Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

fout met java/SCANNOW

pietervds
21 antwoorden
 • hoi, mijn java ligt in de soep. ik wil graag sun, maar mis een INF deel. hulp is welkom!? Dank u ZIE LAATSTE BERICHT VOOR SCANNOWPROBLEEM
 • Java is een programmeertaal die (o.a.) wordt gebruikt om "handige" functies in websites te programmeren (aanklikbare knoppen en zo) en zonder Java werkt (helaas) zo ongeveer de helft van alle websites niet meer naar behoren dus……Ja je hebt het nodig.

  Maar wat bedoel je nou precies met "mijn windows ligt er geregeld mee overhoop"?

  Jim
 • dank. voorheen werkte mijn sites altijd prima tot ik ergens las dat het beter was java runtime environment te installeren. deed ik, maar werd zelden gebruikt en leek alsof mijn pc erdoor trager werd. nu kreeg ik steeds als ik mozilla opstartte een foutmelding van java……dll. dus heb ik java er weer afgehaald en alsnog werkt mijn internet prima.
 • [quote:0d1b6355fc="Jim van Zweeden"]Java is een programmeertaal die (o.a.) wordt gebruikt om "handige" functies in websites te programmeren (aanklikbare knoppen en zo) en zonder Java werkt (helaas) zo ongeveer de helft van alle websites niet meer naar behoren dus……Ja je hebt het nodig.[/quote:0d1b6355fc]

  java != javascript

  java is een zeer uitgebreide programmeertaal die wordt gebruikt om _applicaties_ mee te schrijven, javascript is voor client side functies in je webpagina…

  aanklikbare knoppen heb ik trouwens geen JS voor nodig…
 • Je hebt Java in twee smaken: MS java VM en Sun java.
  Afgaande op je bericht denk ik dat je MS Java al had en Sun Java erboven op hebt gegooid, waarna je Sun java terug hebt verwijderd.

  Het is een goed idee om voor het installeren van Sun java eerst MS java volledig te verwijderen van je systeem omdat je anders op problemen kan botsen.

  De idee om over te gaan naar Sun java is goed. MS java wordt niet meer ondersteund door MS. De laatste versie hiervan was build 3810. Sun java is nog in volle ontwikkeling zodat je hiermee zeker bent dat nieuwe veiligheidsgaten worden dichtgemaakt indien nodig. Java kan misbruikt worden om bijvoorbeeld trojans op je systeem te plaatsen, daarom is het van belang een actuele versie te runnen en kan je beter MS java laten voor wat het is.

  Laat ons eens testen voor de zekerheid welke java je precies aan boord hebt.
  Bij "uitvoeren" type je in [b:be29b7eb29]cmd[/b:be29b7eb29] en "enter"
  Achter de dos prompt type je nu in [b:be29b7eb29]jview[/b:be29b7eb29]
  - heb je MS java NIET dan zal geantwoord worden met een boodschap in de trend van:
 • wederom mijn dank voor de info. ik heb jview eens gerund, blijkt dat ik build 3810 heb. ms java dus.
 • @pietervds,
  Ik heb naar je hotmailadres een tekstje gestuurd die de pretentie heeft een handleiding te zijn om MS java te verwijderen en Sun java te installeren. Je kan altijd MS java nog terug installeren moest Sun java geen succes blijken te zijn op je systeem.
  Normaal gezien vertraagd Sun java je systeem niet; wellicht was dat bij jou het gevolg van een conflictsituatie tussen MS java en Sun java die je tegelijk geïnstalleerd had?
  Laat nog wat van je horen, goed of slecht.
 • Die instructie zal er wel zo uit zien:

  Als je Microsoft JVM, wilt verwijderen (dat niet langer ondersteund wordt door Microsoft) met het doel het te vervangen door het recentere Sun Microsystems JVM, moet je het volgende doen:

  1. Ga naar http://www.java.com/en/download/manual.jsp en download Sun Java.

  2. Start menu –> Uitvoeren

  3. Typ of plak het onderstaande commando:
  [code:1:a6ff2b8c41]RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection java.inf,UnInstall [/code:1:a6ff2b8c41]
  Om de deïnstallatie te starten wordt je gevraagd of je dit wil

  4. Bevestig dit en kies voor opnieuw starten (Reboot)

  5. Controleer met: Start menu –>Zoeken –> "Bestanden of mappen" of de volgend items aanwezig zijn: (Indien aanwezig: verwijderen)
  * de map java in de map waar je windows staat (C:\WINDOWS\JAVA)
  * het bestand java.pnf in de map inf (C:\WINDOWS\INF\java.pnf)
  * de bestanden jview.exe en wjview.exe in de map system32 (C:\WINDOWS\SYSTEM32\jview.exe en C:\WINDOWS\SYSTEM32\wjview.exe)

  6. Kopieer onderstaande code, open een nieuw kladblokbestand en plak hierin deze code, kies bij opslaan voor opslaan als type: [b:a6ff2b8c41]Alle bestanden (*.*)[/b:a6ff2b8c41] en sla het op je bureaublad op als Removejava.reg

  [code:1:a6ff2b8c41]REGEDIT4

  [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Java VM]

  [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\AdvancedOptions\JAVA_VM][/code:1:a6ff2b8c41]
  7. Open het bestand removejava.reg en de registersleutels van Microsoft JVM worden verwijderd.

  8. Installeer Sun Java

  Als ik lees dat je het ook kunt verwijderen wil ik ook weten hoe dat moet :wink:

  [edit] Ik heb hem naar eigen inzicht enigzins aangepast omdat het me niet verstandig leek om hier een advies te plaatsen om met REGEDIT te werken [/edit]
 • Smeenk, je weet er alles van: meer is het niet.
  Pin mij niet vast op mijn gebruik van het woord "verwijderen". :oops:
 • Ik heb zelf ook Sun Java voor mijn Netscape browser, en draaide ook die MS Java VM 3810 voor mijn Internet Explorer, toen ik las dat je hem verwijderen kon wilde ik dus ook graag weten hoe het moest vandaar dat ik het zo stelde

  Het was dus niet persoonlijk bedoeld, maar als aanvulling op dit topic :wink:
 • Aahhhh, ik snap het. :lol:
 • [quote:cd4f64a518]RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection java.inf,UnInstall
  [/quote:cd4f64a518]
  Voor de volledigheid: dit commando zou alleen werken vanaf build 3809!
  In dat geval dient men eerst nog te updaten naar build 3810.
  Deze update kan je hier halen: http://support.microsoft.com/kb/816093/EN-US/
  of hier: http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3-19990518/cabpool/MSJavWU_8073687b82d41db93f4c2a04af2b34d.exe
  De verlengde licensie van MS loopt af op 31 december 2007 en vanaf dan zal ook deze allerlaatste vorm van support wegvallen en zal het daar vanaf die datum niet meer te downloaden zijn.
  Tegen dan zou iedereen en alle software moeten overgeschakeld zijn op Sun java. Lees: http://www.microsoft.com/mscorp/java/
 • Heb nog even verder gezocht en vond dit:[quote:7b44c9b3ba]Trying To uninstall microsoft V/M I get the this message If Component is uninstalled microsoft internet exploere will not be able to download from w.w.w DO YOU WANT UNINSTALL MICROSOFT V/M If i do uninstall how do i get to download the Sun's NEWER JMV FOR WINDOWS if microsoft IE WILL NOT WORK TO GET ON THE INTERNET?[/quote:7b44c9b3ba]Lijkt me dus verstandig om Sun Java eerst te downloaden en dan pas Microsoft JVM te verwijderen. (zal mijn eerdere post daarom even aanpassen)

  Daarnaast vond ik dat de nieuwste versie van Sun Java niet compatibel is met Windows95 en de eerste versie van Windows98.

  Misschien dat er nog ergens een oudere versie te downloaden is die wel bij voornoemde versies van Windows werkt :wink:
 • [quote:2c34a122a6]Heb nog even verder gezocht en vond dit:
  Quote:
  Trying To uninstall microsoft V/M I get the this message If Component is uninstalled microsoft internet exploere will not be able to download from w.w.w DO YOU WANT UNINSTALL MICROSOFT V/M If i do uninstall how do i get to download the Sun's NEWER JMV FOR WINDOWS if microsoft IE WILL NOT WORK TO GET ON THE INTERNET?

  Lijkt me dus verstandig om Sun Java eerst te downloaden en dan pas Microsoft JVM te verwijderen. (zal mijn eerdere post daarom even aanpassen)
  [/quote:2c34a122a6]
  Ter info: laat je niet bang maken door die windows boodschap die doodleuk komt vertellen dat je niks meer van het internet kan downloaden! Dit is een vorm van natrappen van microsoft en bangmakerij omdat ze in de clinch hebben gelegen met Sun over de java-licensie. Een beetje flauw van Microsoft als je het mij vraagt. Heb je geen java meer geïnstalleerd op je systeem dan zullen de pagina's met java-code uiteraard niet of niet correct meer werken; dat staat uiteraard als een paal boven water!
  Downloaden op zich moet wel degelijk kunnen. In veel java migratie scenario's die ik tegenkom op het net wordt deze windows boodschap vernoemd terwijl ze in hun scenario eerst MS java verwijderen; en daarna vertellen ze dan doodleuk dat je Sun java mag downloaden en installeren.
  (Sinds ServicePack 1a wordt windows xp bijvoorbeeld geleverd zonder MS java: die windows kan wel degelijk downloaden.)

  Er is uiteraard niks mis mee om eerst Sun java te downloaden. Is een gezonde reflex!
 • goed ben ik weer.

  dank voor de hulp, helaas alles voor niks. ik heb idd de handleiding gevolgd maar zonder succes. even wat korte systeeminfo en dan verdere uitleg: windows xp, IE/Mozilla, Sp2, spybot/spywareblaster, pccillin 2002+updates, easycleaner/ccleaner. deze programma's gebruik ik naast elkaar tot noch tu met weinig problemen. nu had ik laast dus die java geinstalleerd en weer weggehaald. ik heb geen idee welke java het was, maar het logo was een koffiekop. de java die ik er nu op heb is van ms en is build 3810. probleem met het uitvoeren van de installatiemanual die DEcomp me gestuurd heeft (duizendmaal dank) is dat ik de melding krijg: no infsection. wat nu???????

  oh ja, mijn computer…vertraagt om een of andere reden regelmatig en gaat dan na een minuut of wat probleemloos verder…..dit ligt aan dll/kernelfiles. de man die de pc geleverd en gebouwd heeft wist niet wat het was en ik heb daar geen verstand van, misschien jullie?
 • pietervds,
  nog niet zo lang geleden, rond 29 maart, had je grote problemen met je systeem: starte zelfs niet meer op in veilige mode(gevonden in de historiek van je berichten). Is dat in feite wel volledig piekfijn opgelost geraakt? Ik heb de indruk dat er één en ander (nog) niet in de haak is op je systeem. Zorg ervoor dat je systeem terug okselfris snort als een jonge poes vooraleer je verder gaat met die java.

  Ik zou SFC /scannow eens durven runnen in jou geval. Bedenk op voorhand dat gevraagd kan worden naar je windows CD.
  Info over dit commando vindt je hier: http://www.updatexp.com/scannow-sfc.html
  Het kan even duren (enkele uren zelfs) eer SFC /scannow gedaan heeft met werken; maar het kan magnifieke resultaten opleveren weet ik uit ervaring. Laat de computer dus rustig pruttelen als SFC bezig is.

  Als dat geen beterschap geeft moet je misschien de adviezen in deze thread opnieuw overwegen: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=953091&highlight=#953091

 • die pc die niet meer opstarte was een andere dan waar ik nu mee werk. die is inmiddels afgeschreven. de pc met java is een compleet andere…deze pc (mijn eigen belangrijke pc dus met java probleem) is nu dermate traag dat deze geregeld crasht. ik krijg een blauw scherm met de melding kernel_data_inpage_error en het bericht dat er iets fout is met bestand win32k.sys en dat hij zelf ook niet weet wat. kan dit ook met java te maken hebbe? ik overweeg herinstallatie maar dat komt zeeer slecht uit omdat ik nu een boel werkstukken inleveren moet. graag uw hulp! bedankt
 • De "kernel_data_inpage_error" kan verschillende oorzaken hebben, maar heeft niets met java te maken. Het komt erop neer dat er niet gelezen kan worden vanuit de pagefile (virtueel geheugen).
  Om de échte oorzaak te kennen moet je kijken naar de lijn onder die error boodschap. De tweede parameter in die lijn geeft de I/O status code weer die meer info geeft over het probleem.
  Info hier: http://www.microsoft.com
  esources/documentation/Windows/XP/all
  eskit/en-us/Default.asp?url=
  esources/documentation/Windows/XP/all
  eskit/en-us/prmd_stp_fvlq.asp

  Waarschijnlijk heb je bad blocks op je harde schijf waar je swapfile zit.
 • ik heb chkdsk gerund. normaal doe ik dit via het start menu met uitvoeren (chkdsk /f), maar heb het nu gedaan via eigenschappen van deze computer/schijf c. geen opzienbare verbetering. ben nu scf scannow aan het draaien. pc nog steeds traag. heb al de melding dat scannow de cd moet hebbe. dus die doe ik er nu in en dan laat ik weten of het sneller/beter gaat.
  IK KRIJG DE MELDING DAT IK DE VERKEERDE CD HEB GEPLAATST. HEB HOME EDITION EN NIET PRO. WERKT SCANNOW DAN NIET? DANK U blijkbaar niet ik krijg tijdens scannow na het aanpassen van het register (heb 1368 op c gezet zoals op updatexp.com vermeldt) een stopfout oo7 datestamp. kernal data inpage ….wat een zooi. hoe dan ook ik krijg de pc niet sneller. dan maar herrinstallatie ?
 • ok, heb scannow gerund. ik heb de melding dat sp2 bestanden zijn vervangen door niet bekende en dat ik sp2 schij erin oet doen. ik dat gedaan krijg ik weer de melding dat het de foute schijf is! moet ik dan ook de sp2 i386 directory van de cd naar c kopieren en weer opnieuw opstarten en scannow draaien of kan ik zonder risico sp2 opnieuw installeren? is dat eigenlijk nodig?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.