Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Muis hapert in XP

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Als ik bij mijn vriendin xp installeer op haar P4 met 512Mb geheugen, doet de muis het niet goed.
  Halverwege de installatie begint het gedonder al. Knoppen zijn goed in te drukken, maar als ik de muis beweeg blijft de cursor achter.
  Als ik dan de boel goed gestalld heb en er staat na SP2 verder niks op, blijft dit probleem bestaan. Ook als ik het juiste Mouseware progje van Logitech heb gestalld: maakt niks uit.
  Vreemd genoeg kan ik over dit probleem niks op het net vinden.
  De muis deed en doet het onder win98SE prima. Als ik een andere PS/2 muis op deze machine aansluit heeft die hetzelfde probleem.
  Iemand een idee waar dit aan ligt?
 • Heel eenvoudig, de software die standaar in xp zit voldoet voor de muis.
  Wil je echt de software van logitech hebben, dan zul je toch echt de driver die geschikt is voor xp installeren. Dus echt de laatste versie van mouseware
  De driver is hier te vinden:

  http://www.logitech.com/index.cfm/downloads/categories/NL/NL,CRID=1792

  Dus het kan zijn dat je evt een verouderde versie van die mouseware hebt.
 • dit staat er ook

  MouseWare ondersteunt Windows Server® 2003 momenteel NIET. Uw Logitech-aanwijsapparaat functioneert met zijn ingebouwde stuurprogramma's.

  Gebruikers van seriële muizen onder Windows XP en 2000: MouseWare ondersteunt geen seriële aanwijsapparaten. Een Logitech-muis die op de seriële poort is aangesloten, werkt met ingebouwde stuurprogramma's, maar wordt niet weergegeven in de MouseWare-instellingen. U kunt de knoppen ook niet programmeren.

  Gebruikers van C-serie-apparaten: C-serie-muizen worden niet ondersteund onder Windows XP, Windows 2000 of Windows ME wanneer ze op de seriële poort aangesloten zijn. C-serie-apparaten kunnen geïdentificeerd worden aan de hand van de volgende modelnummers (M/N) die zich onder op het apparaat bevinden: T-CA1, C7, CA, CC en CE. De CA en CE zijn combinatieapparaten die op de PS/2-poort zullen functioneren.
 • [quote:8e172b2f57="Malfidus"]. Als ik een [b:8e172b2f57]andere PS/2 muis[/b:8e172b2f57] op deze machine aansluit heeft die hetzelfde probleem.
  Iemand een idee waar dit aan ligt?[/quote:8e172b2f57]………….. geen seriele..
  Idd nieuwste drivers proberen.
 • Helaas, ook met het laatste Mousewareprogje: hetzelfde resultaat. Het is een standaardmuis met een scrolwieltje :cry:
 • De muis doet het wel goed als windos 98 erop staat, is dat dan op dezelfde pc?
 • kijk eens in het bios of er een irq bezet gehouden wordt? Er zouden daardoor conflicten kunnen komen. Zet de irq's op auto of zo.
  Kijk ook eens bij hardware of er een geel uitroep teken staat. En wat schrijft verder het log van XP (events geloof ik)
  (logs zijn te vinden via R-muis "beheren" of "manage" bij "mijn of my computer" en dan effe verder kijken)
 • Het is inmiddels al opgelost.
  Raar maar het had met de LAN kaart te maken. Deze deed het niet op de drivers van XP. Toen deze de originele drivers kreeg werkte hij en kon de muis opeens gewoon zijn werk doen. Zonder extra drivers.
  Aangezien ik dit probleem nog niet eerder (op het net) ben tegen gekomen zal het wel een uitzondering zijn geweest.
  Bedankt voor het meedenken. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.