Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Traag werkend programma onder Windows Server 2003 SBS

whiskas
4 antwoorden
 • Wie kan mij helpen!

  Vooraf

  Ik heb zojuist een Windows Std Server 2003 SBS geïnstalleerd met daarop een programmapakket ontwikkeld in Delphi. De file server is tevens domaincontroller waarbij de clients onder Windows XP SP2 gebruik maken van roaming profiles. De file server is via een 1Gb-switch-poort verbonden met het netwerk; de clients op hun beurt via een 100Mb-poort.

  Probleemstelling

  De response van het pakket op de client is verschrikkelijk traag. Het duurt tussen 5 en 10 seconden voor er een beeld wordt vertoond met daarin gegevens uit een eenvoudige database. Tijdens dit wachten brandt de lanindicator op de taakbalk onafgebroken hetgeen m.i. duidt op veel netwerkverkeer. Ik heb dezelfde applicatie getest op Novell 3.1 en 4.1 zonder dat zich daarbij de genoemde problemen voordoen.

  Moet ik de oorzaak van het probleem zoeken in de server, de client of anders?

  Ik heb ten behoeve van de test de switch, de bekabeling, een client al vervangen, helaas zonder resultaat. Ook heb ik geprobeerd buiten het domain aan te loggen met vaste IP-nummers. Eveneens zonder resultaat.

  Welke specialist weet raad!

  Bvd uw reactie
 • Vorrige week had ik exact het zelfde (SBS, 1GB, Roaming XP, en een Delphi progsel, toevallig ook in Zutphen ?)

  I.i.g we hebben een aantal dingen moeten oplossen :

  DNS : Active directory hangt zwaar aan DNS als er ergens verkeerd of niet effient ingesteld staat duur het zoeken heel erg lang) Zorg ervoor dat je alles goed hebt staan. Heb ff niet het goede linkje maar dit helpt je vast een eindje opweg : http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo
  eskit/tools/existing/netdiag-o.asp

  Rechten : Als het programma uitgevoerd wordt en of schrijft of probeert te lezen naar locaties waar het niet bij mag kost dit extra tijd. Zorg ervoor dat de rechten goed staan. Zet bijwijze van test de rechten op "Iedereen" en volledig beheer van alle locaties waar het progje bijmoet. Login op de desktop als admin en probeer het ook eens zonder Roaming profile.

  Firewall : Zet het ding op de client, de server en eventuele hardware bij wijze van test uit.

  Succes !
 • Niet toevallig SP1 voor Server 2003 geinstalleerd? Dat wordt voor SBS afgeraden, geeft oa traagheidsproblemen, ener komt een aparte SP1 voor SBS.

  groetjes Edmond
 • Ik ben er inmiddels achter dat ik de oorzaak moet zoeken in de client en wel in de installatie van SP2 op WXP Pro. Nadat deze is geïnstalleerd is de response dramatisch verslechterd. Als ik dezelfde applicatie test op een WXP client met een service pack 1(a) of geen service pack, is de response prima. De applicatie is ontwikkeld in Delphi 6.

  Om enig idee te krijgen heb ik de volgende client-instellingen ZONDER succes proberen te veranderen bij de test:

  1. Firewall helemaal uit
  2. QoS uitschakelen (geeft wel enige verbetering m.b.t. het netwerkverkeer, echter de response is nog steeds niet zoals bij SP1(a) of zonder service pack
  3. Antivirus helemaal uitgezet
  4. NETBIOS uitgeschakeld
  5. lookup in LMHOSTS uitgeschakeld

  Kortom iets meer informatie, geen concrete oplossing.

  Wie heeft nog advies?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.