Vraag & Antwoord

OS Windows

Verkenner slaat vast.

Anoniem
ArjanDotOrg
8 antwoorden
 • Hallo!

  Al een aantal weken slaat verkenner bij mij vast. Ik heb 3 harde schijven waarvan eentje gebruikt wordt om muziek te downloaden. Dit is ook de schijf waar verkenner vastslaat. Als ik een directory open om de bestanden te bekijken gaat dit redelijk. Maarmate ik langer met die directory bezig ben (bv bestandsnamen veranderen) wordt ie steeds trager en trager totdat er linksboven in de hoek een wit vlakje verschijnt en het programma niet meer reageerd. Deze melding zie ik veelvuldig. Afsluiten duurt dan een hele tijd. Als verkenner weer opnieuw opgestart wordt, werkt het in eerste instantie weer 'normaal'. En dan wordt ie weer trager en trager.
  Dit is erg irritant!
  Ik heb een AMD Athlon 1800+ met 512 Mb, XP Pro en SP2. Adware en Spybot heb ik ook maar dat maakt geen verschil. Ook het opnieuw installeren van Windows maakt niks uit. Defragmenteren en formateren hielp ook niks. Misschien is het ook wel een hardwarematig probleem. Zou ook kunnen.
  Als ik een andere verkenner download en die erop zet, zou het probleem dan opgelost zijn? En welke raden jullie aan om te gebruiken?

  Dank je wel alvast voor jullie hulp!

  Wilfred.
 • ik denk dat die hd aan het overlijden is. verkenner loopt vast omdat de gevraagde acties niet kunnen worden voltooid op het ding.
  red ervan wat nog te redden valt, en laat er dan eens progje op los dat je op de site van de schijvenmaker kunt downloaden om vast te stellen hoe het ding ervoor staat.
  zou misschien ook nog een warmteprobleem kunnen zijn als deze schijf misschien erg ongelukkig is ingebouwd.
 • De vraag is welke schijf/schijven je geformateerd hebt?
  Alle schijven? Ook die waarmee je het probleem hebt? Als dat idd het geval is dan zou ik de betreffende schijf low level formateren met tooltje van de fabrikant.
 • [quote:2abc581106="desmosideci"]Al een aantal weken slaat verkenner bij mij vast. Ik heb 3 harde schijven waarvan eentje gebruikt wordt om muziek te downloaden. Dit is ook de schijf waar verkenner vastslaat. [/quote:2abc581106] Als de verkenner alleen vastslaat op 1 harde schijf, zou het probleem niet bij de verkenner moeten liggen. Wat voor een behuizing gebruik je? Hoeveel casefans gebruik je? Zit er onder andere een casefan bij de harde schijven?
  [quote:2abc581106="desmosideci"]Als ik een andere verkenner download en die erop zet, zou het probleem dan opgelost zijn? En welke raden jullie aan om te gebruiken? [/quote:2abc581106] Waarschijnlijk niet. Maar je zou het kunnen proberen met PowerDesk 5 Free Trial.
 • Als ie daadwerkelijk aan het overlijden is, dan moet ik maar snel de bestanden overzetten op een andere schijf! Hoop dat dat niet zo is…..
  Aan de inbouw ligt het niet, de schijf zit er al meer dan 2 jaar in en heeft altijd goed gewerkt.

  Ik heb alleen de schijf geformateerd waarmee ik het probleem heb. De andere schijven werken wel goed en snel. Misschien een domme vraag maar wat is low level formateren? Zoiets als snel formateren? Ik heb de schijven mbv XP volledig geformateerd dus niet de snelle optie genruikt. Weet zo gauw ook niet meer welke fabrikant de schijf geleverd heeft. Is dat nog ergens terug te vinden? (Verpakking heb ik al niet meer)

  De schijf zit aan het frame van de minitower geschroefd op een plek net onder de C: schijf. Zit geen behuizing om. Maar dit heeft in het verleden nooit een probleem gegeven. Ik geen idee wat een casefan is…… Als het een koeler is, dan weet ik niet of die erop zitten….. en waar……

  Ik ga PowerDesk wel gebruiken, tenminste ik ga het proberen. Maar zoals ik de reacties zie (waarvoor dank!!), is het meer hardware probleem dan een software probleem…..

  Wilfred.
 • [quote:3a377199b8="desmosideci"] Misschien een domme vraag maar wat is low level formateren? [/quote:3a377199b8] Eigenlijk is Low Level Format niet de juiste benaming. Want alleen de fabrikant van de harde schijf kan deze een Low Level Format geven. Bij elke harde schijf is deze handeling eenmalig nodig. En is te vergelijken met een weg die wordt geasfalteerd.

  Wel is het mogelijk de harde schijf (met software die je bij de fabrikant kunt downloaden) een Mid Level Fomat te geven. Ofwel de harde schijf vullen met nullen. Wordt ook wel Zero Fill genoemd. Alle gebruikers data, partities en MBR wordt daarmee verwijderd. Als je dat doet wordt de harde schijf weer terug gebracht in de staat zoals 'm kocht. Ongepartitioneerd dus.

  [quote:3a377199b8="desmosideci"] Weet zo gauw ook niet meer welke fabrikant de schijf geleverd heeft. Is dat nog ergens terug te vinden? (Verpakking heb ik al niet meer) [/quote:3a377199b8] Het staat op de harde schijf zelf. Ook kun je deze info vinden via Start > Rechter muis knop op Deze computer > Eigenschappen > Hardware > Apparaatbeheer. Dubbel klik op schijfstations. Of via via Start > Rechter muis knop op Deze computer > Beheren > Schijfbeheer. Dan klik je met de rechter muis knop op die probleem harde schijf en Eigenschappen.

  [quote:3a377199b8="desmosideci"] De schijf zit aan het frame van de minitower geschroefd (..) Ik geen idee wat een casefan is…… Als het een koeler is[/quote:3a377199b8] Een casefan is inderdaad een koeler. Op de plaats waar zo een casefan zit, zie je doorgaans veel gaatjes. Anders kan de casefan de warme lucht niet naar buiten blazen.
  [quote:3a377199b8="desmosideci"] Aan de inbouw ligt het niet, de schijf zit er al meer dan 2 jaar in en heeft altijd goed gewerkt. [/quote:3a377199b8] Als alle drie harde schijven er al twee jaar in zitten, lijkt het me niet erg waarschijnlijk dat het een warmte probleem is.
 • Ik heb Powerdesk 6.0 Pro nu op m'n computer staan en volgens mij is het probleem weg. Alles wat ik met verkenner niet of moeilijk kan, gaat met dit programma wel goed. Is ff wennen hoe het werkt en wat het allemaal kan. Ik heb wel de indruk dat dit een beter programma is dan verkenner, net zoals Firefox (veel) beter is dan explorer.
  Moet nog afwachten hoe het op wat langere termijn gaat, maar voor nu is het probleem opgelost!

  Dank je wel voor jullie reacties!

  Wilfred.
 • [quote:a1dc24530d="desmosideci"]Ik heb Powerdesk 6.0 Pro nu op m'n computer staan en volgens mij is het probleem weg. Alles wat ik met verkenner niet of moeilijk kan, gaat met dit programma wel goed. Is ff wennen hoe het werkt en wat het allemaal kan. Ik heb wel de indruk dat dit een beter programma is dan verkenner, net zoals Firefox (veel) beter is dan explorer.
  Moet nog afwachten hoe het op wat langere termijn gaat, maar voor nu is het probleem opgelost!

  Dank je wel voor jullie reacties!

  Wilfred.[/quote:a1dc24530d]


  Gelukkig is je probleem door een alternatief opgelost. Maar wil er wel op wijzen dat verkenner gewoon op elke computer behoort te werken. Dus als het niet goed werkt er wel iets mis is met je computer. Ik zou ff rekening houden dat die hd vroeg of laat er mee uitscheidt. Backup ff alles.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.