Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP-SP2 weigert na installeren Autoruns

Anoniem
j.deelstra
12 antwoorden
 • Ik heb het programma Autoruns geïnstalleerd, dat in de digitale nieuwsbrief gepromoot werd. Ik heb dit vervolgens gedraaid.
  Bij de volgende start kwam ik niet meer in Windows XP-SP2. Ik klik op de gebruiker en de instellingen worden geladen. Gelijk daarop wordt ik weer afgemeld en worden de instellingen opgeslagen. Ook het gebruik van de laatst bekende werkende installatie heft het probleem niet op. Ik kan dus niet meer werken met XP, ook niet in veilige modus of als administrator.
  Weet iemand een oplossing om het probleem op te lossen?
  Misschien kunt u in de volgende digitale nieuwsbrief de gebruikers waarschuwen voor moeilijkheden, die ontstaan bij gebruik van het programma.

  Vriendelijk gegroet,

  Jaap
 • Heb je een link naar de downloadpagina van dat Autoruns, ik ken het namelijk niet.

  mvrgroet Edmond
 • Ja, die geef ik wel ff !

  http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/autoruns.shtml
 • Autoruns hoef je niet te installeren. Het starten van de autoruns.exe file volstaat. Waarschijnlijk heb je een cruciaal windows onderdeel geblokkeerd. Lukt opstarten in de veilige modus nog? Dan Autoruns weer opstarten en de items weer aanvinken die je eerder hebt verwijderd.
 • Leuk programmaatje, maar erg gevaarlijk als je niet precies weet wat je doet. Je hebt waarschijnlijk inderdaad iets cruciaals uitgezet.
 • Ik heb het programma alleen opgestart om te kijken wat het deed. Ik kreeg allerlei regels uit het register en sommige bestanden te zien. Ik ben daarna uitgelogd. Het gevolg heb ik omschreven. Ik kan niet opstarten in veilige modus.
  Bij Windpows98 kon ik nog het register naar keuze terugzetten vanaf een dos prompt. Ik weet niet precies welke bestanden ik terug moet zetten om weer op te kunnen starten. Ik kan namelijk wel de partitie bekijken vanuit een andere XP versie.

  Groetjes
  Jaap
 • Het vreemde was nog wel dat de computer opstartte met een foutmelding: CMOS/GPNC CheksumBad. Daarna kon ik op F! of F2 drukken naar keuze.
  Ik had dit nog niet vermeld.

  Groetjes
  Jaap
 • Lege bios batterij? Zou wel stom toeval zijn.
 • Een BIOS melding kan toch onmogelijk door dat programmaatje worden veroorzaakt, dat alleen in WIndows ingrijpt.

  Kun je met de XP cd booten en een herstelactie uitvoeren?

  groetjes Edmond
 • Voor wat het waard is: In C't magazine 03 pag. 69 wordt gewaarschuwd voor programma autoruns. Daar wordt aangegeven dat als het programma userinit, dat autoruns laat zien, wordt verwijderd, aanmelden in windows niet meer mogelijk is (ook niet in veilige modus). De enige oplossing is dan om de genoemde registry entry ( HKLM\software\microsoft\windows nt\current version\winlogon\userinit) (aanroep C:\windows\system32\userinit.exe)van buitenaf weer toe te voegen vanaf een parallel geinstalleerde windows of met een nood-cd.
  Nogmaals: Ik weet niet of dit helpt, omdat je zegt dat je het programma autoruns alleen maar hebt geinstalleerd en er niets mee hebt gedaan.
  succes.
  ies biekart
 • De vraag is hoe voeg ik dit toe. Ik heb een andere userinit.exe op de bestandslocatie gezet, maar waar vind ik het register en hoe heet dit precies. Misschien kan ik dan een oud register terugzetten. Met wat voor programma kan ik het register openen?
  Bedankt alvast voor het meedenken.

  Groetjes
  Jaap
 • Jaap,
  ik kan je daarmee niet helpen. Ik heb wel allerlei ideeen, maar weet niet zeker of dat ook werkt. In bewuste C't magazine staat het niet verder beschreven. Misschien iets voor "de ouwe rotten" op dit forum?
  Ik volg het wel, want ben benieuwd.
  Ies

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.