Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruikersaccounts en installeren software

Anoniem
Lodyx
6 antwoorden
 • Ik heb verschillende gebruikersaccounts aangemaakt op mijn computer met de bedoeling ervoor te zorgen dat anderen géén software op de computer kunnen downloaden/installeren.
  Tóch kwam ik bij uitproberen tot de ontdekking dat bij zo´n account wel
  degelijk software geinstalleerd kan worden. Natuurlijk wel binnen hun account, dat wel. Maar mijn bedoelling is om te voorkomen dat ik b.v. geinfecteerde software op de computer krijg, adware e.d.

  Is er niet een mogelijkheid om de accounts zo in te stellen dat er helemaal niets binnen gehaald kan worden?

  Ruurd
 • Heb je bij de andere accounts wel gekozen voor 'beperkte rechten'? Klik in gebruikersaccounts op de betreffende account met de rechtermuisknop en kies voor 'beperkte rechten'. Kijk dan eens wat er gebeurt als je IN die account software wilt installeren.
 • Hallo Kees,

  Ik heb gekozen voor 'beperkte rechten'. Toen ik inlogde op die betreffende naam en op het internet b.v. een of andere trial
  wilde installeren, werd die keurig binnen gehaald. Ik kon de betreffende software ook installeren.

  Dat lijkt mij dus niet de bedoeling. Op die manier krijg ik nog allerlei rommel op mijn computer. Ik zal het nog eens allemaal goed doorlopen.

  Dank voor je reactie
  Ruurd
 • Dat is inderdaad niet de bedoeling. Kijk wat Microsoft hier zelf van zegt:


  Beperkte account

  De beperkte account is bedoeld voor personen die geen computerinstellingen mogen wijzigen en geen belangrijke bestanden mogen verwijderen. Een gebruiker met een beperkte account:

  Kan over het algemeen geen software of hardware installeren, maar heeft wel toegang tot programma's die al op de computer zijn geïnstalleerd.
  Kan de afbeelding voor de account wijzigen en zijn of haar wachtwoord maken, wijzigen of verwijderen.
  Kan de accountnaam en het accounttype niet wijzigen. Deze wijzigingen moeten worden doorgevoerd door een gebruiker met een computerbeheerdersaccount.
  Kan zijn of haar netwerkwachtwoorden beheren, een wachtwoordhersteldiskette maken en zijn of haar account instellen voor gebruik van een .NET-paspoort.
  Opmerking

  Door het gebruik van een beperkte account helpt u te voorkomen dat computervirussen uw computer kunnen beschadigen. Het kan echter voorkomen dat sommige programma's niet naar behoren werken voor gebruikers met een beperkte account.  Je kunt het nog proberen met de gastaccount. Dit geeft weer minder rechten. Weet alleen niet hoe je daar meer dan 1 van kunt aanmaken.
 • Inderdaad, dit had ik ook gelezen. Ik ga het gewoon nog eens met alleen een gastaccount proberen. Kijken of het dan nog steeds mogelijk is.

  Ik kom er nog op terug, bedankt nogmaals
  Ruurd
 • heb jij hier niet al een vraag over gesteld??
  anyway,
  [img:af3a7b1583]http://img.photobucket.com/albums/v600/tdw/beheerder.jpg[/img:af3a7b1583]
  in sommige gevallen kun je het dus wel installeren :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.