Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp kan niet meer geinstalleerd worden

Anoniem
driessr
21 antwoorden
 • Ik ben ook van plan om de notebook in te ruilen, dat formatteren ntfs en langzaam etc heb ik allemaal al gedaan,het werkt niet en ook de help desk was van mening dat de HDD niet 100% was en als ik er over nadenk klopt dat ook wel vandaar dat dat terugzetten van de image ook niet wilde lukken, ik heb dat op mijn andere PCs al vele malen zonder problemen gedaan
  Iig bedankt voor jullie reacties
  dries
 • Hoi , ik heb een week geleden een notebook gekocht en was daar zeer over te spreken.
  Ik heb de harde schijfgepartitioneerd en vervolgens een image van C op D gezet.
  Toen ik om te controleren of alles werkte de image terug wilde zetten bleefthet programma (true image) hangen er was geen leven meer in te krijgen.
  Tenslotte heb ik maar besloten de system recovery CD te gebruiken,alles loopt dan normaal tot dat de notebook weer opstart, normaliter krijg ik nu de keuze tussen opstarten van de HDD of van de CD ROM. Als ik kies voor de HDD wordt normaal het installeren voort gezet, in dit geval krijg ik de mededeling invalid boot sector, kies ik vervolgens voor CD rom dan begint alles weer opnieuw. Ook met een andere XP cd rom (origineel en legaal) gebeurt het zelfde. Ten einde raad de helpdesk gebeld en deze heeft mbv chkdsk vastgesteld dat er fouten op de HDD zaten en waarschijnlijk op de bootsector.
  Heeft iemand dat al eens meegemaakt en zijn er nog andere mogelijkheden.
  Ik heb een omruil periode dus ik kan hem altijd nog terugsturen
  dries
 • Als het niet goed is, en je hebt nog garantie ga dan niet zelf lopen prutsen. En zeker niet als er al fouten op de schijf zitten.
 • Als je de computer nog kunt ruilen na deze stunt moet je dat zeker als eerste doen.
  Mocht dit niet lukken dan is het misschien een idee om de c: schijf eerst te formateren voordat je gaat installeren. Dit kun je met de installatie-CD doen d.m.v. het verwijderen van de c: partitie en daarna er weer voor te kiezen om XP op de c: partitie te zetten. De vraag wordt dan gesteld op welke manier je wilt formatteren. Kies dan voor NTFS en dan niet de snelle methode.
 • ik heb nog een vraagje aan [b:dcb6ded00b] dlvcb [/b:dcb6ded00b]:
  Wat bedoel eigenlijk met deze [b:dcb6ded00b]"stunt[/b:dcb6ded00b]":.
  Dat partitoneren en een image maken is niets vreemds of zo, veel wat meer ervaren computer bezitters doen dit om weer snel en eenvoudig een
  schone installatie mogelijk te maken zonder al je data kwijt te raken.
  Als je het niet kent je hebt 2 programmas nodig nl partition magic en in dit geval acronis true images, ik kan het je aanbevelen
  dries
 • Partitioneren alleen om een verse Win. install eroverheen te gooien lees ik in je laatste post? Lijkt me een beetje overdrevem, format'je is voldoende.
 • naast een schone windows installatie zet je gelijk alle geinstalleerde programmas terug, het is natuurlijk wel zaak om een image te maken als je systeem nog perfect is.
  Als je niet weet wat een image is moet je dat maar eens nakijken
  groet
  dries
 • Ja ik weet wat een image is lol. Maar waarom ga je partitionere en dan een image van een andere partitie terugzetten / een image terugzetten op een andere partitie indeling, niet zo gek dat dat fout ging (als ik het goed gelezen heb) :wink:
 • Ik ben bang dat je er niet veel van begrijpt dus betwijfel of je echt weet wat een images is en wat je er mee kan doen, het wordt bijvoorbeeld door veel (computer)onderwijsinstellingen gebruikt om aan het einde van een cursus dag alle door de cursisten mishandelde pcs naar de correcte begin stand terug te zetten.
  Bij het eerst formatteren en opnieuw installeren van de soft ware ben je per PC minimaal 5 kwartier kwijt, op mijn manier 10 minuten, begrijp je het nu.
  Kom anders bij mij eens een cursus volgen
  groetjes
  dries
 • misschien niet onverstandig dat dries een cursusje lezen gaat vólgen…
 • Ik weet niet wie jij denkt dat je voor je hebt … :roll: :wink: (just kidding)

  Maar serieus, ik weet wel wat een image is hoor. Kort gezegd: Een exacte kopie van je HD (van de schijf/partitie die je aangeeft) .

  Maar als je Win. install ineens op partitie2 wordt opgestart dan snapt hij dat mogelijk niet, omdat hij is geinstalleerd op partitie1, en dus staat alles zo ingesteld (inclusief de bootloader e.d.), dus daardoor alleen al zou die niet kunnen werken.

  Opzich een image leuk en aardig, maar dan moet je wel je pc houden zoals die was. Laat ook maar ^^
 • Zoals in mijn eerste melding al staat, eerst heb ik XP schoon geinstalleerd op C, daarna de nodige programmas zoals office WLAN etc daarna internet en Email ingesteld, vervolgens alle document mappen op D gezet alsmede de map voor Emails.Daarna gecontroleerd in de logs of er foutmeldingen of waarschuwingen zijn, als dat niet het geval is maak ik een image met accronis true image en zet deze op D, daarvoor hoeft de pc niet opnieuw gestart te worden en kan je gewoon doorblijven werken.
  Mocht het systeem onstabiel worden dan plaats ik de image terug vanaf D en na 15 minuten heb ik weer een prima werkende PC inclusief alle software en instellingen, daar kan geen format C tegen op en opnieuw windows XP en alle software installeren tegen op
  Hebben ?
  dries
  Overigens had ik format c uitgevoerd en opnieuw geinstalleerd dan was ik tegen het zelfde probleem opgelope.
 • [quote:2d3f5feff5="driessr"].Daarna gecontroleerd in de logs of er foutmeldingen of waarschuwingen zijn, als dat niet het geval is maak ik een image met accronis true image en zet deze op D, daarvoor hoeft de pc niet opnieuw gestart te worden en kan je gewoon doorblijven werken.[/quote:2d3f5feff5]ook de nieuwste Ghost werken met live image maken.
  dit wordt door kenners toch als riskant gezien. Immers als je doorwerkt zijn er bestanden aktief die telkens veranderen, de kans op een corrupt bestand is dan onevenredig groot.
  De vorige Ghost versie, die vanuit DOS werkt, wordt dan ook gezien als de laatse stabiele. In dit forum of op GoT is ergens een artikel hiervoer, maar zou niet meer weten waar.
  Niet meer doen dus zo…..
 • Ja dat lijkt me eigenlijk wel voor de hand liggen ik ga dus bij het maken van de image even een kop koffie drinken maar ik heb hier nooit geen problemen mee gehad ook met drive image ging het altijd perfect
  dries
 • juist gesteld "nooit gehad…." ;)
  nu wel vanwege dit effect… helaas.
  Graag wel koffie drinken in dos mode…. alleen niet werken is niet voeldoende.
 • Denk jij werkelijk dat de problemen hierdoor gekomen zijn, volgens mij zit er gewoon een fout in de HDD dat werd ook aangegeven toen ik in de "dos mode" chkdsk uitvoerde.
  Maar dan had ik nog altijd een volledig nieuwe installatie moeten kunnen
  doen ik heb dat diverse keren met CD rom van XP (originele) geprobeerd.
  Ik heb ook tijdens het maken van de image verder niets gedaan met de pc en verder ook de fire wall de virus scanner en wlan afgezet.
  Hoe dan ook de notebook wordt morgen opgehaald maar ik vind het vervelend dat ik niet weet waarom de revoery met de recovery cdrom en ook niet met windows XP pro cdrom wilde lukken maar steeds weer begon vanaf de cdrom te starten. Als ik er goed over na denk is de enige mogelijkheid inderdaad een defecte HDD en wel in de boot sector
  groet
  dries
 • a) Mijn excuses dat ik de helft niet lees, maar iig snap ik nu wat je bedoelde.
  b) Scijf repartitioneren en XP erop zetten? Of denk ik nu te simpel?
 • boootsector kun je normaliter simpel repareren met de repair optie vanaf CD. Heb je dat gedaan als je daar zo zeker van bent? Las het nog niet.

  fixboot en zo, zoek ff met google voor mogelijke commando's
 • Nee dat heb ik niet gedaan wel met chkdsk met fix, overigens is het probleem academisch geworden want ik heb de notebook niet meer
  iedereen bedankt voor de reacties
  dries
 • Bij nader inzien als je bedoelt bij de installatie van XP de optie repair (r)
  gedaan heb heb, ja dat heb ik wel gedaan ik kreeg als vraag welke windows ik koos voor 1 (was de enige) toen chkdsk uitgevoerd en dat was niet bevredigend
  dries

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.