Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

bestanden zomaar kwijt

None
26 antwoorden
 • hallo

  ik zit met een probleem en ik hoop dat iemand mij kan helpen. ik heb veel muziek op mijn computer staan en dat staat allemaal netjes in 1 map gesorteerd op artiest, nu zijn er her en der hele inhouden van mappen verdwenen en kan ze nergens vinden. de artiest staat er nog wel gewoon. nu zijn er ook sommige bestanden die ik voorheen gewoon kon afspelen in winamp maar nu kan dat ook opeens niet meer. of bestanden lijken kapot te zijn. ook staan er veel video's op die ik eerst wel af kon spelen in winamp en nu niet meer. Ik heb er al een virus scanner overheen laten lopen en die vondt niets wat is dit toch?????
 • Heb je Windows XP ? Zo ja, probeer een herstelpunt terug te zetten.
  Check ook op Spyware en doe een diskcontrole.
  Succes !
 • ik heb hetzelfde probleem, ik had al mijn muziek in een map staan. Gesorteerd in mappen etc., … voor de rest heb ik alles nog (foto's, films etc.) maar alléén de MP3's in die map zijn weg…

  ik ben een herstelpunt teruggegaan, heb on-line een "undelete" programma gekocht… helemaal nix, er zit nu gewoon 0 byte in die map… ik denk zelf aan een hacker (mijn PC s'nachts laten aanstaan) die mijn MP3's heeft gejat en vervolgens mijn systeem heeft gedefragmenteer. Vandaar dat dit "undelete" programma nix vindt…

  ik had Norton2005 (LiveUpdate ook volledig bijgewerkt) volledig aanstaan net zoals mijn FireWall… zou het Mytob.AA-virus dit kunnen doen? maar NOrton vindt dit niet… zoals aanbevolen…

  ik ben redelijk wanhopig, 6 jaar verzamelwerk en selectief MP3's sparen weg… (20GB)…kheb nog wel wat op CD-ROM staan… maar… t zuigt!!!

  wie kan me helpen of heeft tips?
 • soms helpt het om alle mp3 bestanden te laten zoeken. selecteer deze en geef op enque in winamp. wel eerst de playlist in winamp deleten. je weet zo in ieder geval wat je hebt. mijn winamp verwijdert soms ook bestanden half uit zijn lijst. even vernieuwen en alles is ok.
 • [quote:3bb5d4f872="pietervds"]soms helpt het om alle mp3 bestanden te laten zoeken. selecteer deze en geef op enque in winamp. wel eerst de playlist in winamp deleten. je weet zo in ieder geval wat je hebt. mijn winamp verwijdert soms ook bestanden half uit zijn lijst. even vernieuwen en alles is ok.[/quote:3bb5d4f872]

  bedankt voor je reactie, maar ik heb al een *.mp3 search gedaan, wel enkele op mijn C-schijf (vergeten dat ik die had) maar dus nix in mijn hoofdmap…

  wat trouwens wel vreemd is dat ik nog een playlist in WinAmp open had staan met links naar mp3's uit "leeggehaalde" map en deze spelen nog steeds… nu is zo'n playlist-file maar 5kb groot dus "zitten" hier geen mp3's in… dus ik vermoed wel dat ze nog ergens staan…. maar met dat undelete programma kan ik dus nix vinden in die map, wel op mijn andere schijf…
 • Ik heb begrepen dat er wel eens "grapjassen" zijn die
  er voor zorgen dat al je foto's van extensie veranderen.:evil:
  Dus dan zijn de jpg bestanden niet meer te vinden.
  Zou dit nu met mp3 gebeurd kunnen zijn ?
 • 't Iis sterk, maar als zoals Erwin schreef de mp3's vanuit een playlist nog wel afgespeeld kunnen worden, moeten ze er nog zijn. Dat verklaart tevens waarom een undelete programma ze niet vindt: ze zijn niet gewist!

  Het hele verhaal doet me denken aan de tijdelijke internetbestanden, die niet zonder meer te bekijken zijn in de verkenner. Op een interessante website, http://sillydog.org/mshidden.html wordt uitgelegd hoe windows (toen nog 95-98-ME) bestanden kan verbergen in de verkenner en kan uitsluiten van zoekacties door bepaalde vermeldingen in desktop.ini bestandjes.
  Daarom de volgende vraag: als je rechts klikt op je muziekmap en eigenschappen kiest, staat er dan 0 bestanden en 0 mappen, of lijkt er toch wat meer aanwezig te zijn dan in de verkenner te zien is? Mocht blijken dat er wel bestanden in staan, dan moeten de desktop.ini bestandjes weg, maar als die in de verkenner ook niet te zien zijn is dat lastig en moet het via een dosbox. Als dat moeilijk is kan ik daar ook nog wel wat over zeggen.

  groet,
  Jan
 • de bestanden zijn niet weg, Windows kan alleen nix zien in mijn map D:\Muziek… (0 bytes, bestanden én mappen aanwezig)

  als ik in de adresbalk D:\Muziek\Rock intik ziet ik wél alle bestanden die hierin staan, net zoals bv D:\Muziek\The Shins… dit betekent dat de bestanden er wel zijn, maar dat Windows ze niet kan zien omdat er volgens hem nix in de map D:\Muziek zit…

  en omdat alle programma's (incl. Mediaplayer en WinAmp) beginnen bij het begin kunnen ze dus niets vinden… maar een playlist functioneert dus wel omdat die al "weet" waar de benodigde bestanden staan

  Het probleem is nu dat ik uit mijn hoofd alle mappen handmatig moet intikken om mijn MP3's te krijgen… afgezien nog van de MP3's die "los" in D:\Muziek, die zie ik totaal niet…

  Ik heb via verkenner de map-instellingen van D:\Muziek en alles wat hieronder zit gelijk gehouden met normaal functionerende mappen maar geen resultaat.. wie o wie heeft er een idee wat er met mijn PC aan de hand is…

  alvast super bedankt voor de reply's tot zover…
 • [quote:3fff81aa12="driekusdirk"]hallo

  ik zit met een probleem en ik hoop dat iemand mij kan helpen. ik heb veel muziek op mijn computer staan en dat staat allemaal netjes in 1 map gesorteerd op artiest, nu zijn er her en der hele inhouden van mappen verdwenen en kan ze nergens vinden. de artiest staat er nog wel gewoon. nu zijn er ook sommige bestanden die ik voorheen gewoon kon afspelen in winamp maar nu kan dat ook opeens niet meer. of bestanden lijken kapot te zijn. ook staan er veel video's op die ik eerst wel af kon spelen in winamp en nu niet meer. Ik heb er al een virus scanner overheen laten lopen en die vondt niets wat is dit toch?????[/quote:3fff81aa12]

  Geen backup gemaakt ? Nooit - Ooit ?
 • Hoi,
  Probeer eens het programma Powerdesk (Google) te vinden.
  Dit is zoiets als de Verkenner (veel uitgebreider) dat onafhankelijk van Windows werkt. Hiermee kan je wellicht je bestanden weer zien en bewerken.

  Succes, en een groet.
 • ik heb zelf ook al met een programma gekeken of het aan mijn harde schijf lag maar die vondt niets. Nu is het gekke dat ik steeds meer bestanden kwijt ben nou niet kwijt maar kan ze niet openen. de map met de artiest is geen map meer maar een bestand geworden dat ik niet kan openen. ik draai op windows XP sp2 en met een firewall en viruscanner. mischien hebben die het af laten weten.
 • [quote:d5ef01722d="jhde"]Hoi,
  Probeer eens het programma Powerdesk (Google) te vinden.
  Dit is zoiets als de Verkenner (veel uitgebreider) dat onafhankelijk van Windows werkt. Hiermee kan je wellicht je bestanden weer zien en bewerken.

  Succes, en een groet.[/quote:d5ef01722d]

  Hoi, bedankt voor je reply.

  Ik heb Powerdesk geprobeerd maar helaas… deze zag ze ook niet…

  Iemand nog meer tips? tips zoals hierboven geven uiteindelijk wel de juiste oplossing…

  groetjes,

  Erwin
 • http://www.cygho.nl/ freeware/systeem/schijven daar staan wel een paar programma`s die je probleem oplossen.
 • Het programma met de naam "Undelete" maakt een 2e Prullenmand en die Disk Investigator doet waarschijnlijk wat de naam zegt. Volgens de maker kan men er ook data mee kan rekupereren. Met het programma Undelete is dat enkel mogelijk indien het voor het verlies van gegevens reeds geinstalleerd was > wat waarschijnlijk dan ook met vrijwel 100% succes zal mogelijk zijn. Ik heb ook nooit beweerd dat er geen andere programma's bestaan om data te rekupereren. Ik ga die Disk Investigator eens uitproberen tegenover mijn "GetData Back".
 • Aan Erwin1978 met dit programma heb je grote kans dat je de MP3's terug vind en misschien kan repareren.
  http://www.theabsolute.net/sware/dskinv.html
  Aan JIMBFB maak het voor de topic starter het nou niet moeilijker, eerst open je een tweede topic erover en nu ga je er een test van maken welke programma beter is.
  Het gaat erom dat de verzameling MP3's weer terug komen.
 • Was in feite ook bedoeld voor "driekusdirk" die wel meer verloren lijkt te zijn dan MP3's. Nou ja alle wegen leiden naar Rome.
 • [quote:d40cfdbff0="JimBFB"]Was in feite ook bedoeld voor "driekusdirk" die wel meer verloren lijkt te zijn dan MP3's. Nou ja alle wegen leiden naar Rome.[/quote:d40cfdbff0]Over een ding zijn we het wel eens je eerste reply betrof de vraag van een backup, dat hebben zowel driekusdirk als erwin1978 niet gedaan en dat is gewoon niet te best om het maar zacht uit te drukken. :wink:
 • mischien dat de bestanden verborgen zijn
 • Een backup maken doe ik ook alleen dan van belangrijke bestanden maar mijn muziek en video's zijn 71 GB die ga je niet zo maar even backuppen.
 • iemand schreef dat het door een hacker komt en dart vondt ik het meest logische klinken. Maar we zijn er nog niet zoals ik al schreef raakte ik steeds meer kwijt maar dat lijkt nu gestopt te zijn. dus een hacker zou dus best kunnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.