Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vraagje over studentenlicentie XP en upgrade-cd

Edmond Varwijk
9 antwoorden
 • Ik wil als student XP gaan aanschaffen en zag bij surfspot dat ik het daar goedkoop kan krijgen. Nu heb ik wel 2 vragen:

  1) Kan je op een pc waarop W98SE zit (weliswaar niet in fitte vorm (alleen veilige modus)) een upgrade-cdrom gebruiken? Ik wil het installeren via de opstartdiskette. Ik heb wel een w98se-cdrom liggen (legaal).

  2) Ik zit in de eindfase van de opleiding. Wanneer moet je dan officieel de licentie vernieuwen? Ik las op surfspot dat het contract per 31 dec a.s. afloopt. Zou je dan moeten vernieuwen? Is die kans op vernieuwen groot? Ik wil namelijk afwegen of ik nu zo'n studentenlicentie kan nemen of beter wat meer euro's neertellen? Als ik namelijk dan alsnog de normale hap moet neertellen ben ik al met al duurder uit dan nu meteen de volle mep betalen.
 • Voor het gebruik van een upgrade versie is alleen de orginele CD van een oudere versie nodig.
  Ik zou zeker niet XP installeren over een brakke versie van Windows 98. Ik zou ook als Windows 98 wel goed zou draaien toch kiezen voor een nieuwe installatie.

  Voor je tweede vraag moet je de licentie-voorwaarden opvragen bij je leverancier.

  Een normale licentie geldt voor de rest van je leven, tenzij je die licentie weer door verkoopt. Uiteraard geldt de licentie van Microsoft slechts op 1 PC tegelijkertijd.
 • Uit de tijd dat ik nog studeerde weet ik dat je de licenties verliest zodra je de opleiding beeindigt. Het contract waarnaar jij verwijst is volgens mij de overenkomsttussen surfspot en de softwareleveranciers, dat staat daar los van. Dat heeft te maken met de deal en de vergoedingen per licentie.
  Kortom, jij mag die software volgens mij niet meer gebruiken zodra je de opleiding hebt verlaten. Vraag het na bij de aanscahf. Op de RuG waar ik studeerde was toen een aparte kopieerhoek voor surf-software en daar was al die info duidelijk aanwezig.

  Ik zou XP installeren over die 98 en daarbij de hele schijf laten formatteren. Mogelijk heb je nog de 98CD nodig als bewijs, mogelijk pakt hij de corrupted 98 die op de HD nog staat.

  groetjes Edmond
 • op mijn school kan ik xp pro's voor 16 eur. incl verzendkosten kopen (van SLIM). Ik denk niet dat je licentie stopt als je klaar bent met studeren want hoe kunnen hun dat nou weten? moet je dat invullen ofzo?
 • [quote:e2132e41e2="tdw"]Ik denk niet dat je licentie stopt als je klaar bent met studeren want hoe kunnen hun dat nou weten?[/quote:e2132e41e2]Volgens de regels stopt de licentie wel, maar daarmee wordt de product key nog niet ongeldig.
 • Ik vraag me dus af of die licenties niet voor 1 jaar zijn bij surfspot en dat je dan via een link moet inloggen met je username en ww van de uni waardoor ze controleren of je nog wel daar officieel aanwezig bent.

  Als het dus blijkt dat dat zo is dan kan ik beter een normale versie kopen waardoor ik niet over enkele maanden tot max een jaar alsnog dat moet uitgeven. Kortom: de vraag is of die licenties van surfspot tijdgebonden zijn.
 • Hoe zit het eigenlijk met licenties voor een school zelf? Wat kost bijvoorbeeld Office 2003 std voor 40 PC's. Office 2003 std wordt geinstalleerd op de server en via Terminal Services gebruikt op 40 (thin)clients.
 • Moet je volgens mij navragen via het ministerie? Die zullen je wel doorverwijzen naar Surf of een andere onderwijslicentieclub.

  groetjes Edmond
 • [quote:d7c8375fac="Edmond Varwijk"]Moet je volgens mij navragen via het ministerie? Die zullen je wel doorverwijzen naar Surf of een andere onderwijslicentieclub.[/quote:d7c8375fac]Ik heb SURFdiensten een mailtje gestuurd, hopen dat ze met prijzen op de proppen komen. Het gaat niet om echte aanschaf maar ik moet het weten voor een project op school. Dit heb ik ook in het mailtje gezet samen met de opmerking dat ik geen exacte prijzen hoef en dat een indicatie goed genoeg is. Ik hoop dat zij me wel eindelijk richtprijzen kunnen geven. Andere zaken (Copaco etc.) doen dat niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.