Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PC sluit niet af

Anoniem
P. Sanders
12 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb een PC hier die blijft hangen op het scherm 'Windows is bezig met afsluiten'. Alleen reset of de stekker eruit helpt. Het is een PIII met W98, met een vrij versie installatie. Ik heb vandaag ook nog een beschermingsfout gehad met een opmerking over een bestand over een bepaalde Build, maar daar kon ik niks van maken.
  Normaal afsluiten lukt niet meer.
  Wie weet raad?

  Peter.
 • Is een bekend probleem met Win98SE.

  Heb je dat laatste updates erop gezet?
 • Nee, maar hoe krijg ik die erop, het is een stand-alone, en waar ik nu op tik is een XP-machine.
 • Die pc heeft dus geen aansluiting met het internet? Dan wordt het lastiger denk ik..

  Ik geloof dat er een bepaalde update voor te krijgen was die dit probleem oplost, maar ik weet dit niet 100% zeker…
 • Zijn die updates los te downloaden zonder mijn updatefunctie in XP?
 • Dat weet ik niet, maar is er geen mogelijkheid om die pc ff op het internet aan te sluiten? Is wel zo makkelijk. :)
 • Nee, helaas, dat is niet te doen. Je bent wel lekker snel zeg.
 • [quote:35dd892a0e="P. Sanders"]Nee, helaas, dat is niet te doen. Je bent wel lekker snel zeg.[/quote:35dd892a0e]hehe tja ik heb verder ook niet zoveel te doen op dit tijdstip.. :P

  Maargoed, misschien dat er idd een manier is om via je systeem met XP die updates op je andere pc te krijgen, maar ik weet helaas niet hoe je dat doen moet…

  Succes ermee iig. :wink:
 • Ja OK, ik wacht even af…
 • [quote:1de9e58b41="sdh"]Ik geloof dat er een bepaalde update voor te krijgen was die dit probleem oplost, maar ik weet dit niet 100% zeker…[/quote:1de9e58b41]Er zijn zeer waarschijnlijk wel updates voor. Het makkelijkste is toch rechtstreeks via internet te updaten. Updates zijn in principe ook apart te downloaden.
 • [quote:48ef6f3d7f="P. Sanders"]Het is een PIII met W98, met een vrij versie installatie. Ik heb vandaag ook nog een beschermingsfout gehad met een opmerking over een bestand over een bepaalde Build, maar daar kon ik niks van maken.[/quote:48ef6f3d7f]Het kan een driver probleem zijn. Heb je iets speciaals geinstalleerd? Zo ja, deinstalleer die software/drivers eens. Meer informatie over de foutmelding helpt ons misschien. Wat voor jou misschien onduidelijk is, is voor een ander misschien zeer verhelderend. Een beschermingsfout kan ook wijzen op een instabiel systeem, bv defect geheugen.
 • [quote:19d4cbcb5d="P. Sanders"]ik heb een PC hier die blijft hangen op het scherm 'Windows is bezig met afsluiten'. (..) is een PIII met W98, (..) Zijn die updates los te downloaden [/quote:19d4cbcb5d] Download deze en deze update.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.