Vraag & Antwoord

OS Windows

Lange pauze bij opstarten windows XP

3 antwoorden
  • Hallo allemaal. Na het verwijderen van tonnen spyware van een computer zit ik met het volgende probleem. Bij het opstarten van windows xp stopt de computer gedurende 1 minuut met alle activiteiten. Ook na het opstarten volgen er problemen. Explorer.exe loopt om de haverklap vast. Msconfig en hijackthis hebben niets opgelost. Heeft iemand misschien enig idee in welke richting ik moet gaan zoeken? Bij voorbaat dank. Hans
  • Gezien de tonnen rotzooi waar je melding van maakt heb je, ondanks verwijdering, toch kans dat die ergens blijvende schade hebben aangericht. Je kunt OF eindeloos gaan peuteren om datgene te vinden dat de problemen veroorzaakt (met twijfelachtige slaagkans) OF in 1 klap een einde aan de ellende maken en Windows opnieuw installeren. Ik zou zelf absoluut voor dat laatste gaan. Bestanden veiligstellen, Schijf volledig formatteren (geen snelformattering) om alle sporen van troublemakers uit te wissen, en schone installatie. Kost je een halve/hele dag om alle programmas etc. weer goed te krijgen, maar scheelt je hoge bloeddruk. En je goed beschermen zodat dit niet weer gebeurt. Denk dat je hiermee minder tijd kwijt bent dan eindeloos suggesties uit forums etc. uit te voeren, los van de vraag of daar de juiste oplossing bijzit.
  • Je hebt helemaal gelijk. Als het mijn eigen computer was zou ik hem zonder aarzelen formatteren ;) Maar dat is ie niet dus ik wilde toch een klein beetje m'n best doen om het te repareren. Bedankt voor je suggestie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.