Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

SP2 op werkstations in schoolnetwerk.

Bosje
1 antwoord
 • beste,

  In de laatste CT valt te lezen dat per 12 april SP2 als verplichte download wordt gezien. Dit brengt mij tot de volgende vraag;

  Op onze basisschool is door een extern bedrijf ooit een netwerk aangelegd die hierover tevens het beheer heeft. Op de windows 2000 server gebaseerde omgeving zijn Win XP proff. werkstations in een domein aangemeld. Internetverbindingen lopen voor 90% van de werkstations via de server. Slechts een enkeling kan ook rechtstreeks naar buiten via de proxyserver. Het netwerk is beveiligd met firewall (router) en virusscanners.

  De beheerder van het netwerk raad af SP2 op werkstations te installeren en stelt zelfs dat bij complicaties na installatie van SP2 support niet in het onderhoudscontract zal vallen. Afgeraden wordt door hen automatische updates te activeren.

  Als welwillende vader beheer ik ter plaatse de hardware alsmede toevoegen van werkstations ed. Mijn kennis schiedt echter te kort een goed weerwoord te kunnen gevenop de ontstane situatie. Ik voel mij genoodzaakt automatische updates juist aan te zetten tbv de veiligheid, echter , de beheerder zet mij nu voor het blok en adviseert juist het tegenovergestelde.
  Ik kan zelfstandig niet overzien wat de consequenties zijn als ik , zoals de beheerder wil, geen SP2 installeer (en dus geen updates meer download) De beheerder wil mij doen geloven dat de server afdoende is beschermt door henzelf en dat met goede firewall en virusscanner alles wel mee valt. Overigens weten zij uit tests dat bepaalde schoolsoftware (Ambrasoft) werkt via SQL wat volgens hen per definitie niet werkt met SP2

  Is binnen dit forum een deskundige die mij kan aangeven wat de risico's echt zijn als ik SP2 niet installeer (en dus geen enkele update meer automatisch)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.