Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Zinvol om te upgraden van Win ME naar XP ?

Hans.Vosman
12 antwoorden
 • Ik gebruik Win ME op m'n vaste pc en XP op een nieuwe laptop. XP bevalt goed en is tot op heden zeer stabiel.

  Is het raadzaam om m'n vaste pc te upgraden naar XP ?
  Mijn motto is altijd geweest om het besturingsprogramma origineel te laten aangezien de hardware er (oorspronkelijk-) ongeveer aan synchroon loopt, maar ik lees de laatste tijd berichten dat een upgrade van ME naar XP een prima optie is.

  Klopt dit inderdaad ? Is XP niet te zwaar t.o.v. ME (AMD900) en zal ik nagenoeg hetzelfde betrouwbare systeem krijgen als op m'n laptop met OEM XP ?

  BVD voor jullie reacties.
 • kan ie lachend aan. wel meteen met SP2 doen
  maar waarschijnlijk wel een bankje geheugen erin doen
  min 256 liefst 512 meg waarschijnlijk sdram 133 +/- 70 euro
  kijk ff naar je video krt 128mb 39 - 60 euro
  en schijfruimte XP heb je min 20 gig nodig
  nieuwe schijf met 8 mb cache 160 gig +/- 80 euro WD of 200gig
  en nieuwe ide cable 5 euro (80/100 met zo'n blauwe stekker)

  de processor kan het aan maar het hangt toch af wat je ermee doen
  gaat bij spellen zou ik de geadviseerde upgrade uitvoeren

  is het alleen voor tekst verwerking en internet waarschijnlijk alleen geheugen

  maar ik weet je specs niet: vandaar dit shot in the dark voor upgrade :wink:
 • Ja wel even de xp drivers downloaden voor de videokaart etc.
  En de link daar zie je wat de systeemeisen zijn.
  http://www.eu.microsoft.com/netherlands/windowsxp/home/systeemvereisten.aspx
 • Van WIndows ME durf ik zelfs een upgrade naar DOS 1.3 nog zinvol te noemen, zeker als het om stabiliteit gaat die je wilt bereiken 8)

  groetjes Edmond
 • Ik heb zelf WinXP Pro SP2 op een P3 500Mhz met (nu) 196MB RAM, voorheen 128MB RAM. HDD C: 7,5 GB van in totaal 40GB. Werkt prima, de stabiliteit is natuurlijk dik in orde (zeker in vergelijking met WinME) en Office XP draait er ook soepeltjes op. Doen zou ik zeggen!
  En inderdaad wel meteen SP2 :D!

  + Ik zou niet direct kilo's geld meer uitgeven aan zo'n systeem. Eerst maar WinXP erop en mocht het je dan toch niet snel genoeg zijn dan kun je er altijd nog wat extra RAM inzetten bijvoorbeeld.
 • [quote:39918a0c3c="Edmond Varwijk"]Van WIndows ME durf ik zelfs een upgrade naar DOS 1.3 nog zinvol te noemen, zeker als het om stabiliteit gaat die je wilt bereiken.[/quote:39918a0c3c]
  Overdrijven is ook een kunst.
  Zelf heb ik met veel plezier gewerkt met Windows 98se maar met Cool Edit had ik het probleem
  dat deze maar 1 harddisk zag.
  Met de update naar Windows ME was dit euvel weg en heb ik daar jaren plezier van gehad.
  Nu ben ik over op Windows XP, hiertoe werd ik gechanteerd omdat nieuwe hardware
  vaak alleen drivers heeft voor XP.
  Eigenlijk is Windows XP gewoon Windows 98 en ME alleen zit alles op een andere plek en zijn er onderdelen slechter geworden.
  Ik noem het zoekprogrammaatje, verschrikkelijk (die hond) en defragmenteren is er ook niet op vooruit gegaan.
  Ook mijn oude versie van ACDSEE werkt niet met XP samen omdat er een onduidelijke viewer in XP zit.
  Maak je een paar hardwarematige veranderingen dan mag je Micro$oft bellen voor een nieuwe sleutel.
  Als het niet nodig is blijf bij Windows 98 of XP
  Jack Marotick
 • [quote:76f75631a8]Maak je een paar hardwarematige veranderingen dan mag je Micro$oft bellen voor een nieuwe sleutel.[/quote:76f75631a8]

  Daar heb je gelijk in, maar hoe vaak maak je hardwarematige veranderingen en dan nog, als 5 minuten met een gratis nummer bellen je ervan weerhoudt op over te stappen op XP… :D En met het zoeken in XP vindt ik ook alles ("Alle bestanden en mappen"). Tov. 98/ME biedt XP je veeel meer stabiliteit (en naar mijn idee ook meer gebruiksgemak, zeker als je met meerdere accounts werkt).
 • [quote:33eea36282="marotick"]Eigenlijk is Windows XP gewoon Windows 98 en ME alleen zit alles op een andere plek en zijn er onderdelen slechter geworden.[/quote:33eea36282]

  Eigenlijk is WIndows 98/ME een 16bits OS van 9x code, en eigenlijk is XP een op 32bits NT-code gebouwd OS dat eigenlijk via marketing aan de oude gebruikers van 98/ME wordt verkocht maar daar technisch niets mee van doen heeft.

  Maar van mij hoef je niet over hoor, blij met ME dan vooral doorgaan.

  groetjes Edmond
 • 20 gieg voor windows xp vind ik ook zwaar overdreven btw.
 • Een beetje harde schijfruimte is zeer prettig bij Windows XP. De reden veel GB's te nemen is dat je dan zeer waarschijnlijk een moderne HD hebt die lekker snel zijn. Windows XP maakt driftig gebruik van de HD en dat merk je al heel snel tijdens het gebruik.
  Ik zou overigens alleen overstappen wanneer jezelf voordelen ziet. Kijk ik vind Windows XP veel beter en stabieler dan WIndows 98. Alleen kan Windows XP niet goed met mijn Deskjet printer omgaan. De scanners (HP Scanjet 5P en de Primefilm 1800) zijn dan nog twijfel gevallen.

  Dus ik zal Windows 98 zo nu en dan nog gebruiken. XP vergt meer van de computer en je huidige computer heeft misschien te weinig geheugen en/of een te kleine HD. Ik lees daar in je berichtjes niks over dus ik kan je op dit moment dus XP niet aanraden. Met wat meer informatie erbij kan ik je dat wel vertellen.

  [quote:f6f6f641be="marotick"]Ik noem het zoekprogrammaatje, verschrikkelijk (die hond) en defragmenteren is er ook niet op vooruit gegaan. [/quote:f6f6f641be]Hmm, die kan je uitzetten. Overigens heb ik zowat alle fancy dingen uitgezet … kost alleen maar tijd … Klik maar eens op 'Uw voorkeuren aanpassen' net boven de hond. En durf op met/zonder animatiekarakters te klikken.
 • [quote:0f7e348b34="Edmond Varwijk"]Eigenlijk is WIndows 98/ME een 16bits OS van 9x code, en eigenlijk is XP een op 32bits NT-code gebouwd OS dat eigenlijk via marketing aan de oude gebruikers van 98/ME wordt verkocht maar daar technisch niets mee van doen heeft.[/quote:0f7e348b34]Sterker nog, XP is een volwaardig 32 bits OS, en win98/ME mag alleen het label "[i:0f7e348b34]W[/i:0f7e348b34]intendo" dragen… ;-)
 • mIJN OPA IS OOIT VAN PROBLEEM VOL ME NAAR XP OVER GEGAAN MET EEN PENTIUM DRIE EN DIE DRAAIT BETER DAN ME MAAR SINS SP2 IS HIJ WLE TRAAG MET OPSTRATEN.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.