Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Start > uitvoeren > commando's

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Onder start uitvoeren kan men een aantal commando's uitvoeren.

  1) Normaal blijft wat men hierin typt staan ook na een reboot. Maar soms is die lijst van voorheen ingetypte commando's leeg. Dit kan mogelijk door een of ander opkuisprogramma gebeurd zijn. Hoe heet deze lijst zodat ik hem kan herkennen en vermijden dat hij gewist word.

  2) Een eenmalig verkeerd ingegeven commando blijft in deze lijst staan na een OK bevestiging. Hoe kan ik dit foutieve commando verwijderen uit de lijst zonder de hele lijst te wissen. Ik zou hem wel kunnen backuppen of kopieren; maar bij het terug plaatsen blijven die commando's niet in de lijst staan tenzij men eenmaal OK gedrukt heeft, wat bij een juist commando natuurlijk resulteerd in het uitvoeren ervan….
 • Die lijsten worden opgeslagen als mru bestanden.
  Waar ze staan geen idee zullen wel verborgen bestanden zijn in windows etc
 • Standaard zou die lijst van Uitvoeren bewaard moeten blijven. De lijst is geloof ik compleet leeg te maken met TweakUI. Dat programma kan je downloaden op de site van Micrsoft en vele andere sites op internet (zie Google). Gebruik het niet onder Windows ME. Windows ME en TweakUI werkt niet helemaal goed samen.
 • Die lijst wordt niet opgeslagen als een bestand, maar wordt bijgehouden in het Windows register. Zoek maar eens in het register met een van de laatstgebruikte commando's als zoekterm…
 • [quote:f89be90dc1="roy_startpag"]Standaard zou die lijst van Uitvoeren bewaard moeten blijven. De lijst is geloof ik compleet leeg te maken met TweakUI. Dat programma kan je downloaden op de site van Micrsoft en vele andere sites op internet (zie Google). Gebruik het niet onder Windows ME. Windows ME en TweakUI werkt niet helemaal goed samen.[/quote:f89be90dc1]Ik gebruik er mru blaster voor, werkt perfect.
  http://www.javacoolsoftware.com/mrublaster.html
 • Gevonden waar het zit in het register. Kan daar ook aangepast worden.
  Die mru bestanden zijn nergens te vinden. Ook niet verborgen. Ik vraag me af of die MRU blaster met een klap alles wegdoet, of dat men selektief te werk kan gaan ? Bedankt alvast.
 • Hieronder de registerlocatie van enkele mru's:
  [quote:b9ab128e77]
  Internet Explorer address bar=
 • Vermelding afzonderlijk verwijderen:
  Stel: je wil 'D:\HL\hl.exe -dev -console -game dmc' verwijderen: (zie voorbeeld):
  a. klik rechts op die sleutel, je drukt op Del en er wordt gevraagd of je hem wil verwijderen. Je bevestigt en weg is ie.
  b. je klikt op de onderste sleutel (RMUlist), je krijgt een popupschermpje en daarin kan je dan de letter b uit het rijtje verwijderen. De b komt overeen met de gewiste sleutel b van daarnet.
  c. register gewoon afsluiten

  is dus eigenlijk simpel, niet?

  [img:91d00f987a]http://img256.echo.cx/img256/6512
  mu12vh.jpg[/img:91d00f987a]

  ps: ik heb wat stukjes beeld eruitgewist omdat het plaatje anders te lang werd. En het register doet niet moeilijk als het rijtje niet meer volledig is, je moet dus de sleutels niet alfabetisch gaan herschikken. Hoeft niet.
 • Prima, want met die MRUlist cba…wist ik eigenlijk nog niet juist wat ik daarme moets aanvangen na een item verwijdert te hebben. Dat is hier dan meteen mee opgelost. BackUp van register is vanzelfsprekend.
  Bedankt alvast.


  NOOT: Die regbackup doe ik bijna dagelijks en hou altijd zo'n 4-tal backup's in reserve. Zou ik trouwens iedereen aanraden. Ik kan daar nakijken of mijn register merkelijk groter word of bijna gelijk blijft. Enkel nodig voor mensen die nogal veel met programma's sleutelen ttz. installeren en terug verwijderen.
  Eigenlijk blijft dat bij mij tot op enkelijke 10-Kb's na even groot, niettegenstaande zo'n kleine 150 geinstalleerde progje's.
  Reden > 1) zeer goede registercleaner en 2) geen normale Uninstaller, maar een die een "pre" en "after" snapshot van alle waardes neemt en bij een Uninstall gewoon een reis in de tijd terugmaakt en alles netjes terugzet of wijzigt naar de toestand van voorheen.
  Je staat werkelijk verbaasd wat sommige programma's voor rommel achterlaten na een normale Uninstall. Door eerst een normale Uninstall te maken en nadien de tweede kan je nl. zien wat er nog op je PC achterbleven is door het programma. Soms maar eventjes 5 blz. waardes en bestandjes.
 • [quote:4461b0d351="JimBFB"]Gevonden waar het zit in het register. Kan daar ook aangepast worden.
  Die mru bestanden zijn nergens te vinden. Ook niet verborgen. Ik vraag me af of die MRU blaster met een klap alles wegdoet, of dat men selektief te werk kan gaan ? Bedankt alvast.[/quote:4461b0d351]Die MRU Blaster veegt in een klap alles weg.
  Opgeruimt staat netjes :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.