Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

niet werkende snelkoppelingnen naar externe websites

DoeHetZelf
5 antwoorden
  • Ik heb pictogrammen op het werkblad met een verwijzing naar een website http://www.xxxxxxx.nl. Als ik een pictogram aanklik dan krijg ik een foutboodschap:
    "Er is voor deze bewerking geen programma voor het opgegeven bestand gekoppeld. Maak een koppeling via het onderdeel Mapopties van het Configuratiescherm". [OK]

    Als ik doe wat hier staat aangegeven, dan staan de opgegeven bestandskenmerken netjes in de Mapoptie lijst. Dus toevoegen hoeft niet en helpt niet als je dat doet.

    Ik heb ook onder Uitvoeren regsvr32 uitgevoerd voor: urlmon.dll, shdocvw.dll, msjave.dll, actxprxy.dll, oleaut32.dll (lukt niet), mshtml.dll, browseui.dll en shell32.dll.

    Als ik in de adreslijn van de Internet explorer http://www.xxxxx.nl opgeef, dan kan ik gewoon bij de aangegeven website www.xxxxx.nl komen, het lukt niet om dit rechtstreeks vanaf het buroblad met een pictogram te doen.

    Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen ?

    Bedankt voor uw reactie.
  • geen idee waar het fout gaat, maar probeer het volgende eens om wellicht de fout te ontdekken.
    selecteer een willekeurig webadres in de adresbalk van internetexplorer, klik rechts en kies voor kopiëren.
    ga naar bureaublad, klik rechts en kies plakken.
    klik rechts op het nieuw geplaatste pictogram en kies eigenschappen.
    vergelijk nu wat hier gemeld wordt met dezelfde meldingen bij picotgrammen op het bureaublad die het nu niet doen.
  • Bedankt voor het meedenken. Via de internet explorer werkt alles op de normale manier. Met pictogram staat onder eigenschappen exact dezelfde informatie. Ga ik naar Mapopties in het Configuratie menu, dan staan de eigenschappen voor dit soort verwijzingen netjes vermeld.

    Firewall, Virusscanner en Ad-aware uitgezet en ook de internet explorer instellingen op de default instellingen geprobeerd.
  • misschien ten overvloede: staat ie als standaardbrowser ingesteld..?
  • De vraag is natuurlijk niet of de bestandseigenschappen netjes vermeld staan maar of ze ook kloppen.

    Bij mij staat er het volgende, kijk even mee:

    Ga in de verkenner naar Extra/Mapopties/Bestandstypen en ga naar het type URL Internetsnelkoppeling

    [img:81456deb6d]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/Best1.GIF[/img:81456deb6d]

    Klik op Geavanceerd

    [img:81456deb6d]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/Best2.GIF[/img:81456deb6d]

    Klik op open en op Bewerken, bij mij staat er dan dit

    [img:81456deb6d]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/Best3.GIF[/img:81456deb6d]

    Als dat allemaal klopt dan zit het probleem elders, maar even geen idee waar.

    Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.