is dat 't niet altijd "mis" gaat: een voorbeeld op www.pcscore.nl geeft dit aan. Een knop op die pagina (b.v. "Algemeen") geeft wel een correcte download van een .pdf file…
 • Lijkt er op dat het iets is met je javascriptgedeelte van IE5.5 (ie5.5 beschadigd of instelling van bijvoorbeeld je beveiligingniveau). De site van stroeve is een javascriptje en die van pcscore is html. Dus dat de ene link wel werkt en de ander niet zou dus goed kunnen.
  Loop je instellingen dus eens na, als je dat niet nog hebt gedaan. (Extra > Internetopties > tabbladen "Geavanceerd" en "Beveiliging" > internetzone > aangepast niveau (of tijdelijk om het te proberen je beveiliging laag)) Werkt dat niet dan lijkt IE6 installeren mij toch echt de makkelijkste oplossing.

  Stel voor dit topic te verplaatsen voor meer reacties. "Anders (internet)" bijvoorbeeld.

  CB
 • Ik denk toch dat er iets mis is met de site. In firefox wordt het bestand gezien als text file (txt). Terwijl het toch wel degelijk een pdf bestand betreft. Wat betekent dat de server niet de juiste headers verzendt. Gerede kans dat het mime-type van pdf niet gedefiniëerd is in de serverconfiguratie.
 • als ik de site opvraag in ie6 dan kan ik gewoon kiezen of ik het wil opslaan of openen. ligt dus aan de TS zijn browser
 • Dat is maar de vraag. Aangezien IE niet altijd naar mime type kijkt, maar soms ook gewoon naar de extensie kijkt. En anders zou ik ook geen problemen moeten hebben met firefox.
 • [quote:aacb4eca9d="screenxxl"]als ik de site opvraag in ie6 dan kan ik gewoon kiezen of ik het wil opslaan of openen. ligt dus aan de TS zijn browser[/quote:aacb4eca9d]

  Ik kan ook "gewoon" kiezen tussen openen en opslaan!! Maar….: bij sommige webpagina's resulteert de klik op een link (en een "opslaan") in een download van de HTML code i.p.v. het bestand.
  Het voorbeeld wat ik al aanhaalde is een perfect voorbeeld: een download van een transactieoverzicht in ascii formaat vanaf de webpagina van de Rabo bank: - "opslaan" resulteert in een html code (niet echt de bedoeling dus…) - "openen" resulteert [u:aacb4eca9d]wel[/u:aacb4eca9d] in het goede resultaat (wordt geopend in Notepad)
  Wat ik dus niet snap is dat een link nnaar een download (soms) een HTML code oplevert….

  Niemand met de gouden tip om 't zaakje te herstellen??? (Moet vlg. mij een of andere .dll registratie zijn….)
 • Mogelijk omdat je als je op die link klikt, niet naar de file surft maar naar een (html/cf/php/jsp; maakt niet uit) die die file dan opent (kleine beveiliging zal het waarschijnlijk moeten voorstellen).
 • Als 't een Java fout zou betreffen:
  Is er geen website waar [u:45f3eb2add]Java[/u:45f3eb2add] getest kan worden, net zoiets als (b.v.) Macromedia heeft voor Flash en Shockwave? Ik kan niet echt iets bruikbaars vinden… :oops:
 • Inmiddels heb ik via http://javascript.pagina.nl/ al wat "testmateriaal" gevonden: ik kan nog niet echt fouten ontdekken….
 • [quote:ce09af5047="gerben"]Ik denk toch dat er iets mis is met de site. In firefox wordt het bestand gezien als text file (txt). Terwijl het toch wel degelijk een pdf bestand betreft. Wat betekent dat de server niet de juiste headers verzendt. Gerede kans dat het mime-type van pdf niet gedefiniëerd is in de serverconfiguratie.[/quote:ce09af5047] In firefox ziet hij hem als een text file maar met opslaan op de harde schijf staar het er als een pdf file, heb het even geprobeerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.