Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

computer afsluit probleem

Anoniem
a.tip
10 antwoorden
 • hallo als ik mijn computer aflsuit dan gaat ie wel helemaal uit maar het stroom van de pc blijft aan staan. Ik heb Pentium3 Windows xp pro 195mb intern geheugen

  Edit:
  [quote:0b7f8ab507]Ik heb dat het lampje aan blijft en de computer blijft zoemen en het scherm grijs met stippels is en ik krijg ook geen melding van it is now safe to turn of your pc[/quote:0b7f8ab507]
 • [quote:694eb556ff="webwab"]hallo als ik mijn computer aflsuit dan gaat ie wel helemaal uit maar het stroom van de pc blijft aan staan. Ik heb Pentium3 Windows xp pro 195mb intern geheugen[/quote:694eb556ff] De stroom zet je eraf met de schakelaar achter op de computer.
 • //antrix : :-?
  //webwab : Gaat het altijd al zo? En met 'de stroom blijft erop', bedoel je dan dat de HD's blijven draaien, of dat het beeld aanblijft, of dat het lampje blijft branden, of…?
 • [quote:b03ccea564="Lodyx"]//antrix : :-?
  //webwab : Gaat het altijd al zo? En met 'de stroom blijft erop', bedoel je dan dat de HD's blijven draaien, of dat het beeld aanblijft, of dat het lampje blijft branden, of…?[/quote:b03ccea564] Bij mij als ik afsluit krijg je het beroemde scherm u kunt de computer nu uitzetten dan staat de stroom er nog op, dan kan ik twee dingen doen of stroom eraf met de schakelaar achter op de computer of ik zet de stroom eraf met de schakelaar van mijn stekkerdoos.
  Ik doe het via mijn stekkerdoos daar zet ik alles mee uit computer beeldscherm etc.
 • Je kan (naar ik mij meen te herinneren) dat scherm uitschakelen, dus dat gewoon echt de stroom eraf gaat (je moederbord moet dan wel ASPI compatible zijn, weet het ook niet meer, is jaren terug dat ik die schermen kreeg).
 • [quote:9f4767d2fc="Lodyx"]Je kan (naar ik mij meen te herinneren) dat scherm uitschakelen, dus dat gewoon echt de stroom eraf gaat (je moederbord moet dan wel ASPI compatible zijn, weet het ook niet meer, is jaren terug dat ik die schermen kreeg).[/quote:9f4767d2fc]Maar de topic starter heeft een pentium 3 en ik vraag mij af of de moederborden uit die tijd dat ondersteunen.
  En het heet ACPI volgens mij en je hebt nog de Power Button Function op de nieuwe moederborden.
  En dat zit in het bios allemaal onder de Power Management Setup.
 • De gegeven antwoorden gaan over verschillende uitgangspunten. Op deze manier is het, overigens met alle respect, een beetje een spraakverwarring, omdat het lijkt dat iedereen afgaat op de ervaringen zijn eigen systeem. In de loop van de tijd zijn er echter nogal wat verschillen de revue gepasseerd.
   [*:4c9fce1c14]Het is niet helemaal duidelijk hoe oud het moederbord is. Vroeger kreeg je inderdaad die melding "U kunt nu uw computer uitschakelen". En dat uitschakelen gebeurde dan gewoon met de powerknop aan de voorkant. Lang niet elke PC heeft een powerknop aan de achterkant. [*:4c9fce1c14]Later kwamen er PC's met een relais in de voeding dat de spanning na correct afsluiten van het OS automatisch uitschakelt . De powerknop bedient dan het relais, één keer drukken is bekrachtigen, volgende keer is afvallen. Genoemde melding komt dan soms (afhankelijk van de Windowsversie) nog steeds, maar dat is maar heel even, want de PC schakelt direct daarna gewoon uit. [*:4c9fce1c14]Bij de meeste moderne systemen blijft echter de spanning op een klein deel van het systeem staan. Hierdoor kan, als daarvoor de juiste software is geïnstalleerd, de PC via een netwerk in- en uitgeschakeld worden. Soms hebben deze systemen inderdaad een hoofdschakelaar aan de achterkant, waarmee de spanning helemaal wordt afgeschakeld. Zolang die hoofdschakelaar aan de achterzijde niet uitdrukkelijk wordt uitgeschakeld, of als deze ontbreekt, blijft er dus inderdaad spanning op het systeem staan. Alleen het energieverbruik is praktisch nihil (ongeveer 10 watt). [*:4c9fce1c14]Tenslotte, ik wil niet flauw zijn, maar er blijft geen stroom op staan, maar spanning. Stroom kan alleen maar stromen, en niet staan. Denk aan de banden[b:4c9fce1c14]spanning[/b:4c9fce1c14] van een auto. Zo'n band staat onder spanning, of zo men wil onder druk, en er [b:4c9fce1c14]stroomt[/b:4c9fce1c14] lucht uit als hij lek raakt.[/list:o:4c9fce1c14]Al met al is het niet helemaal duidelijk wat webwab bedoeld met "de stroom blijft erop staan". Kan dus een volstrekt normale zaak zijn. Zie verder de door anderen reeds gegeven adviezen. Jan de Boer
 • Kijk eens op:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;810903
  Er zijn inderdaad vele mogelijkheden.

  succes
  Jan
 • Ik heb dat het lampje aan blijft en de computer blijft zoemen en het scherm grijs met stippels is en ik krijg ook geen melding van it is now safe to turn of your pc
 • [quote:a251bae24f="webwab"]Ik heb dat het lampje aan blijft en de computer blijft zoemen en het scherm grijs met stippels is en ik krijg ook geen melding van it is now safe to turn of your pc[/quote:a251bae24f] Als het een groene lampje is kan jij met een gerust hart je computer uitzetten met de schakelaar aan de voorkant of achterkant van je computer.
  En dat afsluitscherm hoef je niet altijd te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.