Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 boot probleem

4 antwoorden
  • :D Na veel aarzeling W2000 geinstalleerd. Zou stabieler zijn etc. Moet zeggen, werkt inderdaad professioneler dan W98, maar...... Op een goede dag kreeg ik de melding: Probleem in boot.ini. Ga opstarten van C:\winnt Kan ntdetect niet vinden kortom de harde schijf was niet meer te benaderen en in DOS is niet meer te komen ivm Ntfs format. Van alles geprobeerd via Alt F2, opstarten van CD rom en geprobeerd met herstelconsole, herstel handmatig etc. Tenslotte opnieuw geinstalleerd, maar dat ging uiteindelijk pas na een aantal keren omdat ie steeds met die boot.ini zat te klooien. He he nu mijn vraag. Is er een bootfloppy of CD te maken zodat ik niet opnieuw hoef te installeren maar na de 'boot' mijn schijf weer kan zien. Of moet ik dan terug naar Fat32? :oops:
  • kijk op www.bootdisk.com
  • Heg gedownload: Disk1,2,3 en 4. Zijn dat setup disks, dan kan ik ook de win2000 cd gebruiken dacht ik. ook gedownload makeboot.exe en makebt32.exe Wat moet ik nu doen.?
  • Ja, dat zijn inderdaad set-up schijfjes. Als het gaat om een bestaand onwillig win 2000 systeem op te starten maak je een opstartflop als volgt (uit sticky hardware anders): Aaangenomen dat win 2000 functioneert, formatteer de flop vanuit win 2000 (belangrijk) en zet daar de volgende bestanden uit C op (verborgen bestanden, dus eerst zichtbaar maken): boot.ini ntdetect.com ntldr De computer begint hiermee en wordt dan doorverwezen naar de Windows folder in C. Opstartproblemen hebben meestal te maken met een verkeerde regel in het boot.ini bestand in C. Maar dat wordt nu niet gebruikt en, vooropgesteld dat je een tweede computer bij de hand hebt, pas je het boot.ini bestand op de flop gemakkelijk aan. Als het opstarten is gelukt, kun je de boot.ini in C aanpassen. Voor meer over boot.ini, zoek in dit forum met de term boot.ini.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.