Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen na instaleren laatste updates van WIN XP april2005

f.ramaekers
10 antwoorden
 • Hallo,

  Op 15 april heb ik via automatische update van XP de volgende updates geinstalleerd:
  KB890859 Beveiligingsupdate
  KB890923 Beveiligingsupdate internet explorer
  KB893066 en 086 Beveilingingsupdates
  Windows installer 3.1
  KB890830 Hulpprogramma vor verwijderen van schadelijke software.

  Na deze installatie heb ik problemen met internetten Als ik bijv. op deze forumsite van het ene berichtje naar het andere wil gaan loopt de handel vast. Na ctrl-alt-del duurt het ca 1 min. dan komt de taakmanager pas te voorschijn. (Het vastlopen gebeurt ook op ander sites.)

  Ik heb daarna de laptop teruggezet naar het hestelpunt vóór de installatie. En het probleem is opgelost.

  Nu mijn vragen:

  Heeft iemand deze ervaring ook en weet wellicht al welke van de updates de boosdoener is. (scheelt me wat werk).

  Kan ik uit deze serie één of meerdere updates overslaan, zonder dat ik elke keer herinnert wordt dat er nog updates geinstaleerd moeten worden?


  Vriendelijke groet,
 • Het lijkt mij dat het in deze update zit:
  KB890923 Beveiligingsupdate internet explorer

  Installeer die niet, maar download eens de nieuwe Service Pack voor Internet Explorer.
  Deze bevat deze update ook als het goed is, en misschien dat hij het dan wel goed doet.
 • Het kan natuurlijk ook toeval zijn. Hier ook volledig geupdate; geen problemen. Al eens gecheckt op spyware en/of virussen?
 • Ik heb hem ook al geupdate en alles werkt nog als tevoren.
  Zoals Gerben al zegt, kan het ook aan Spyware liggen die je internet browser aan het verknoeien is.
  Download eens Hitman Pro en scan de hele zaak daar eens mee.
  Daar knapt je pc ook van op, en misschien je probleem ook wel.
 • Hallo,

  Ik heb hitman pro gedraaid. (Toch nog 2 spywares gevonden.) Daarna de volledige update weer uitgevoerd. Helaas blijft het probleem. Ik ga vandaag maar eens proberen de update stuk voor stuk uit te voeren om zo te zien welke de boosdoener is.

  groetjes.
 • Heb je een virusscanner die up to date is? Scan anders ff je gehele computer. En doe eens een uitgebreide oppervlakte controle van je HD, schijfcontrole en defragmentatie. En probeer het dan opnieuw.
 • Alle updates geinstalleerd. Ze leveren geen problemen op.
  Waarschijnlijk is er iets anders aan de hand.
 • Hallo,

  Ik heb geprobeerd de updates stuk voor stuk te installeren. De eerste zonder probleem. Daarna de tweede , en ja hoor weer een vast loper. Deze tweede verwijderd en toen de derde geinstalleerd. Daarna weer een probleem. Ik ben toen teruggeaan naar een herstelpunt van 11 maart. De updates heb ik daarna gehaald via windows update bij microsoft en niet via auto-update. Tot nu toe geen probleem meer ervaren. Maar juich niet te vroeg.

  De wedstrijd is pas gewonnen na het laatste fluitsignaal.
 • Hallo,

  Helaas te vroeg gejuigd. Het probleem is nog niet verholpen.
  Misschien iets anders om eens over na te denken. Op moment dat het internetten vastloopt is wanneer ik naar een andere pagina oid wil gaan. Na enkele seconden , als de blokade opgeheven wordt, krijg ik de melding pagina niet te vinden en is mijn draadloze netwerkverbinding verbroken. Nu heb ik sinds kort ook mijn beveiliging van WEP naar WPA gezet. Zou dit mischien het probleem kunnen veroorzaken? Dat er met verzenden van de pakketjes stagnatie optreed?
 • Dat het aan die updates ligt lijkt mij zeeer sterk. Updates zijn er om problemen op te lossen niet om roet in het eten te gooien. Bovendien heb ik nog nooit gehoord dat iemand problemen kreeg naar het installeren van deze update. Dus het is niet een bekend probleem. Ik zou het probleem ergens anders zoeken. Heb je al gekeken of je een virus op je computer zou kunnen hebben? Als dat niet helpt, probeer dan je PC bekabeld aan te sluiten als dat mogelijk is. En test het dan ff uit. Als het probleem zich dan niet voordoet dan weet je, dat je het moet zoeken in die draadloze verbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.