Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start niet meer op, zelfs niet in veilige modus

None
21 antwoorden
 • Geen idee wat er gebeurd is maar xp start niet meer op. Ik heb geprobeerd in de veilige modus de virusscanner te laten draaien maar opeens ging hij weer opnieuw opstarten en dat blijft hij doen. Als ik kies voor de optie veilige modus, lukt dat ook niet meer. Ik heb nu de cd van xp er inzitten en gekozen voor herstellen. Ik moet dan aangeven voor welke windows-installatie ik me wil aanmelden maar ik nergens uit een optie kiezen. Ik heb vanalles ingetypt maar overal geeft ie: ongeldige selectie. Geef een geldig installatienummer op. Wat moet ik hier intypen? Of wat kan ik anders doen??
 • 1 al geprobeerd?
 • Ja dat heb ik idd net geprobeerd. Dan moet ik een wachtwoord van de administrator intypen..tja.. geeen idee
 • [quote:9281a30784="Mirelll"]Ja dat heb ik idd net geprobeerd. Dan moet ik een wachtwoord van de administrator intypen..tja.. geeen idee[/quote:9281a30784]

  std staat zo'n ww v/d admin meestal op admin:admin ..
 • [quote:c0cddcc7d2]Geen idee wat er gebeurd is maar xp start niet meer op[/quote:c0cddcc7d2]

  als ik me niet vergis is dit het werk van het sasser virus (constant herstarten)
 • Ellende ellende en nog eens ellende!!
  Ik heb dus EXACT hetzelfde probleem en vrijwel op het zelfde ogenblik ook nogeeens.
  Dat standaard wachtwoord "admin" werkt niet.

  Wat ik niet begrijp is; Ik heb een ZA firewall, een AGV virusscanner die dagelijks geupdate wordt EN de virusscanner had dat ellendige virus in de smiezen en verwijderd.
  En toch is het dus mis gegaan. :evil: :evil: :evil: :cry: :x

  Inmiddels ten einde raad maar XP opnieuw geinstalleerd zodat ik in elk geval weer bij mijn bestanden kan. De programma's werken echter geen van alle meer vanwege een herzien register.

  Waar ik een beetje boos over ben is dat je in W'98 gewoon windows over windows kon installeren met behoud van functionalileit. Xp "het o zo veel beter os" () doet dit dus niet!

  En dan dat gezeik met die wachtwoorden?! hoezo wachtwoord? Ik heb nog nooit een wachtwoord ingesteld op die laptop!! Heerlijk verbeterd os hoor dat XP <-NIET
  Wat een ellende zeg!!
 • Het is zeer zeker niet het werk van het Sasservirus, want dan kom je nog wel in Windows. En vanuit daar gaat-tie dan iedere keer restarten. Maar ik sluit zeker niet uit dat het wel een virus die dit veroorzaakt. AVG is niet zo een goede virusscanner. AVG ziet namelijk niet alle virussen. Het is beter om Norton te gebruiken, die herkent veel meer virussen. Voor kwaliteit op dit gebied moet je helaas betalen. Voor de 2 mensen met het opstartprobleem, kan ik maar 1 ding adviseren. Alle partities formateren en Windows XP opnieuw installeren, met b.v. Norton Antivirus. Windows over windows installeren is zoiezo altijd af te raden. Omdat al je software en dus virussen blijven staan. De praktijk leert dat het dan een zooitje wordt, en dat de problemen zich alleen nog maar opstapelen. Windows XP werkt perfect als je overnieuw begint. Hetzelfde geldt ook voor de oudere versies.
 • Uiteraard moet alles opnieuw en moet alles geformateerd worden maar om eerst bij mijn bestanden te kunnen heb ik XP maar opnieuw geinstalleerd, normaal gesproken (dus vorige win versies) kun je dan ook weer gebruik maken van alle programma's en het virus, desnoods handmatig, uitschakelen. door b.v. om te beginnen de herstartciclus te doorbreken met een commandline.

  Maar nee niets van dit alles in XP. Om mijn bestanden naar cd te kopieren moet ik om te beginnen mijn brandsoftware opnieuw installeren. Zo perfect werkt Xp echt niet.

  Maar ja het is nu eenmaal zo… (wrang alleen; ik gebruik al jaaaaren een pc, tot nu toe altijd gevrijwaard van virusellende gebleven en hoe ik het ook wend of keer, sinds ik XP gebruik heb ik steeds meer problemen er bij gekregen.)
 • Waarom gebruik je dan XP als het niet naar behoren functioneert? Er zijn nog zat alternatieven te bedenken.
 • Dat vraag ik mij zelf ook af!!
  Hier gaat het om de Laptop van mijn vrouw dus die keuze is dan ook aan haar!
 • [quote:b278166b8c="Master_eLecTro"]std staat zo'n ww v/d admin meestal op admin:admin ..[/quote:b278166b8c] Bij Windows XP Professional is het gebruikelijk dat het admin wachtwoord opgegeven wordt tijdens de installatie. Bij Windows XP Home wordt er standaard geen admin wachtwoord gebruikt. Dus dan kan er bij die wachtwoord dialoog gedrukt worden op [Enter]
 • [quote:2e4810ccb7=".:ToBee:."]Uiteraard moet alles opnieuw en moet alles geformateerd worden maar om eerst bij mijn bestanden te kunnen heb ik XP maar opnieuw geinstalleerd, normaal gesproken (dus vorige win versies) kun je dan ook weer gebruik maken van alle programma's en het virus, desnoods handmatig, uitschakelen. door b.v. om te beginnen de herstartciclus te doorbreken met een commandline.

  Maar nee niets van dit alles in XP. Om mijn bestanden naar cd te kopieren moet ik om te beginnen mijn brandsoftware opnieuw installeren. Zo perfect werkt Xp echt niet.

  Maar ja het is nu eenmaal zo… (wrang alleen; ik gebruik al jaaaaren een pc, tot nu toe altijd gevrijwaard van virusellende gebleven en hoe ik het ook wend of keer, sinds ik XP gebruik heb ik steeds meer problemen er bij gekregen.)[/quote:2e4810ccb7]

  Welke functie gebruik je dan? Repair-functie of de herinstallatie? Als je b.v. de herinstallatie functie gebruikt, probeer dan eens de Repair-functie. Zie hier voor meer info: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/717378//
  epair%2Cinstall%2Cxp
 • Repair is niet mogelijk want dan wil XP graag een wachtwoord hebben.
  En die heb ik dus niet want dat heb ik nooit ingesteld, nooit gebruikt en nooit nodig gehad. In tegendeel ik heb juist expliciet gekozen voor inloggen zonder wachtwoordellende.
 • En als je gewoon entert? Dus geen wachtwoord invoert? Als het goed is moet die dan gewoon doorlopen.
 • ook niet
 • [quote:7803ad66e8=".:ToBee:."]ook niet[/quote:7803ad66e8]

  Heel vreemd. Denk dat er niets anders opzit dan formateren. Ik hoop dat je meerdere partities hebt, zodat je wat kan backuppen (eigenlijk niet echt aan te raden als je last hebt van een virus). Beter is om je HD in een ander systeem (met geupdate virusscanner) te hangen en dan daar ff een backup in wegzetten.
 • Het niet doorlopen bij de reparatiefunctie is ook bij mij zo, is het mogelijk dat dit bij sommige oem Windows zo is?
 • is het niet het sasser virus dan is het een ander, ikzelf heb ook net hetzelfde probleem gehad, maar tot daar aan toe.

  windows opnieuw installeren was bij mij de boodschap, eigenlijk niet zoveel werk maar er zitten bij mij wel twee HD in de pc.

  in jujjie geval dus beter in partities verdelen, dan kun je gewoon al je doc's enz… op andere partities zetten en de C schijf alleen voor je windows en stuurprogs.
 • Blijkbaar is er dus toch een virus actief want de meldingen stromen binnen…
 • Heb eens even wat rondgeneusd en hoogstwaarschijnlijk heeft het te maken met een update van windowsxp. Jah oke kan ook gezien worden als een virus :lol: . Dus ik zou niet te snel roepen dat het een virus is. Ook MS maakt weleens fouten. Veel mensen hebben er last van: engelstalige sprekers vanaf begin april en misschien nu dan misschien een NL XP update ?? Gebruiken jullie allebei de nederlandstalige versie ?

  Het constante opstarten zou veroorzaakt kunnen worden door update: KB893086

  Voor wat betreft het wachtwoord kun je toch ook het wachtwoord resetten met: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ correct me if I'm wrong.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.