Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord win2000 netwerk + MSCONFIG

Hans.Vosman
14 antwoorden
 • Ik heb een pc met daarop windows 2000 geinstalleerd.
  Indien ik via het netwerk op die pc wil kijken dien ik een wachtwoord te geven, dat weet ik niet, waar is dat wachtwoord te achterhalen??? :-?

  Als ik windows opstart hoef ik geen wachtwoord te geven.

  voor win2000 gebruikte ik altijd win98. Als je daar msconfig intypte kon je programma's uitschakelen die werden geladen tijdens het starten van de pc, hoe kom je in win2000 bij deze instellingen?
 • bij users in config scherm
 • In het algemeen is de oplossing om de gebruikersnaam die het andere systeem gebruikt, toe te voegen op het WIndows 2000 systeem. Behalve het wachtwoord, wordt er vermoedelijk ook om een gebruikersnaam gevraagd? Je vult dan een gebruikersnaam in die bekend is op de Windows 2000 computer. Of krijg je een andere melding? Wat is de precieze melding?
 • de precieze melding is als volgt:

  Ik ga met mijn pc waarop 98 staat naar:
  netwerkomgeving –> volledig netwerk –> workgroep –> (dan verschijnt de pc naam van de pc met win2000) Dubbelklik op die Usernaam.

  Dan verschijnt de volgende melding in een pop-upscherm:
  Netwerkwachtwoord opgeven: U moet een wachtwoord opgeven voor deze verbinding: (dit scherm ziet er hetzelfde uit als het inlogscherm dat je krijgt als je windows opstart, dus eerst een usernaam en dan een wachtwoord, de username is in dit geval niet te veranderen)

  Netwerkbron: \\Naam\IPC$
  Wachtwoord:
 • [quote:0961573845="apanatska"]voor win2000 gebruikte ik altijd win98. Als je daar msconfig intypte kon je programma's uitschakelen die werden geladen tijdens het starten van de pc, hoe kom je in win2000 bij deze instellingen?[/quote:0961573845] Download het progje WinPatrol. Hiemee kun je onder WIN2000 progjes uitschakelen, wat betreft het opstarten.
 • [quote:30bafeae8d="apanatska"]Netwerkbron: \\Naam\IPC$[/quote:30bafeae8d]Dit is een gebruikersnaam probleem. De eerdere opmerkingen om een gebruikersnaam aan te maken is dé oplossing. Aanmelden levert geen problemen op wanneer er wordt aangemeld met een bij Windows 2000 bekende gebruiker.
 • Ik ben sterk aan het twijfelen, maar een \c$ is toch altijd een koppeling naar de hidden admin-share op de andere (op iedere) pc. Dan moet je daar toch nooit authenticeren, daar kun je alleen als admin bij.

  groetjes Ed
 • [quote:de1d7a1d72="Edmond Varwijk"]Ik ben sterk aan het twijfelen, maar een \c$ is toch altijd een koppeling naar de hidden admin-share …[/quote:de1d7a1d72]Een reactie op mijn opmerking? Mijn opmerking is een eigen ondervinding. Een gebruiker kan (met de bijbehorende rechten) onder WIndows 2000 alleen door een beheerder worden toegevoegd. Maar er zijn 2 Windows 2000 modes voor netwerk, eentje voor een domein server en eentje zonder. Mijn opmerking heeft betrekking op het laatste.
 • en hoe voeg ik dan die andere pc toe?? Via start –> instellingen –> nieuwe connectie??

  en weet iemand ook wat de msconfig is bij Windows 2000??
 • WIN 2000 heeft geen msconfig. Maar je kunt die van WIN XP copieren en die werkt ook.
 • [quote:6570fbab57="apanatska"]Ik heb een pc met daarop windows 2000 geinstalleerd.
  Indien ik via het netwerk op die pc wil kijken dien ik een wachtwoord te geven, dat weet ik niet, waar is dat wachtwoord te achterhalen??? :-?
  [/quote:6570fbab57]
  Hangt die andere pc aan het domein of is het gewoon een losse pc?
  Met welke gegevens kom je op die andere PC's?
  [quote:6570fbab57="apanatska"]
  Als ik windows opstart hoef ik geen wachtwoord te geven.

  voor win2000 gebruikte ik altijd win98. Als je daar msconfig intypte kon je programma's uitschakelen die werden geladen tijdens het starten van de pc,
  [/quote:6570fbab57]
  Dat kan niet met msconfig o.i.d.
  Wel met andere middelen. Autorisatie, etc.
  [quote:6570fbab57="apanatska"]hoe kom je in win2000 bij deze instellingen?[/quote:6570fbab57]

  Het makkelijkste zou zijn als je op die andere pc shares aanmaakt met volledige toegang voor "everyone".
 • die andere pc draait op zichzelf, P3 866 mhz, win98SE.
 • en hoe kun je de msconfig van XP kopiëren??? :lol:
  Is die ergens te downloaden?
 • Zie hier en voor download hier

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.